perjantai 21. helmikuuta 2014

Nanna


NIMI: Nanna
VUOSI: 2010
KUVITTAJA: Tuuli Hypen

Olin melko skeptinen Nannan suhteen, en ole strippisarjakuvien suuri ystävä ja kotimaista tuotantoa suorastaan karsastan oli kyseessä sarjakuva, elokuva tai musiikki. Nanna kuitenkin oli ihan positiivinen yllätys ja saatan hankkia tätä sarjaa lisääkin.

Nanna on nuori kettu joka on suorittanut citykettukurssin, muuttuen tämän avulla ihmismäisemmäksi (lue: turriksi) ja yhteiskuntakelpoiseksi. Nanna muuttaa ihmisten sekaan kaupunkiin ja sopeutuminen ihmisten kanssa eloon voi alkaa.



Huumori perustuu puoliksi Nannan ja muiden kaupungissa asustavien ihmiseläinten eläimellisiin piirteisiin, puolet vitseistä taas liittyy opiskelijaelämään ja nuorisokulttuuriin. Jälkimmäiset vitsit tuntuvat välillä irrallisilta ja voisivat esiintyä missä sarjakuvassa tahansa, mikä on mielestäni miinusta. En enää (tai vielä, miten sen nyt ottaa) vietä opiskelijaelämää, joten aiheeseen liittyvät vitsit eivät enää juuri kiinnosta ja samanlaisia vitsejä voisi lukea vaikka Nemistä. On kuitenkin totta että kyseessä on vasta sarjan ensimmäinen albumi, joten tekijä ei ole vielä ehkä saanut täyttä otetta sarjastaan ja varmasti on myöhemmin saanut sarjakuvalle selkeämmän suunnan.

Kuvitus on yksinkertaistettua ja sujuvaa, valitettavan moni strippi vaan on jätetty suureksi osaksi valkoiseksi mikä näyttää vähän laiskalta. Leikkisää tyyliä on miellyttävä katsoa, olen realismin ja yksityiskohtien ystävä mutta komediassa yksinkertaisempi tyyli toimii paremmin.



Minua on vaikea naurattaa, elokuvagenreistä vähiten katson komediaa. Olen tylsä. Nanna onnistui kuitenkin välillä naurattamaan tätä tylsää paskiaista oikein ääneen, etenkin sen jälkeen kun hahmot alkoivat tulla tutummiksi.

Nanna on ihan kiva sarjakuva joka on ilmeisesti menestynytkin melko hyvin, ainakin sitä on jo ehtinyt ilmestyä useampi kirja. Se on suunnattu selkeästi opiskelijoille, minkä takia olisi ollut parempi jos olisin lukenut sen muutama vuosi sitten kuin nyt.

TÄHDET: ***


Lempistrippini tästä kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti