keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Blogin tilannekatsaus

Täytyy myöntää että olen tyytyväinen kuinka paljon kannustusta olen saanut kirjoittamisen suhteen ja kuinka paljon olen saanut aikaan niin vähässä ajassa. Blogitekstejä on kertynyt reilusti yli sata, vaikka aloitin blogin vain noin puoli vuotta sitten. Harkitsin alunperin perinteistä Ginga-blogia, mutta niitä on vain niin paljon jo ja en uskonut voivani kirjoittaa mitään uutta sanottavaa aiheesta. Silti olen vaivihkaa päätynyt kirjoittamaan sarjasta usein. Olen mielestäni onnistunut tämän blogin avulla täyttämään aukon suomalaisessa blogiskenessä, tätä ennen löysin vain yleisesti kaikkea eläinfiktiota käsittelevän Hammasnurkan ja kuolleen koirasarjisblogi Koiranviran. Älyttömästi kiitoksia kaikille lukijoille ja kommentoijille, tuskin jaksaisin tätä kirjoittaa jos en saisi mitään palautetta.

Virallisia seuraajia blogillahan on vasta 17 (näkyy tuossa liity blogiin -sarakkeessa), mutta blogin Facebook -sivuilla tykkääjiä on tällä hetkellä 54. Vaikea siis sanoa kuinka monta lukijaa blogilla oikeasti on. Blogin voi halutessaan linkittää omille sivuilleen täällä.

Aion tulevaisuudessa kirjoittaa enemmänkin artikkeleita liittyen keräilyyn ja koiratarinoihin, tällä hetkellä ainakin työstän artikkelia suomalaisten koiranettisarjiksien yleisistä kliseistä. Aion myös jossain vaiheessa tehdä jonkinlaisen postauksen lempinartuistani ja -uroksistani, kirjoittaa mistä paikoista ostan arvosteltuja teoksia ja ehkä kirjoittaa blogeista joita itse seuraan. Mietin myös josko viitsisin kirjoittaa tiivistelmän omasta Ginga-fanitarinastani, sekä jos järjestän kesällä taas koiraeläinpiirtäjien miittejä voisin niistä kirjoittaa jotain. Pääpaino tulee toki pysymään arvosteluilla, kuten ennenkin, mutta mielestäni on kivaa syynäillä tätä skeneä vähän syvällisemminkin ja tuoda omia mielipiteitäni esille. Otan vastaan artikkeliehdotuksia!

Alla näkyy tällä viikolla saapuneita lehtiä, joita tullaan syynäämään lähemmin jossain välissä. Animaatioista olen kirjoittanut selkeästi sarjakuvia vähemmän, eikä tähän näytä tulevan muutosta. Yritän kuitenkin ujuttaa animaatioarvostelun aina johonkin väliin.

4 kommenttia:

  1. Täällä ainakin yksi lukija, joka ei "virallisissa" lukijatilastoissa näy, kun en facebookia tai bloggeria juuri käytä. Kiitos mielenkiintoisesta ja aktiivisesta blogista! Vaikkean olekaan koiraeläin- tai turriskenen tuotoksien kuluttaja, asiallisia ja hyvin kirjoitettuja arvosteluja ja pohdintoja fiktion maailmasta on aina viihdyttävä lukea.

    Ei minulla muuta. On jo pitempään pitänyt kehaista ja kiittää, ja tämä vaikutti sopivalta väliltä siihen.

    VastaaPoista
  2. Huu, tämä on kyllä ainoa blogi, jota itse jaksan tällä hetkellä suhteellisen aktiivisesti seurata. Kiitos monipuolisista ja mielenkiintoisista artikkeleista! (Oi ja meikäläisen pitkään kuolleena ollut ja nyt uutta virtaa saanut Hammasnurkka mainittu, kiitokset siitä. ^^ - Pyrin tosiaan pitämään nurkkani erilaisena kuin SK, ettei käy, kuten Ginga-blogeissa tuppaa välistä olemaan, että sama sisältö kiertää blogista toiseen... Siis ei sillä, etteikö nekin postaukset olisi välillä mielenkiintoisia ja vuorovaikutus on päivän sana. Mutta ettei ole samoja juttuja kahteen kertaan ja Hammasnurkkaan on luvassa myös kirja-arvosteluja, juttua roolipeleistä, fursuittauksesta ja ties mistä kaikesta muusta kuin koiraeläinsarjakuvista ja -animaatiosta.)

    Jahas, piti tulla kehumaan Suolaa Kuupielessä, mutta unohduin jaarittelemaan omasta blogistani, tätä tämä yökukkuminen teettää.

    Onnea ja menestystä kuitenkin blogillesi Nara, toivottavasti täältä pääsee jatkossakin näkemään mielenkiintoista juttua koira-aiheen tiimoilta. Respectiä siitä, miten ahkerasti olet erilaisia julkaisuja koonnut arvosteltavaksi jne.! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luen itse aika suurta määrää Ginga-blogeja, mutta lähinnä sellaisia joissa aina välillä tulee mielenkiintoisia postauksia oheistuotteista ja Takahashin muistakin sarjoista. Erityisesti Yamatosta tykkään aina lukea, vaikken koskaan ole päässyt itse mangaa selaamaan.
      Hammasnurkkaa luen myös aina kun jaksat kirjoittaa uutta juttua, mutta itseäni ei juuri kiinnosta kaikki conraportit yms. joten ne jää omalta osalta lukematta. Lisää postauksia itse eläinfiktiosta, pliis? Mitä tahansa mietteitä aiheesta on kiva lukea.

      Poista