perjantai 21. helmikuuta 2014

Night of 1000 Wolves


NIMI: Night of 1000 Wolves
VUOSI: 2012
KUVITTAJA: Dave Wachter
TARINA: Bobby Curnow

Night of 1000 Wolves on lyhyt kolmeen numeroon jaettu sarjakuva. Sen tarina sijoittuu keski-aikaiseen viikinkimäiseen fantasiamaailmaan jonka rauha muuttuu yhdessä yössä tuhannen verenhimoisen suden ja ihmissuden piirittäessä pienen kylän. Kerrostalon kokoinen susijumalatar Nagbre on saapunut armeijansa kanssa vuosien jälkeen takaisin vaatimaan hänelle luvatun ihmispojan sielua. Menneisyydessä Harrick Benjyonin isä surmasi Nagbren jälkeläisiä, jolloin raivostunut susijumala saatiin kuriin vain lupaamalla sudelle esikoislapsen sielu. Aikuiseksi kasvanut Harrick ei aio luopua sielustaan vähällä.




Night of 1000 Wolves on intensiivinen kauhutarina joka on sekä omaperäinen että uskollinen perinteiselle ihmissusifolklorelle. Tarina loppuu kenties turhan töksähtäen, mutta muuten tarinankerronta on varsin onnistunutta vaikkei hengähdystaukoja lyhyen sarjan aikana ole ollenkaan. Sarjakuva alkaa heti susien tuloon ja siitä lähtien koko sarjakuva onkin jatkuvaa veristä toimintaa jossa siellä täällä on seassa hienovaraisempaa kauhun/jännityksen tunteen nostattamista.

Aluksi ei tiedetä miksi sudet yhtäkkiä hyökkäävät kylään, syy alkaa pikkuhiljaa selvitä tarinan edetessä mutta taustatarinan selittämiselle ei anneta tarpeeksi mielestäni tarpeeksi aikaa. Sarjakuvalehdet ovat lyhyitä ja kävi kyllä mielessä että järkevämpää olisi ollut julkaista koko tarina yhdessä albumissa. Tosin kolme erillistä lehteä luo tietynlaisen rytmityksen tarinaan, joka lehdessä mukaan tulee astetta kovempi pahis. Ensimmäisen lehden lopussa näytetään ihmissusi, toisen lehden lopussa näytetäänkin jo itse Nagbre. Kummankin kohdalla lukija kokee varmasti "Holy shit""-reaktion. Olisin toivonut sarjan olevan edes hieman pidempi, sillä nyt tarina tuntuu kiirehtivän loppuun ja itse ainakin olisin halunnut lukea tätä lisää ja syvällisemmin kerrottuna.




Kuvitus on todella hienoa, verta ja suolenpätkiä lentää ja sudet ovat komeita ja kauheita. Realismi hivelee silmiäni. Itse Nagbre on alkuvoimaisuudessaan ja jo pelkästään kokonsa perusteella vaikuttava hahmo, mutta eniten vaikutuin hänen luonteensa puolesta. Nagbre on ehkä hirviö, mutta suostuu kuuntelemaan lapsensa Nagbren susille menettäneen naisen puhetta siitä huolimatta että voisi liiskata hänet kuin kärpäsen.

Suosittelen sarjaa ehdottomasti. Tämä löytyy Ebaystä helposti ja sitä monesti myydään täydellisenä kolmen sarjana, omani sain vaivaisella neljällä eurolla (+postikulut).

TÄHDET: ****



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti