torstai 22. toukokuuta 2014

Mistä sarjiksia saa?


Kaikki Suomessa julkaistut teokset tilaan pääosin Huutonetistä käytettyinä, tai sitten uudet julkaisut Adlibriksestä, jossa hinnat ovat halvat ja postikulut voivat olla niinkin vähän kuin 0€. Adlibris on minulle aika uusi löytö, mutta olen tilannut sieltä Weed taidekirjan, jonka hinta oli puljussa alhaisin ja paketti tuli kotiin mielestäni moitteettomasti.

Mutta suomijulkaisujen kohdalla kukaan tuskin tarvitseekaan apua, joten keskitytään ulkomaalaisiin teoksiin joita ei Suomessa ole vielä julkaistu. Ulkomailta tilatessa voi sarjakuvia saada todella halvalla käytettyinä, miksei uusinakin. Monesti itse postimaksut ovat 10-20€:n luokkaa ja itse kirjoja kalliimpia. Kannattaa aina valita se halvin postitusmahdollisuus, sillä kyllä se paketti tulee perille vaikka sitä ei olisikaan laitettu nopeimpaan käsittelyluokkaan.

IndyPlanet julkaisee melkein minkä tasoista amatöörisarjakuvaa tahansa, mutta ainakin heidän taitto ja painojälki on ollut moitteetonta vaikka itse sarjakuvien taso vaihtelee paljon. Lehdet ovat yleensä ohuita, mutta myös halpoja. Tältä firmalta olen tilannut ainakin nämä sarjakuvat: The Rogues, Nazi Werewolves From Outer Space, Virus Rising ja Devia. Viimeisimmän tilauksen ohessa tuli jotain sekaannusta ja sain Tempest Rising -sarjakuvan sijaan jo omistamaani Virus Rising -sarjista. Lähetin tästä e-mailia, mutta firma ei ikinä vastannut siihen. Puljun nettisivut ovat myös monesti epäkunnossa tai sekavat. Tämän vuoksi meni vähän maku firmasta.

Sofawolfilta olen tilannut vain yhden paketin, jossa oli Red Lantern ja Nordguard. Paketti saapui perille hyvissä ajoin, eikä minulla ole firmasta mitään pahaa sanottavaa. Valikoima on melko pieni ja moni tuote on muuallakin myynnissä.

FurPlanetilta olen tilannut Table For Threen, Fred Savagen, Crueltyn ja Initiatedin. Firman valikoima on laaja. Valitettavasti edellisen tilaukseni kanssa oli ongelmia. Pakettia ei näkynyt noin kuukauden odottelun jälkeen, vaikka tilauksen tila oli merkattu lähetetyksi. Kysyin asiasta kaksi kertaa e-maililla, enkä saanut mitään vastausta. Viimeisen viestin jälkeen pari päivää myöhemmin tilaus sitten merkittiinkin uudeksi ja sitten taas lähetetyksi, joten ilmeisesti he lukivat viestini vaikka eivät vastanneet siihen mitään. Sain pakettini lopulta, mutta vastaamattomuudesta jäi huono maku.

RabbitValley myy paljon vanhempia furrylehtiä (toki myös uusiakin julkaisuja), mutta heidän nettisivunsa on vaikea navigoida. Täältä olen ostanut The Dog's Days of Summerin ja Anubis Dark Desiret.

Second Ed myy myös paljon vanhempaa furrymateriaalia, laajan lehtivalikoiman lisäksi joitain artistien vanhoja portfolioita. Hinnat ovat mielestäni melko halpoja, mutta parasta on että postimaksu ulkomaille on aina vain 10 dollaria, ihan sama kuinka paljon ostat. En ole nähnyt puljusta mitään mainoksia tai kuullut siitä kenenkään puhuvan, joten olin hyvin epäileväinen kun tein tilaukseni muutama viikko sitten. Kaikki lehdet tulivat kuitenkin nopeasti perille. Täältä ostin vielä arvostelua odottavat Fang, Claw, & Steel -lehdet, Art Worth Stealing -kirjan, sekä ArtZone -lehdet.

Tavallisista koirista tai ihmissusista kertovia sarjakuvia kannattaa kytätä Ebaystä. Käytettyinä näitä saa hyvin halvalla, jolloin postimaksu on yleensä se pahin piikki. Tuotehakua tehdessä valitse erityisvaatimuksiksi Price + Shipping: lowest first. Tätä varten sinun pitää tietenkin olla kirjautunut sisään sivulle, jotta sivu tietää mikä on postitusosoitteesi. Ebaystä on tullut tärpättyä halvalla sarjiksia sarjoista kuten Beasts of Burden, Rover Red Charlie ja Werewolf the Apocalypse.

Sitten tietenkin Hopeanuoli -aiheista tavaraa myyvät suomalaiset firmat Urumi ja Ginga.fi, sekä ruotsalainen Futagoshop. Näiltä firmoilta en ole tilannut itse mitään, mutta ilmeisesti ovat ihan luotettavia ja valikoimat ovat laajoja.

1 kommentti:

  1. Tilaaminen ulkomailta on ihan järjettömän helppoa jos omistat Paypalin jo. Kaikki luultavasti osaavat tarpeeksi tankeroenglantia että osaavat lisätä tuotteet ostoskoriin ja sitten maksaa ne "kassalla" + ilmoittaa osoitteensa. Sama käytäntö kuin suomalaisissakin nettiputiikeissa.

    VastaaPoista