keskiviikko 18. lokakuuta 2023

Tähdenlento 19

Kannen tekijä Supatsup
Vuoden viimeinen Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenlehti saatiin ulos vähän aikaa sitten. Teemana oli Riki ja voi että kuinka olin odottanutkaan tätä teemaa! Rikihän on lempihahmoni sarjassa. Suuresta innostuksestani huolimatta pelkäsin vähän riittäisikö yhdestä hahmosta tarpeeksi juttua, mutta teema tuli lehdessä oikein hyvin ja monipuolisesti esille.


Kirjoitin tuttuun tapaan paljon. Lehteen päätyi muun muassa juttu Hopeanuolen merkityksestä lapsuudessani, aihe, josta olin aiemmin jo kirjoittanut englanniksi Silver Fang Networkin nettilehteen (nro 3). Kyseessä ei kuitenkaan ole suora suomennos. Kirjoitin myös Shiron hahmoesittelyn (Rikistä oli ollut jo esittely aiemmassa numerossa, joten Riki-teemaan päätyi sitten hänen isänsä esittely), jutun Rikin ääninäyttelijöistä, jutun Rikin mysteerisestä elämästä ja mitä kaikkea emme hänestä tiedäkään, sekä jutun japanilaisesta sankarikoira Tamasta. Kaikista aikaavievin juttu oli "Kuka oli oikeasti maailman vahvin koira?". Tässä analysoin kuka olikaan Hopeanuoli-sarjan aikaisista koirista kaikkein vahvin, eikä se mielestäni ollutkaan vahvimmaksi kutsuttu Benizakura. Tätä oli hyvin mielenkiintoista, mutta tosiaan myös työlästä kirjoittaa ja voin vain toivoa, että logiikassani ja perusteluissani on järkeä.



Muiden teksteihin lukeutuivat esimerkiksi Vivyn juttu Riki-oheistuotteista. Raezla kirjoitti Akakabutocon-tapahtumasta, joka ei ollut Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n järjestämä, mutta aiheensa puolesta oli hyvä saada tapahtumasta raportti lehteemme. Minka Järvisen kaukasiankoirien rotuesittely (todella hyvä saada esittelyyn kerrankin rotu, joka ei ole pystykorva tai paimen) ja Supatsupin kirjoitus aksolotleista toivat monipuolisuutta. Erityisen tyytyväinen olin Emmi Seppälän artikkeliin eri kamppailulajeista. Kutsuin hänet kirjoittamaan tästä aiheesta, koska uskoin sen voivan kiinnostaa monia Ginga-faneja, vaikka se ei varsinaisesti sarjaan liitykään. Kuitenkin taistelut ja aasialaisuus tuovat aihetta tarpeeksi lähelle.

Kaiken kaikkiaan Riki-teema tuli selkeästi esille ja mukana oli myös kiinnostavia teemaan liittymättömiä juttuja. Olen todella tyytyväinen tähän numeroon! Taitto oli myös pääasiassa hienoa, erityisen nätti oli tuo yläpuolella oleva Lapsuuteni Hopeanuoli -aukeama, johon oli valittu VirvaPP:n kuvitusta. Joitain pikkuvikoja kyllä löysin, esimerkiksi joskus teksti koskee kuvaa epämiellyttävän näköisesti, kuten sisällysluettelossa.


Odotan innolla ensi vuoden lehtiä, niihin äänestettiin todella hyvät teemat, eli kauhu ja keräily. Erityisesti kauhu kiinnostaa kympillä!

4 kommenttia:

  1. On kiva puskea kännykkäzombeja autojen alle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa jännä kommentti. Unohtuiko lääkkeet?

      Poista
  2. Huomaan, että erillistä eläintaideosiota ei enää sisällysluettelossa ole, kuten aiemmissa numeroissa näyttää olleen. Onko se sulautettu muihin osioihin, vai eikö tila tai taidejuttujen määrä riittänyt siihen tässä numerossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisällysluettelo elää sisällön mukaan. Tähän kukaan ei kirjoittanut tuohon kategoriaan sopivia juttuja.

      Poista