lauantai 17. toukokuuta 2014

Responsibility


NIMI: Responsibility (Vastuu)
VUOSI: 2013
TEKIJÄ: Jenna "SaQe" Viinikka

Vastuu on lyhyt kuvitettu runo, jota on printattu vain 100 kappaletta.Suurin osa näistä oli painettu suomeksi ja muutama englanniksi. Omani on enkkuversio, kun ajattelin jättää suomenkielisiä kappaleita sitten muiden vähemmän kielitaitoisten ostettaviksi. Lehti on kokoa A5 ja sivuja on 12. Saatavuus on yhä hyvä, lehden voi tilata SaQen nettikaupasta.

Olin varsin hämmentynyt kun sain tämän käsiini, koska olin olettanut sarjakuvassa olevan sivuja joita ei netissä oltu vielä julkaistu, tai sisällön olevan jotenkin erilainen. SaQe oli julkaissut ennen sarjakuvan myynnin alkua sarjakuvasta tämän trailerin, jonka tosiaan oletin olevan sarjakuvaan jonkinlainen intro. Mutta kyseisessä trailerissa näytettiinkin jo lähes koko lehden sisältö.



Koko lehti nojaa yhteen SaQen runoista, joka kyllä on ihan hyvä mutta liian suurpiirteinen ja ei mene asian ytimeen. Se on myös liian lyhyt, eikä lukijalle juuri jää mitään käteen lehden lukemisen jälkeen. Pahimpana ongelmana pidän kuitenkin kuvitusta, jota on käsitelty rankasti koneella. Esimerkiksi kannen kuva on selvästi tämä maalaus jota on säälittä käsitelty epämääräisen näköiseksi. Alkuperäinen maalaus ei ole myöskään SaQen parhaimpia, mutta paljon mieluummin olisin katsellut hänen tietokoneella muokkaamattomia kuvituksia. Nyt jokainen sivu on lähinnä epämääräistä punertavaa värimössöä jota painojälki on entistään tummentanut vaikeaselkoisemmaksi, joillakin sivuilla ei edes ole mitään selkeää kuvitusta värimössön lisäksi.

Tämä oli tekijälleen ensimmäinen omakustanne, ja varmasti tehty lähinnä kokeilumielessä. Kuvitettu runo on kiva taiteellinen idea, mutta myyntivalttia sellaisesta on turha odottaa ellei kuvitus sitten ole erityisen upeaa. Tälläinen lehtinen voisi kuitenkin olla esimerkiksi kaunis lahja häissä sun muissa tilaisuuksissa.

SaQe työskentelee Kippurablen kanssa tällä hetkellä uuden Dawn -sarjakuvan teossa, josta olen melko kiinnostunut vaikka siihen liittyvää materiaalia ei ole vielä paljoa julkaistu. Tämä uusi teos on ilmeisesti perinteisempi ja suoraviivaisempi sarjakuva ja tyylisuunta vaikuttaisi olevan realismi, mikä miellyttää ainakin itseäni.

TÄHDET: **

Näyttääkö teistäkin vähän että kettu seisoisi Amerikan lipun edessä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti