perjantai 20. elokuuta 2021

Nara piertelee, osa 27: Pari vanhempaa kuvaa

Tein nämä kuvat vuonna 2019 conien printtimyyntiä varten. Halusin muutaman kuvan, joissa olisi geneerisiä eläimiä, jotka toivottavasti viehättäisivät mahdollisimman monia ostajia. Luulin, että olin tehnyt jo näistä vaihe vaiheelta -postauksen, mutta näköjään en ollutkaan! Joitain vaihekuvia en löytänyt enää, mutta ainakin näistä saa jonkinlaisen idean miten kuvat on tehty.


Pidän tiikereistä hirveästi, etenkin valkoiset ovat visuaalisesti ja historiallisesti kiinnostavia. Ehkä joskus kirjoitan niistä jotain, vaikka tämä onkin koira-aiheinen blogi. Olen pääasiassa koirapiirtäjä, joten kissojen piirtäminen on minulle vieraampaa. Tätä kuvaa varten mulkoilin paljon leijonien kuvia, koska leijonien kasvoista sai paremmin selvää kun niissä ei ole mitään dramaattisia kuvioita häiritsemässä, sekä tutkin Balaan piirroksia, jotta saisin idean miten hän tulkitsee kissojen muodot ääriviivoiksi paperille. Balaa on yksi lempipiirtäjäni ja kissaeläinten mestaritaiteilija.

Yllä oleva kuva oli ensimmäinen luonnos ideastani. Jos piirrän eläimen suoraan edestä piirrän luonnokseen vain kasvojen toisen puolen. Puhtaaksipiirtovaiheessa käännän luonnoksen valopöydällä toisin päin ja voin läpipiirtää toisenkin puolen. Yllä olevassa kuvassa en vielä tiennyt millainen koru tiikerillä olisi ja hahmottelin erilaisia ideoita toiselle paperille (tästä en löytänyt kuvaa). Halusin avaruusaiheen näkyvän tiikerissä itsessään. Tein sille tähden muotoisia kuvioita ja lähempää katsottuna huomaa, että sen silmän heijastukset ovat puolikuu ja tähtiä. Idea ei ehkä siirtynyt paperille yhtä onnistuneesti kuin toivoin.


Ylävasemmalla on ensimmäinen puhtaaksipiirtoyritys. Se epäonnistui. Yleisvaikutelma oli sotkuinen ja viivoissa ei ollut itsevarmuutta. Hylkäsin tämän version ja piirsin siitä läpi valopöydällä uuden yrityksen, joka oli huomattavasti onnistuneempi. Tosin ihan ensimmäisessä luonnoksessa tiikerin suu oli paremman muotoinen. Lopulliseen versioon päätynyt suu näyttää kahdelta kivespussilta ja huomasin tämän liian myöhään... 

Yksityiskohtia










Raidat tein puuvärillä, suurin osa muusta värityksestä on vesiväriä ja mukana on myös valkoista geelikynää. Ylävasemmalla kuva on värityksen ajan teipattuna valopöytään. Kokeilin taas vesivärin suolaamista, mutta jälleen kerran epäonnistuin siinä ja jäljestä tuli epämääräisen kokkareista. Saa nähdä onnistunko ikinä tässä mahdottomassa tehtävässä. Silti olen tähän kuvaan yhä tyytyväinen, joskin tiikerissä voisi olla dramaattisempia varjoja. Tämä kuva myi eniten coneissa, joten kunhan coneja aletaan taas järjestää taidan tehdä lisää tiikereitä.


Seuraava kuva oli perinteinen susi ja kuu -kombo. Käytin pohjana kuvaa, jonka olin tehnyt vuonna 2009, eli tuolloin tasan kymmenen vuotta sitten. Vanhassa kuvassa oli vanhoja hahmojani kaikkine anatomiavirheineen ja karseine väreineen. Olen silloin tällöin tehnyt päivitettyjä versioita vanhoista kuvistani, nopeuttaa kummasti prosessia kun asetelma on jo suureksi osaksi valmis ja itseltään kopiointi ei ole missään kiellettyä. Susiin en käyttänyt mallikuvia.


Yksityiskohta ihan vaan koska tykkään noista nenuista.



Yksityiskohdat jäivät vähän varjostuksen jalkoihin. Noh, elämä on.


Väritys on jälleen pääasiassa vesiväriä, mukana myös puuväriä, valkoista geelikynää ja varmaan myös Copic -tussia. Tämäkin on yhä mielestäni ihan onnistunut kuva, vaikka jälleen varjostukset voisivat olla vahvempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti