tiistai 6. toukokuuta 2014

Portfolio - Wolves


NIMI: Wolves Portfolio
VUOSI: 2003
TEKIJÄT: Dark Natasha, Christy "Goldenwolf" Grandjean

Tämä on viimeinen Dark Natashan portfolio jonka arvostelen - ainakin tältä erää. Toistan itseäni taas, mutta kuten sanottua nämä portfoliot ovat vain kokoelmia erillisiä printtejä, eivätkä ole siis kirjoja tai vihkoja.

Tämä portfolio on tehty yhteistyössä toisen suuren idolini Goldenwolfin kanssa, eli odotukseni olivat suuret. Portfolio keskittyy susiin, mukaan on livautettu harjasusikin vaikkei se varsinainen susi ole. Koko on A4, printtejä on yhteensä 15 joista 4 on värillisiä. Yksi kuvista (näkyy myös kannessa) on tehty yhteistyönä: Goldenwolf on tehnyt uroksen ja Dark Natasha naaraan.

by Dark Natasha
by Goldenwolf
Ihan ensimmäiseksi iski pieni pettymys. Goldenwolfin kuvat on printattu hieman ohuemmalle paperille ja niiden jälki on selkeästi suttuisempaa kuin Natashan kuvissa. Liekö tämä huonomman tulostimen syytä, vai onko jälki oikeasti ollut suttuisempaa alkuperäisissäkin piirroksissa? Myös yksityiskohtien puute Goldenwolfin töissä latisti vähän mielialaa verrattuna Natashan hyvin yksityiskohtaisiin ja lähes valokuvatarkkoihin töihin. Älkää tulkitko nyt minua väärin, olen hulluna Goldenwolfin töihin, mutta pakkohan kuvien laatua on vertailla jos portfolioon on osallistunut kaksi artistia.

Ihmissudet jaksavat sytyttää mieltäni vuodesta toiseen, en tiedä mikä ihme siinä on. Oikeita susia kohtaan kiinnostukseni on ollut vuosien saatossa koko ajan laskussa, mutta ihmissudet saavat yhä mielikuvitukseni laukkaamaan. Ja juuri tämän tyyppisiä ihmissusia tai susi-ihmisiä rakastan; ne ovat luonnonläheisiä ja neutraaleja, eivät yliaggressiivisia ja yksiulotteisia Hollywood-hirviöitä.

Tämä oli hieno kokoelma kauniita töitä, harmi vain ettei portfoliossa ollut yhtäkään ennestään tuntematonta työtä. Toisaalta nuohoan raivokkaasti kummankin gallerioita joten ei se ole ihmekään. Moni näistä varmasti päätyy seinälle.

TÄHDET: ****

Vasen: Goldenwolf. Oikea: Dark Natasha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti