torstai 3. huhtikuuta 2014

Dalmatialaiset

 
NIMI: Dalmatialaiset (Auf der Suche nach den Dalmatinern)
VUOSI: ??
OHJAAJA: ??????

Tämän järjettömän huonon animaation tehnyt firma on syyllinen myös Balton halpaversion syntyyn. Valitettavasti annoin aikoinaan oman Balto-halpaversioni pois naapurin kersalle jonka kissa oli jäänyt auton alle, mutta törmäsin tähän kirppiksellä ja pakkohan tämä oli ostaa ihan vain blogia varten. Dalmatialaiset-piirretyn on siis tehnyt saksalainen Dingo Pictures, joka häpeämättä tekee liukuhihnatahdilla mitä paskempia piirrettyjä joissa esiintyvät hahmot on monesti laiskasti kopioitu muista animaatioista, myös koko juoni on voitu varastaa.

Tässäkin tapauksessa matkitaan 101 dalmatialaista, "animaattorit" (jos heitä edes viitsii moisella arvonimellä kutsua) ovat selvästi matkineet Disneyn tyyliä ja tarinassa on tietynlaista samankaltaisuutta. Tarina alkaa näyttäen dalmatialaisen Täplän ja sekarotuisen Murun pentuja leikkimässä, siirtyen sitten menneisyyteen jolloin nuo kaksi koiraa olivat vielä itsekin pentuja. Aikahypyssä Täplän kokomustat korvat muuttuvat valkoisiksi pienillä pilkuilla. Taikuutta selvästi. Taikuutta sekin kuinka pariskunnan pennuista tuli myöhemmin puhdasverisiä dalmatialaisia...



Menneisyydessä kaksi mustaa tanskandoggia kaappaa Täplän veljet koiranruokatehtaalleen (koirien omistama koiranruokatehdas?) nuolemaan etikettejä. Sallikaa minun siteerata: "Ne voivat nuolla etikettejä koiranruokapurkkeihin, niillä on takuulla ihanat leveät kielet! Kielet esiin!"

Täplä ja Muru ryhtyvät etsimään Täplän veljiä ja saavat avukseen jonkinlaisen katukoirajengin jota jostain syystä kutsutaan bändiksi. Jengissä on mukana Kulkuri-kopio joka jopa esittelee olevansa "Kulkuri Tramp", sekä päin persettä tracetettu tanskandoggi jonka paljon realistisempi tyyli pistää silmään. Murun pitäisi olla narttu, mutta tekijät tuntuvat seonneen välillä ja yhdessä välissä Muru pissaa nostaen urosmaisesti jalkaa. No kyllähän joskus nartutkin tekevät näin, mutta Murua myös kutsutaan pojaksi ainakin kerran.


Tanskandoggi-tracella on hirveä paise etujalassaan.

Animointi tässä on todella huonoa, koirat liikkuvat vain juuri sen verran että katsoja tajuaa mitä tapahtuu. Joka asiassa on menty sieltä missä aita on matalin. Tätä ei mitenkään voi kutsua ammattitaidolla tehdyksi animaatioksi, tälläistä laatua olettaisi löytyvän vain Youtuben perukoilta 10 vuotiaiden animufanien tekeminä, ei kauppojen hyllyiltä. Taustat ovat rumia ja sotkuisia. Clip-art koiria ei edes ole osattu asetella oikein, vaan vähän väliä hahmoista ja taustaelementeistä leikkaantuu osa pois mikäli ne on sijoitettu ruudun reunalle (hyvä esimerkki juuri tuo yläpuolella oleva kuva).

Dingo Picturesin kotisivut löytyvät täältä. Yhtä "ammattimaisesti" tehty kuin heidän elokuvansakin.

TÄHDET: *

Katsokaa tuota taustaa. Laatutyötä.

14 kommenttia:

  1. Jospa Muru onkin hermafrodiitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tiiän et oon vitun myöhässä, mutta ainakin enkkuversiossa Muru on uros ja Täplä on narttu :D

      Poista
  2. Oi voi. Olin jo ihan ehtinyt unohtaa tämän lapsuudestani... Mitä kaikkea sitä on tullutkaan katsottua.

    VastaaPoista
  3. Itseltäni löytyy tämä myös.. Hyrr.. jäätävä animointi.

    VastaaPoista
  4. Minulla oli lapsena viedeolla Dingo picturesin Leijona viidakon kuningas joka apinoi Leijonakuningasta. Kauheaa paskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih valitettavasti en ole tätä mestariteosta nähnyt

      Poista
  5. Voi hyvää päivää millaista sontaa :D

    VastaaPoista
  6. Saman studion Balton(sisältää eeppisen kohtauksen ikinä) ja Leijona viidakon kuningas voi katsoa tuubista, jos oikeen tylsää on. Jälkinmäinen oli kyllä niin huono, ettei pystynyt loppuun katsomaan. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En löytänyt Balton paskaversiota Youtubesta, et viitsis heittää linkkiä?

      Poista
    2. http://youtu.be/q4Hn37oE3zY

      Tuolta löytyisi ainakin jokin suomenkielinen versio :3

      Poista
  7. Hahaha nyt kyllä repes! :D nehän käyttää lapsityövoimaa. Nuo taustathan on selvästi jonkun 10 -vuotiaan vesiväritaidetta. :'D

    VastaaPoista
  8. Tuosta kulkukoirajengistä/bändistä tulee selvästi mieleen myös kaunotar ja kulkuri kakkosen kaatisjengi. Esiintyihän tässä myös "Kulkuri Tramp" ja Muru muistuttaa epäilyttävästi kämäsesti matkittua versiota Kaunotaresta. Ja animaatiopätkän lopussa alkoi melkein iljettää ajatus että kaksi pientä koiranpentua perustaa perheen, varsinkin kun kummastakaan ei edes ota selkoa onko kyseessä uros vai narttu.
    Mutta repesin pahemman kerran tuolle "Ne voivat nuolla etikettejä koiranruokapurkkeihin, niillä on takuulla ihanat leveät kielet! Kielet esiin!" XD Arvostelusi on taas mahtava, kiitos ja kumarrus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm Muru tosiaan näyttää vähän Kaunottarelta, oletin sen olevan jonkunlainen ajokoira, mutta onhan siinä samaa näköä

      Poista