torstai 6. heinäkuuta 2023

Tähdenlento 18

Kannen tekijä VirvaPP
Jälleen uusi numero Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenlehteä valmistui, teemana internet & sosiaalinen media. Tämä teema oli itselleni aika haastava, oli vaikeaa keksiä aiheita, joita ei olisi jo käsitelty. Muutenkin aihe oli mielestäni tylsä. Kyllähän minä somea käytän joka päivä liikaakin, mutta en keksi mitä siitä sen enempää jauhaisi... Onneksi muut kirjoittajat saivat tehtyä teemaan liittyviä juttuja ja ihan hyvä numero tuli jälleen, mutta myönnän ettei se kuulu suosikkeihini.


Teemaan liittyen kirjoitin vähän. "Vinkkejä bloggaajalle" oli aika perusturvallinen aihe, josta jopa minä pystyin kirjoittamaan. Kutsuin The Tepan kertomaan tubettamisesta. Olen seurannut hänen kanavaansa kauan ja hän on oikein miellyttävä persoona, toivottavasti hän saisi lisää tilaajia. Hän on tehnyt paljon reaktiovideoita Hopeanuolesta ja myöhemmin muistakin animeista. Kirjoitin viimein Erämaan kutsu -animesta (Arano no Sakebi Koe: Hoero, Buck), joka on varmasti monille lukijoille nostalginen ja oli jo aikakin, että siitä kirjotettaisiin Tähdenlennossa. Kutsuin myös Regnantin kertomaan Silver Fang Network -sivuston järjestämästä Silver Fang Con -virtuaaliconista. Kirjoitin myös muutakin, mutta blööh, ei mitään ihmeellistä.

Muista kirjoittajista pitää kiittää erityisesti Vivyä, joka kirjoitti peräti neljä artikkelia: juttu 80-luvun Hopeanuoli-lautapelistä (miten tästäkin ilmestyi juttu vasta nyt??), juttu Gingapediasta, haastattelu Ginga Boardin Aranon kanssa, sekä hän haastatteli kolmea Ginga-aiheisen Instagram-tilin ylläpitäjää. Oikein mielenkiintoinen oli VirvaPP:n raportti hänen tapaamisestaan Takahashin kanssa. Tälläisiä omia kokemuksia fanituksesta olisi mukavaa lukea enemmän. 


Kansi on todella hieno, VirvaPP:lle tyypillistä laatua. Kannen tekijäksi oli aluksi suunniteltu toinen henkilö, mutta syystä x hän ei voinutkaan tehdä kantta. VirvaPP oli tehnyt sekalaisia kuvituksia someen liittyen ja kysyin häneltä voisiko hän muokata yhdestä sellaisesta kanteen sopivan. Ehdotukseen muokkasin Matrix-tyylistä koodisadetta ja kiva, että hän tykkäsi ideasta ja laittoi sen mukaan lopulliseen kuvaan. Kiitos myös muille piirtäjille, jotka piirsivät some-aiheisia kuvituksia. Taittaja on myös tehnyt perushyvää jälkeä, joskin muutaman artikkelin tausta on liian tumma tai häiritsevä. Erämaan kutsun aukeama oli oikein hieno ja onneksi kuvatkin olivat tarpeeksi hyvälaatuisia, vaikka laadukkaita kuvia on vaikeaa saada tästä animesta. Myös sähkönsininen sisällysluettelo oli upea.

Minulla on jotenkin hirveän vähän sanottavaa tästä numerosta. Tämä teema ei yksinkertaisesti kiinnostanut minua, enkä odottanut mitään artikkelia erityisemmin. Vastahakoisuudestani huolimatta teemaa on mielestäni noudatettu hyvin. Someen liittyviä juttuja on monipuolisesti eri näkökulmista ja eri sivustoista. Aihe olisi varmasti ollut paljon hedelmällisempi jos lehti olisi ilmestynyt, mitä... 10-15 vuotta sitten? Aikana, jolloin joka toisella fanilla tuntui olevan oma Ginga-nettisivu, -roolipeli tai -blogi. Kyllähän Ginga on vieläkin näkyvillä somessa, mutta kaukana ollaan noista ajoista.


 

Hyvä numero latteasta kirjoituksestani huolimatta. Paljon suuremmalla innolla odotan seuraavaa numeroa, jonka teemana on viimein lempihahmoni Riki! Samaten ensi vuoden kauhunumero kiinnostaa paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti