torstai 25. heinäkuuta 2019

Tähdenlento 10


Aika rientää ja postilåådaan tupsahti jo kymmenes Tähdenlento. Numeron teemana ovat itse fanit & fandom, minkä vuoksi lehdessä on tällä kertaa hyvin paljon Gingaan liittyviä juttuja ja muita aiheita vain muutama. Mutta vaihtelua löytyy silti ja ainakin teema on varmasti selkeä. Katselmus sisälmyksiin alla:

 Tälläiseen juhlanumeroon toivottiin kantta, jonka tekoon osallistuisi useampi fani. Olin itse hyvin epäileväinen ja aluksi vastustin ajatusta, kunnes annoin periksi. Taittaja sai kuin saikin sommiteltua hyvin erilaiset kuvat siistiksi kokonaisuudeksi, mutta kun on monta kokkia saman sopan äärellä totta kai jokin meni vähän pieleen. Nimittäin kannen tekijät esitellään lehden sisällä, mutta Sueticin kuva jäi sieltä vahingossa pois, vaikka lehteä oli tarkastamassa useampi ihminen. Onneksi kuva näkyy kuitenkin kannessa kokonaisena.

Lehden sisällä muutama kuva näkyy vähän epäselvänä, vaikka alkuperäisessä tiedostossa ei ollut mitään vikaa. Jälleen kerran pari juttua jäi saapumatta, mikä tietenkin harmittaa, mutta onneksi pärjättiin ilmankin. Sen enempää mukisemista en löytänyt, kokonaisuudessaan ihan onnistunut numero jälleen, vaikka täytyy myöntää, ettei se kuulu omiin suosikkeihini.

Odotin itse eniten artikkelia, jossa olin haastatellut saksalaista lemmikkiketun omistajaa. Minulle on aina jännää saada Tähdenlentoon uniikkeja juttuja ja aihe on muutenkin minulle hyvin mielenkiintoinen. Suola Kuupielessä -blogi sai lyhyen esittelyn ja tuli kirjoitettua myös jotain lätinää Hopeanuolen historiasta Suomessa. Historia-artikkelin piti alunperin kirjoittaa eräs toinen, mutta hän olikin liian kiireinen. Toivottavasti nämä jutut ovat muillekin kiinnostavia.




Muiden kirjoittamista jutuista mielenkiintoinen oli Raezlan kirjoittama artikkeli yhdistyksen historiasta. Ensimmäisen numeron jälkeen itse yhdistyksestä ei ole hirveästi puhuttu Tähdenlennossa. Edellisen Gingaconin raportti löytyy myös Nightwolf-_-:n kirjoittamana ja se oli ihan kiva lukaista, etenkin kun en viimeksi päässyt paikalle. Lisan Otuspaja -artikkeli käsitteli Lisa Poutiaisen mahtavia käsitöitä ja toivoisinkin lisää tälläisiä juttuja tuleviin numeroihin, mutta näitä on välillä hankala saada mukaan. Kaikenlaisia eläintaiteeseen liittyviä projekteja (käsityöt, sarjakuvat, roolipelit...) esitellään mieluusti ja juttuideoita saa rohkeasti tulla ehdottamaan, eikä yhtään haittaa vaikkei olisi yhdistyksen jäsen.

Lehteä voi totuttuun tapaan ostaa yhdistyksen pöydältä eri coneissa, sekä tilata Hopeapuodista.



Pitääpä vielä lisätä, että tällä kertaa mukana tuli myös ennätysmäärä ekstralehtisiä. Jäsenet saavat muutaman kerran vuodessa 1-4 sivuisen Jäsenpostin ja tukijäsenet sen lisäksi TukiExtran. Tänä vuonna mukaan on lisätty vielä Laumalainen, joka tulee retki- ja aktiivijäsenille, sekä myös tavallisille jäsenille jos he ilmoittavat foorumilla haluavansa liitteen (tämä johtuu kustannussyistä). Mielestäni yhdistys antaa nykyään erittäin hyvin vastinetta jäsenten rahoille. Olen jäsenenä eräässä toisessa suunnilleen saman kokoisessa yhdistyksessä, jossa meno on paljon apaattimaisempaa ja jäsenet saavat vain kerran vuodessa sähköpostiin ohuen nettilehden, jos edes sitäkään.


