keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Tähdenlento 14

Kannen tekijä Juhomoro

Taas tuli puserrettua uusi Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenlehti ulos. Teemana oli Animaatiot & anime. Todella mielenkiintoinen teema ja sain sen verukkeella kirjoittaa monta kiinnostavaa juttua. Tässä numerossa on muutenkin monta artikkelia, joita olin odottanut innolla ja numero pomppasi heti lemppareideni joukkoon. Olen todella tyytyväinen tähän numeroon ja toivottavasti lukijatkin pitivät siitä!

Kannen teki Juhomoro ja se on mielestäni todella hauska. Sitä on moni muukin kehunut. Juhomoro tosin hieman erehtyi teemasta, sillä kannesta saa vaikutelman, että teemana olisi elokuvat ylipäänsä, eikä vain animaatiot. Pikkuvirhe, eikä haittaa, sillä nyt sain nähdä Hidetoshin Terminaattorina.



Kirjoitin tuttuun tapaan paljon. Animaatioteeman ansiosta sain viimein kirjoittaa yhdestä kaikkien aikojen lempianimaatiostani ja pakkomielteestäni, Titan A.E.:sta. Juttu veikin kolme sivua ja taittaja teki sille hienon tähtitaivaslookin. Toivottavasti joku kiinnostuu tästä elokuvasta artikkelin ansiosta. Tein myös jutun King Fang -animesta, josta on jo vuosien ajan kyselty ja suunniteltu juttua eri ihmisten toimesta. Kerroin myös vähän mangaversiostakin, sen vähän perusteella mitä olen päässyt sitä lukemaan. Tällekin jutulle taittaja teki aivan mahtavan taustan. Mitä vielä..? Tein lyhyen jutun Takahashin vähän tunnetusta Ama Kakeru Toki -hevosurheilumangasta. Totta puhuen en ole lukenut mangaa sivunkaan vertaa, mutta keräsin mahdollisimman paljon tietoa netistä kissojen ja koirien kanssa. Jokin asia saattaa siis olla pielessä. Yksi eniten odottamani juttu oli haastatteluni brittiläisen Acanisin kanssa (jonka tietysti myös suomensin), joka keräilee Balto-elokuvan oheistuotteita.





Siirrytään sitten muiden kirjoittajien pariin. Santtossin rotuesittely basenjeista oli kiinnostava ja kattava, se sisälti tietoa josta en ollut ennen kuullutkaan. Basenji toi muutenkin mukavaa vaihtelua rotuesittelyihin. Juhomoron pohdinta leikatun version leikkauksista ja miten niitä olisi voinut parantaa oli hyvin mietitty. Hänen fanitarinansa myös päättyi tässä numerossa. Ewedy2 kirjoitti kiinnostavan jutun 3D-tulostettavista figuureista. Jos tälläisten tekeminen kiinnostaa, niin tässä numerossa selitetään kattavasti millainen prosessi niiden teko on. NightWolf-_- kirjoitti kaksi hyvin kattavaa ja mielenkiintoista juttua. "Eri animaatiotekniikat" kertoi kattavasti kaikenlaisista eri tekniikoista ja sopi teemaan kuin nyrkki silmään. Hän kirjoitti myös Balton varjoon jääneestä sankarihusky Togosta, josta on myös hiljattain tehty elokuva. Artikkelissaan NightWolf-_- kirjoitti sekä oikeasta eläimestä, että tuoreesta elokuvasta. Taittaja teki tällekin jutulle todella tyylikkään vuoritaustan. Togo sopi myös hyvin yhteen Balto-keräilyjutun kanssa. Jaaaa vielä lopuksi A.vulgaris ja kaverinsa KM kirjoittivat todella ajankohtaisen jutun koronaviruksen haistamiseen koulutetuista koirista. KM itse kouluttaa koiraansa hajuerotteluun, joten heillä oli selvästi oikeaa tietoa aiheesta.





Mukavan monipuolinen lehti, jossa monia todella laadukkaita artikkeleita! Käytimme uutta painotaloa, eikä painojäljessäkään ole moittimista. Mikään kuva ei ole liian tumma, etteikö siitä saisi selvää. Taittaja teki monta hienoa taustaa ja asettelua. Teemaakin noudatettiin tarpeeksi. Olen hyvin, hyvin tyytyväinen ja ylpeä tästä numerosta.

Yhdistykseltä tuli lehden mukana myös muuta postia. Muutaman kerran vuodessa ilmestyy Jäsenposteja, joissa on sekalaisesti uutisia, puuhatehtäviä ja kevyempiä artikkeleita. Rennompaa lukemista kuin mitä jäsenlehdessä on. Jäsenposteja lähetetään vain jäsenille, toisin kuin Tähdenlentoa, jota ulkopuolisetkin voivat ostaa netistä tai yhdistyspöydältä coneissa. Olen myös tukijäsen, joten saan joka Jäsenpostin ohessa Tukiekstran. Tällä kertaa siinä oli aivan mahtava juliste, joka on Juhomoron remasteroima animekuva. Suoraan animesta screenshotatut kuvathan ovat epäselviä ja rakeisia, mutta Juhomoro on piirtänyt näitä ja oheistuotekuvia uudelleen todella vakuuttavin tuloksin ja sen ansiosta niitä voi printata suurina kokoina ilman pikselisyyttä. Mielestäni yhdistyksen jäsenet saavat vastinetta rahoilleen ja myös tukijäsenyys kannattaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti