perjantai 18. huhtikuuta 2014

Virus Rising


NIMI: Virus Rising
VUOSI: ?
KUVITTAJA/TARINA: K. M. Heyward

Virus Rising on viisi-osainen lyhyt sarja, joka seuraa Risk-nimistä bordercolliesekoitusta. Koira asuu kaupungissa jossa kulkukoiria on alkanut vaivata uudenlainen virus, joka tekee koirista raivopäisiä ja kestävämpiä. Risk ei kuitenkaan tästä tiedä, sillä hän asuu vanhan pariskunnan luona ja käy ulkona vain varastamassa omistajilleen lääkettä. Yhtenä iltana Risk näkee koiralauman jahtaavan akitanarttua ja totta kai syöksyy apuun. Akita on osa viemäreissä piileskelevää ryhmää, joka on yksi harvenevista terveistä koiralaumoista. Hän kertoo Riskille kuinka kaupungissa viruksen saanut suuri Katzbalger-niminen koirasusi kokoaa itselleen armeijaa tappaakseen tieltään ihmiset ja terveet koirat. Tällä välin tautiset koirat tappavat Riskin omistajat ja koiralla ei ole muutakaan vaihtoehtoa kuin ryhtyä vastarintaan.

Tarina on kiinnostava, joskin täynnä heikkouksia. Missään välissä ei selitetä miksi Risk ja jotkin muista koirista ovat immuuneita virukselle, tai miten jotkin koirista edes tietävät olevansa immuuneita jos sairas koira ei ole purrut heitä aiemmin. Lukijalle ei myöskään kunnolla selviä mitä virus tarkalleen ottaen tekee. Vasta virallisen nettisivun FAQ:ista sain luettua että virukseen lopulta kuolee. Tätä ei näytetä sarjakuvassa ollenkaan, vaan näyttää tosiaan siltä että viruksen ainoa huono puoli on koirien muuttuminen aggressiivisemmiksi ja hyvä puoli noussut kestävyys ja badass ulkonäkö. Pahan Katzbelgerin menneisyyttä ei valoiteta juuri ollenkaan, se vähä mitä hänen taustoistaan kuitenkin näytetään olisi vaikuttanut kiinnostavalta joten on harmi ettei tähän uhrattu enemmän aikaa.Myöskään Riskin menneisyydestä ei saa paljoa lisätietoa. Muutama kohta sarjassa antaa ymmärtää että Katzbalger olisi tuntenut Riskin äidin aiemmin, mutta siihen tiedonmurut sitten jäävätkin ja sarja loppuu antamatta mitään konkreettista vaustausta. Lopun väläys hahmon lapsuudesta on epämääräinen enkä itse ainakaan täysin ymmärtänyt sen merkitystä. Äärimmäisen turhauttavaa.

Hopeanuolta seuranneena koiralauman tekemät sotasuunnitelmat vaikuttavat amatöörimäisiltä. Tarinasta irtonaiselta tuntuvalla värväysreissulla saadaan mukaan vain kourallinen uusia koiria ja vaikka hahmokaarti on pieni hahmoihin ei silti tutustuta kunnolla. Ei auta että lukijaa ihmetyttää miksi yhdellä koiralla on lävistyksiä, yhdellä silmälasit ja kolmannella silmät peittävä huivi. Näiden tarkoitusta ja alkuperää ei koskaan selitetä ja tuntuu oudolta että moisia yksityiskohtia on otettu mukaan muuten aikuismaiseen tarinaan.


 

Kaikki hahmot, Risk mukaan lukien, jäävät etäisiksi. Jossain ruutujen väleissä muutamalla hahmolla tapahtuu henkistä kehitystä, ainakin kakkososassa ilmestyvä shikoku Jun on masentunut ja hiljainen, mutta vitososassa hän jo leikkii muiden laumalaisten kanssa. Olisi ollut hyvä nähdä noiden osien välissä tapahtunut muutos. Myös Riskin ja Neverin romanssi tuntuu tulevan tuosta vain, vaikkeivät hahmot oikeastaan edes tunne toisiaan. Mielestäni on myös naurettavaa kuinka lauma tottelee tulokas-Riskiä heti, onhan kyseessä kuitenkin pelkkä kotikoira joka ei päivää pari sitten edes tiennyt mitään koko viruksesta.

Tästä kaikesta huolimatta Virus Rising on hyvä sarja, mutta lisäpituudella, hahmojen ja taustojen kunnollisella tutkimisella se olisi voinut olla loistava sarja. Nyt tarina tuntuu kiireiseltä ja sarjan lopussa lukijalle jää tyhjä tunne.Kuvitus on erinomaista, ensimmäisessä osassa se vielä hapuilee mutta sen jälkeen kuvitus on todella hienon näköistä. Etenkin nelososassa jälki on niin siistin näköistä että osa paneeleista muistuttaa animaatioscreenshottia. Kunpa vain tarinan sisältö olisi ollut yhtä huoliteltua kuin kuvituskin.

Sarjakuvaa voi ostaa IndyPlanetista, aion myös pian järjestää pienen kilpailun/arvonnan sarjaan liittyen.

TÄHDET: ***1/2


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti