maanantai 10. syyskuuta 2018

Tähdenlento 8

Kannen tekijä Riikin
Jälleen yksi jäsenlehti on pullautettu ulos Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n toimesta. Tällä kertaa teemana olivat nartut. Täytyy sanoa, että en itse innostunut tästä teemasta, ja muillakin kirjoittajilla vaikutti olevan vaikeuksia kertoa nartuista (tai pikemminkin niiden saamasta kohtelusta Ginga-saagoissa) positiiviseen sävyyn. Fakta vain on, että sarjassa narttuhahmot ovat harvinaisia ja sivuosissa, eivätkä yleensä tee mitään kiinnostavaa. Lehden teema ei ehkä pääse yhtä selvästi esille kuin aikaisemmissa numeroissa, mutta mielestäni nartuista on kuitenkin tarpeeksi juttua, jotta tätä narttuteemaiseksi viitsii kutsua.

Riikinin tekemä kansi on oikein hieno. Tykkään paljon hänen tyylistään ja leideillä on oikein kauniit ilmeet. Hieman itseäni häiritsi kuinka Lydiassa on niin voimakas oranssi valaistus ja Crossissa sitä ei näy juuri ollenkaan pienestä välimatkasta riippumatta. Pikkujuttu kuitenkin, muutoin erittäin bueno.

Sisälmyksiä

Mutta se siitä negatiivisesta nillityksestä. Sisältö oli kivan monipuolinen, varmasti jokaiselle löytyy jotain kiinnostavaa. Olin kauan ollut innoissani mahdollisuudesta haastatella Moonia, Hopeanuoli.comin perustajaa, sillä tämä nettisivu on Suomen hopsufandomin yksi tärkeimmistä ja nostalgisimmista sivuista. Kutsuin myös The Tuherrus -blogin Afuzen mukaan kertomaan figuurien kustomoinnista ja hän olikin kirjoittanut erittäin mielenkiintoisen  ja pitkän artikkelin aiheesta. Tykkään siitä, että lehdessä on aiheita, jotka voivat innostaa muitakin kuin Ginga-faneja ostamaan lehden. Fanien sarjakuva-, blogi-, ja fanitarinaprojekteja esiteltiin myös. Rotuesittelyssä haastattelin yhdysvaltalaista kasvattajaa ja tutustuimme astetta harvinaisempaan yuushoku kishuun, joka siis on kishu, joka on minkä tahansa värinen paitsi ylivoimaisesti yleisin valkoinen. Moni ihminen jopa luulee ettei kishu tule kuin valkoisen värisenä.

Lehdellä oli jälleen uusi taittaja. Uusi taittaja teki hyvin nopeasti todella hyvää jälkeä, ainakin minun mielestäni. Pientä hienosäätöä olisi, mutta nämä pikkujutut varmasti kehittyvät ja korjaantuvat ajan kanssa kun hän saa lisää kokemusta. Mukana oli ehkä turhan monia tylsän valkoisia sivuja, mutta toisaalta hän oli tehnyt esimerkiksi figuuriartikkeliin tosi hienon ja sopivan taustan. Hyvän jäljen lisäksi olin todella tyytyväinen siihen miten miellyttävä persoona hän oli, jonka vuoksi oli mukava työskennellä hänen kanssaan. Toivottavasti hän viihtyy pitkään yhdistyksen hommissa.


Se siitä numerosta. Seuraava on jo taitossa ja toivottavasti ilmestyy lähikuukausina. Sen teemana ovat saksanpaimenkoirat. Näitä lehtiä voi ostaa kuka tahansa yhdistyksen nettikaupasta, Hopeapuodista, sekä yhdistyksen pöydältä eri tapahtumissa. Ensi vuoden lehtiä suunnitellaan jo yhdistyksen foorumilla ja niiden tekoon voi osallistua kuka tahansa jäsen (eikä välttämättä tarvitse olla jäsenkään).



2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta numerolta. =) Kansi on tosi hieno, sen värimaailma on mukavan lämmin. Hahmovalinnat ovat myös mieleeni, vaikka esim Fuji olisi voinut olla myös kiva valinta nähdä kannessa. Ainoa asia joka kannessa pistää silmään on Crossin takajalka. Jotenkin anatomia ei toimi sen kohdalla ja se on hieman luonnottoman näköinen. Lähinnä kai tuo takajalan alaosa (en nyt tiedä oikeita termejä =D) on melko pitkä ja suora. Toki siis salukeilla on pitkät jalat, mutta tuntuu ettei juuri tuon kohdan jalasta pitäisi olla noin pitkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään tiedä oikeita rakennetermejä. Mutta vinttikoirilla on hyvin kulmautuneet takajalat, Crossilla taas tässä suorat. Piirtäjä on selkeästi tottunut pystykorviin, joilla on vähän kulmausta takana. Tässä ihan hyvä vertailu https://nationalpurebreddogday.com/wp-content/uploads/2015/06/angulation.png

      Poista