perjantai 28. heinäkuuta 2023

Nara piertelee, osa 30: Sekalaista paskelia




Olen viime aikoina piirtänyt harmittavan vähän. Yksi syy on ollut se, etten vieläkään ole saanut hommattua uutta skanneria, minkä vuoksi tässäkin postauksessa on vaan kökköjä kamerakuvia tai sitten olen tuherrellut jotain turhanpäiväistä wanhalla kunnon MS Paintilla. Kuitenkin olen tehnyt edes jotain silloin tällöin ja ylläpitänyt taitoani. Aiheet ovat pääasiassa olleet sellaisia, joista MINÄ olen saanut iloa, vaikkeivät ne kiinnostaisi ketään muuta. Hopeanuoli-yhdistyksen muistipeliä varten olen tehnyt yhden kuvan valmiiksi ja jopa muistanut ottaa vaihekuvat siitä, joten teen siitä joskus myöhemmin oman postauksen.

Alla todella sekalaista settiä.
 

Tämä oli jo viime vuoden puolelta, mutta laitetaan silti mukaan. Olen jo kauan halunnut uusia alter egoni ulkonäön, mutta toisaalta asia ei ole ollut mitenkään kiireellinen tai tärkeä. Kaikki aiemmat alter egoni (tai "fursonat") ovat olleet koirasusia, pois lukien viimeisin, joka oli amerikanpitbullterrieri (todennäköisesti aion kuitenkin pitää pittiversion yhä olemassa jollain tapaa, koska pidän siitä). Haluan jälleen palata koirasuden pariin, vaikka se onkin tylsempi ja kliseisempi vaihtoehto. Ja sen pitäisi olla punaruskea. En tiedä pidänkö tästä värityksestä. Se on ollut toistaiseksi todella vaikea muistaa ulkoa, joten varmaankin palaan tämän pariin ja yritän yksinkertaistaa merkkejä. Käytän Painttia paljon uusien hahmojen suunnitteluun koska sillä voi kokeilla eri värejä nopeasti.

Tätä oli kivaa tehdä. Nyt on ollut pitkän aikaa tauolla ja saatan tehdä koko kuvan uudestaan toiselle paperille, koska nykyinen on niin suttuinen. Suhtaudun tähän luonnoksena vaikka olen mennyt hulluksi yksityiskohtien kanssa. Ihan ensimmäinen luonnos oli vähän tylsän näköinen, tiesin, että voisin saada hukasta vaikuttavamman näköisen ja kuun ympäri kiertyvä kieli tekisi siitä mielenkiintoisemman. Halusin myös viimein oppia piirtämään rakkien huulipoimut realistisemmin. Jotkut varmaan tietävät mytologian Fenrir-suden, joka söi auringon. Tässä kuvassa tulee olemaan kaverini hahmo syömässä kuun.


Myös työn alla oleva kuva, tai osa sitä.


Katsoin Avatar 2:n ja pahis oli ollut hotti edellisessäkin osassa, mutta nyt hänestä tehtiin anime-kissapoika (lol). Ihastuin täysillä, joten oli aika yrittää piirtää Avatarin na'vi-avaruusolioita. Tämä oli hyvin haasteellista! Ylipäänsä ihmisten piirtäminen on minulle vaikeaa ja nyt piti piirtää ihminen, joka ei olekaan... ihminen... mutta kuitenkin ei saa olla liian eläinkään. Vaikeaa löytää se tasapaino ja tajuta miten nuo kasvot toimivat.



Avaruuskisulit alkoivat sujua huomattavasti paremmin kun siirryin sarjakuvamaisempaan tyyliin. Ehkä saan vielä piirrettyä jotain "vakavaa" tämän aiheen parissa.

Aloin miettiä missä muualla tämän hahmon näyttelijä olikaan ollut, ja muistin Terra Nova -sarjan, jota olin yrittänyt katsoa kun se alkoi pyöriä Suomen telkkarissa vuonna 2012. Olin niin innostunut sarjasta, se kuulosti todella hyvältä, olihan siinä luvattu olevan scifiä, aikamatkustusta, dinosauruksia ja tuottajana oli Steven Spielberg. Mutta jätin sarjan kesken muutaman jakson jälkeen, se olikin typerää skeidaa. Nyt sitten yli kymmenen vuoden jälkeen otin sarjan uusintakatseluun ja noh, olihan se vieläkin pääasiassa pöljää, osa jaksoista oli tyhjänpäiväistä filleriä, mutta loppua kohden pääjuonesta tulikin yllättävän kiinnostavaa. Sarja loppui täysin keskeneräisesti juuri silloin kun aloin aidosti kiinnostua siitä, eikä sille aiota tehdä jatkoa. Mutta Stephen Lang oli törkeän komea hopeakettu siinä, joten turhauttavasti päättynyt katselukokemus ei haittaa.

Yritän saada itseäni piirtämään ihmisiä ja mikäpä motivoisi enemmän kuin hienot ukot. Tästä tuli nuhjuisen näköinen, valppaus ja terävyys kasvoista katosi johonkin. Mutta kyllä tämän ihmiseksi ja kenties jopa henkilöksi tunnistaa, ja kyseessä on vain nopea kuulakärkikynäsuttu (mukana myös valkoista geelikynää), joten otan tämän onnistumisena.



Oho onpa noloa, jatketaan äkkiä eteenpäin.

ETEENPÄIN!

Rakkauteni Mads Mikkelseniä kohtaan jatkuu. Hän on tunnettu luisesta naamasta ja pahisrooleista, joten olin jo jonkin aikaa halunnut piirtää tälläisen kuvan. Ja muutenkin mikä vaan tekosyy piirtää kalloja on tervetullut, ne ovat oikein hauskoja piirrettäviä. Kiitos teknologian ihmeiden pystyin yhdistämään mallikuvat ja helpottamaan huomattavasti piirrosprosessia. Tykkään tästä suherruksesta todella paljon ja tekee jo mieli tehdä sen perusteella "kunnon" kuva.

8 kommenttia:

  1. Mikkelsen on kyllä hottis mies : D
    Tämä oli hauska postaus, tuli vähän kikateltua. Muistan, kun olet postannut täällä joskus aikoja sitten ihmisiä mitä olet piirtänyt (ainakin Mikkelsen ja Detroid: Become human) niin pakko sanoa, että:"Huh! Mitä kehitystä!" Olet parantunut ihmisissä hurjan paljon ja muutenkin viiva näyttää hyvältä. On ilo seurata kehitystäsi :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh hyvä, että jotain kehitystä on tapahtunut, vaikka viimeiseen asti välttelen haasteita. Kiitos!

      Poista
  2. Tätä lukiessa tuli tosiaan mukava fiilis, kuten toinenkin kommentoija sanoi. Piirtäminenhän on monesti aika henkilökohtaista hommaa ja harmittavan usein itseltäkin jää piirroksia joko julkaisematta tai sitten vaan länttään ne nettiin ilman selityksiä. (Aika paljon tulee piirrettyä juurikin omien hahmojen sillä hetkellä pinnassa olevia shippauksia, joita ihkutan itsekseni koettaen olla kyllästyttämättä niillä kavereitani. Osa piirroksistani jää myös pöytälaatikkoon hävyttömyytensä takia. ^^')

    Itse olen aina tykännyt kovasti pitti-Narasta ja olen iloinen kuullessani, ettei se ole kokonaan jäämässä pois. Alterin/soonan kanssa pitää toki aina kuunnella itseään, mikä tuntuu omalta jutulta. Koirasuden ja lonkerosuden kautta täplähyeenaan päätyneenä pakko sanoa, että pääsy koiraeläinkategorian ulkopuolelle on tuntunut tässä suhteessa ihan virkistävältä. Ja hahmojahan voi toki vapaasti pitää niin montaa kuin itselleen kokee kivaksi. Itsellänihän on tätä nykyä steamsoonakin, semmoinen kulkukoira-merihirviö-nainen eli voidaan kai lukea myös toiseksi fursoonaksi Raezla-hyeenan rinnalle.

    Oli myös kiva nähdä sinulta hiukan sarjakuvamaisempaa tyyliä. Toki myös täysi respect sille kaikelle vaivalle, mitä realistisempi piirtäminen yksityiskohtineen vaatii.

    Toivottavasti saat hommattua uuden skannerin pian, jottei piirtoharrastus pääse sen puuttumisen vuoksi tyrehtymään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Juu paljon itsekin piirrän kuvia, jotka eivät näe päivänvaloa, paitsi ehkä laitan yksärillä kaverille. Ihan vaan koska ovat liian "noloja" (tyypillisesti just tälläistä ukkojen perään läähätystä tai peräti kovempaa kamaa) tai liian keskeneräisiä. En myöskään enää käytä mitään varsinaista taidesivustoa, kuten DeviantArtia tai FurAffinitya. Länttään vaan kuvia sekalaisten valokuvien sekaan Faceen ja Instaan ja ehkä joku löytää ne tai sitten ei.

      Poista
  3. Upeita piirroksia! <3 (Ja kivaa, kun joku muukin käyttää yhä vanhaa kunnon MS Paintia! :D)

    Luonnostelutyylisi jotenkin vain iskee ja lujaa. Tuo kuuta syövä susi on jo tässä vaiheessa upea. Jos piirrät sen valmiiksi, niin toivon sinun tekevän siitä vaihe vaiheelta-postauksen, jos vain suinkin kiinnostusta moiseen riittää. : )

    Miksi et muuten enää käytää mitään varsinaista taidesivustoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!

      En ole varma miksi taidesivujen käyttö on jäänyt täysin. Jossain vaiheessa ei vain enää ollut merkitystä tuliko niiden kautta tykkäyksiä ja kommentteja. Enemmän minulle merkitsee saada tunnustusta ihmisiltä, jotka tunnen/tiedän edes jollain tasolla, joten postailen enää vain FB-/Instagram-tileille, tai blogiin, tai lähetän suoraan yksärinä kaverille. Minut kutsuttiin hiljattain Discordissa koirataiteeseen liittyvään ryhmään, mutta en sinnekään ole postannut juuri mitään. En tiedä miksi. Asialla ei jotenkin ole vain mitään merkitystä.

      Ei auta, että en enää edes pidä näistä itse sivustoista. DeviantArt vaikuttaa hyvin kuolleelta ja on tänä päivänä kuulemma täynnä tekoälyllä luotuja kuvia. Lähdin jo vuosia sitten ennen nykyistä AI-buumia, koska sivusto hiljeni jo tuolloin ja DA lisäsi jatkuvasti täysin turhia ominaisuuksia. FurAffinityn moderaattoreihin taas on valittu henkilöitä, joita syytetään esimerkiksi seksuaalisesta ahdistelusta ja jotka piirtävät pedokamaa. Johtoporras on vuosikausia suojellut tiettyjä henkilöitä (yleensä koska he ovat suosittuja piirtäjiä). Sivusto on täynnä draamaa. En pysty hyvällä omatunnolla hyväksymään näitä valintoja ja moni seuraamani taiteilija on niiden vuoksi lähtenyt FA:sta, joten mitäpä minäkään siellä teen, jos seurattavia piirtäjiä ei siellä myöskään ole.

      Muut taidesivustot ovatkin sitten liian pieniä ja hajaantuneita, jotta edes viitsisin käyttää niitä.

      Poista
  4. Nättejä kuvia! <3 Oletko tehnyt vielä valmiiksi tuota sudenpäätä syömässä kuuta ja/tai tuota puolikaskehoista susiluonnosta? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taas pitää hävetä ja myöntää etten ole...

      Poista