4 kommenttia:

  1. Minäkin olen tosi iloinen siitä, miten monipuoliseksi mm. tuo Jäsenposti muuttui Laumalaisen myötä. (Tarkennuksena: se on aktiivi- ja retkijäsenten oma extra, jonka saavat muutkin jäsenet halutessaan ilmoittautumalla yhdistyksen foorumilla sen tilaajiksi.) Jäsenpostin ja lisäosien taittojäljestä ainakin itse pidin kovasti, oli ilahduttavaa huomata kehittyneensä siinä. Toivottavasti miellyttää muidenkin silmää kuin omaani. XD

    Kettu lemmikkinä oli minustakin tosi mielenkiintoinen ja nämä vähän erikoisemmat lemmikeitä koskevat artikkelit tuovat mielestäni tosi kivaa monipuolista sisältöä Tähdenlentoon. Samaten kuin nuo eläintarinaprojektit.

    Niin ja ylipäätään kansainväliset tuulahdukset lehdessä, kuten Silver Fang Networkin ylläpitäjän haastattelu! Lisää näitä ehdottomasti Tähdenlentoon! <3

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvältä ja mielenkiintoiselta lehdeltä. =) Kansi on kyllä nätti. Ylärivin oikea Hopeanuoli kiinnitti erityisesti huomioni se on tosi hienosti piirretty.

    Sanot ettei tämä numero ole suosikkisi, osaatko sanoa miksi ei? Mitkä numerot ovat suosikkejasi ja miksi? Jos ei omista vielä ainuttakaan Tähdenlentoa niin mitä numeroita suosittelisit ensi alkuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylärivin oikean on piirtänyt Fjalle! Hän on hirveän taitava piirtäjä ja mukava ihminen noin muutenkin.

      Pidän monipuolisuudesta ja tämänkertaisen teeman vuoksi lehti on mielestäni turhan yksipuolinen. Alunperin olin suunnitellut lehteen tulevan vielä koreanjindo-koirarodun esittelyn, mutta haastateltava lopetti yhtäkkiä yhteydenpidon. Harmi, tämä juttu olisi tuonut vähän lisää vaihtelua. Kyseessä on toki juurikin Hopeanuoleen keskittyvä lehti, mutta uskon lukijoiden haluvan lukea myös muista kohderyhmää kiinnostavista aiheista, etenkin kun nämä tulevat ns. ylimääräisinä herkkuina ja eivät vie paikkaa joltain Hopsu-jutulta.

      Omia suosikkinumeroitani ovat taistelukoiranumero (7) ja saksanpaimenkoiranumero (9), nämä aiheet ovat sydäntä lähellä ja niistä oli hirveän mielenkiintoista kirjoittaa ja lukea muiden näkemyksiä.
      Jos ei ole ennen lukenut lehteä suosittelisin menemään Hopeapuotiin ja lukemaan lehtien sisällysluettelot, ja aloittaa sieltä mikä kuulostaa mielenkiintoisimmalta. Makuasiahan se on mitkä aiheet ketäkin kiinnostavat. Numerot 1 ja 2 olivat hyvin kömpelöitä ja ulkoisesti karuja aloituskappaleita ja lehti on kehittynyt ihan hirveästi niiden jälkeen, joten jos aikoo hankkia vain yhden lehden kokeiluna niistä ei kannattaa aloittaa, vaikka hyviä artikkeleita niissäkin on.

      Poista
    2. https://hopeanuolifanit.fi/hopeapuoti/ Linkki Hopeapuotiin, uusin numero ei näytä olevan vielä päivitetty valikoimaan

      Poista