torstai 17. tammikuuta 2019

Nara piertelee, osa 20: Lisää koirii ja ihmisii

Ja sitten pari viime vuoden lopulla valmistunutta kuvaa.

Ensimmäinen kuva tulee kortiksi Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n seuraavaan keräilykorttisarjaan, jonka teemana on susisaaga. Tein projektiin viisi kuvaa, mutta voin näyttää niistä vain yhden tällä hetkellä ja loput sitten kun kortit on laitettu myyntiin.


Koska vaihdoin puhelinta minulla ei ole tästä työstä kovinkaan monta prosessikuvaa jäljellä. Ja näiden laatu on perinteisen paska.


Tässä on käytetty puuvärejä ja Copicceja. Nää prosessikuvat on kyllä aina aivan järkyttävän rumia. Joka kerta kun väritän olen ihan paskapaniikissa kun kuva tuntuu vain rumentuvan jatkuvasti ja pitää vain uskoa siihen, että loppusuoralla se maagisesti muuttuukin siedettävän näköiseksi.

No niin, siitähän tuli yllättävän hyvä. Loppujen lopuksi tähän on vielä lisätty vesiväriä, eli melkoinen sekametelisoppa kyseessä.

Sain myös viimein valmiiksi yhden ikuisuusprojektin, jonka aloitin joskus 2018 alussa ja pikkuhiljaa työstin pitkin vuotta. Kyseessä siis tulevan Death Stranding -pelin fanitaidetta. Olen kauan halunnut parantaa taitojani ihmisten piirrossa ja ylipäätään laajentaa osaamistani normaalin comfort zoneni ulkopuolelle. Alhaalla käytettyjä reffejä ja sitten räpellystä:



Olin muuten idiootti kun piirsin tämän ohuelle kopiopaperille! Tämä ei ollut ongelma kuvaa piirtäessä, mutta halusin myös sävyttää kuvan vesiväreillä jolloin ongelmia oli väistämättä edessä.


Kuten yläkuvasta näkyy paperi alkoi uhkaavasti kupruilla kun laitoin ensimmäisiä vesivärikerroksia. Käytin mahdollisimman vähän vettä ja poistin kosteutta vessapaperitollolla heti kun väriä oli ehtinyt hetken imeytyä paperiin. Kun kuva oli mielestäni valmis käytin vanhaa kikkaani, rullasin kuvan tiukalle rullalle ensin yhteen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan. Sen jälkeen laitoin kuvan vielä yön ajaksi painavien kirjojen väliin suoristumaan.

Ei paskempi lopputulos, vaikka itse sanonkin! Olen tähän ihan tyytyväinen ja opin tästä paljon, joten voin seuraavalla kerralla tehdä jotain tämänkaltaista nopeammin. Tässä on myös valkoista geelikynää laitettu pikkujuttuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti