lauantai 28. joulukuuta 2013

Ihmissusi yössä

Sorge, kansi on vähän paskainen.

NIMI: Ihmissusi yössä (Werewolf by Night)
VUOSI: 1972-1977
KUVITTAJA: Mike Ploog
TARINA: Gerry Conway

Ihmissusi yössä ilmestyi alunperin jatkotarinana 70-luvulla ja hahmo on esiintynyt useassa muussa sarjakuvassa vierailevana sivuhahmona. Tämä kirja sisältää ensimmäiset avausjaksot sarjasta, eli ei sisällä koko tarinaa. Sarjakuvan ikä paistaa läpi armottomasti sekä kuvituksessa että juonessa.

Tarina kertoo Jack Russellista (hah) joka kuuluu ikivanhaan Russoff-sukuun jonka jäsenet ovat ihmissusia. Täysi-ikään astuessaan Jack alkaa nähdä toistuvia unia ihmissutena olemisesta, mutta ovatko ne unia sittenkään? Jotain selvää pubertiteettiviittausta tässä on, mutta hällä väliä. Tarina alkaa ihan hyvin, mutta avauksen jälkeen tuntuu keskittyvän random kohtaamisiin eri vihollisten kanssa jotka ihmissuden pitää voittaa. Menoon puuduttuu lähes heti.



Piirrosjälki on ammattimaista, mutta ei silmääni mitenkään erikoista. Nykypäivän sarjakuvastandardeihin se ei ylety. Itse ihmissusi näyttää erittäin typerältä, lähinnä epämääräiseltä karva-apinalta eikä sudelta. Tämäkin johtuu aikakaudesta, 70-luvulla elokuvien ihmissudet olivat vielä suurimmaksi osaksi lyhytkuonoisia karva-orankeja (tälläinen maskeeraus oli halvinta) ja trendi muuttui pikkuhiljaa vasta elokuvien An American Werewolf In London ja The Howling jälkeen. Mielestäni tämän sarjakuvan päähenkilön kaltaisia ihmissusia on vaikea ottaa todesta, silmiini ne näyttävät lähinnä vanhoilta juopoilta jotka ovat unohtaneet sheivata. Ilmeisesti joitakuita tämän tyyppiset ihmissudet osaavat silti pelottaa. :/

On mukavaa että näitä vanhempia sarjakuvia julkaistaan isoina albumeina, mutta itseäni tämä sarjakuva ei säväyttänyt mitenkään vaikka olen suuri ihmissusien ystävä. Olisin toivonut selkeää punaista lankaa eri episodien välille, mutta tarina tuntuu poukkoilevan joka suuntaan ja jatkuvat tappelukohtaukset eivät edes ole erityisen raakoja ja kiinnostavia.

TÄHDET: **

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti