maanantai 8. syyskuuta 2014

Taidekirja - Goldenwolf's Sketchbook


NIMI: Goldenwolf's Sketchbook Volume 1
VUOSI: 2014
KUVITTAJA: Christy "Goldenwolf" Grandjean

Vautsi, viimein kunnon taidekirja Goldenwolfilta, nuoruuteni yhdeltä suurimmalta idolilta! Vuosien mittaan silmitön ihailuni häntä kohtaan on selkeästi laantunut huomatessani Goldenwolfin taiteen toistavan itseään liikaa ja artistin asenteen olevan välillä erittäin kyseenalainen. Silti olen yhä monen vuoden jälkeen kiinnostunut seuraamaan hänen uraansa ja tämän kirjan tilasin niin pian kuin mahdollista. Kirjan myynti aloitettiin IndieGoGo -kampanjalla, joka menestyi erittäin hyvin. Kampanjan kautta kirjan ostaneet ovat saaneet erityisen IGG Special Edition -version, jossa on mukana värillinen keskiaukeamakuva, joka on kirjaa varten tehty. Riippuen tilaajan maksamasta summasta mukana on voinut saada muutakin kivaa, itselle tuli vielä kirjanmerkki ja yksi printti.

Harmistuin hieman saadessani tietää artistin ensimmäisen kirjan olevan "pelkkä" luonnoskirja. Pidän mustavalkoisista kuvista, itse asiassa lempiartistini Jaime Sidor tekee lähes pelkästään mustavalkokuvia, mutta Goldenwolfin viivapiirrokset harvoin säväyttävät kunnolla. Hän on tehnyt hienoja mustavalkokuvia, toki, mutta ne ovat olleet yksityiskohtaisesti sävytettyjä. Tämän kirjan tarkoitus on juurikin näyttää vain yksinkertaisia luonnoksia ja pikaisia piirroksia. Nekin ovat kiehtovia ja olen aina kiinnostunut näkemään lähes mitä tahansa materiaalia lempiartisteiltani. Mukavana yllätyksenä mukana oli piirroksia, joita en ollut koskaan ennen nähnyt, vaikka olen lahjakkaasti vakoillut Goldenwolfin ikivanhoja arkistoja Wayback Machinella.


Kuvat itsessään ovat suureksi osaksi hienoja ja mukana on onneksi muitakin aiheita kuin ne pelkät sudet, joista artisti on kuuluisa. Aiheita on monipuolisesti susista yksisarvisiin ja lohikäärmeisiin, mukana on myös ihmisiä. Olisin kuitenkin kaivannut kuvien oheen jotain kommentteja kuvan taustoista, mukana on esimerkiksi muutama vanha pilapiirros, joiden alkuperäisistä tarkoituksista olisi ollut kiva tietää tarkemmin. Harmittavan moni kuvista on myös melko pikselinen tai muuten vain epätarkka.

Olin melko tyytyväinen tähän kirjaan, mutta toivottavasti seuraava kirja tulee sisältämään niitä vähän yksityiskohtaisempia kuvia. Ja mieluusti kommenttien kera. Tavallisen version kirjasta (jossa ei ole värikuvaa keskiaukeamalla) voi yhä ostaa täältä.

TÄHDET: ***1/2


5 kommenttia:

 1. Odotinkin milloin teet tästä arvostelun :3 Itsellä oli tiedossa että kirja on vain luonnoskirja. Omaa kappalettani en ole vielä saanut käsiin ja olen ollut vähän pettynyt jatkuviin viivästyksiin ja informaation puutteeseen kampanjan toteutuksen osalta. Toivottavasti noita takapakkeja ei nyt enempää tule...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin toki itsekin kyseessä olevan luonnoskirjan, lukeehan se kannessakin. Olisin kuitenkin odottanut ekan kirjan olevan jokin mahtipontisempi, kun fanit ovat kinunneet sellaisen perään kauan. Kiva tämäkin toki on. Ja joop, olen Saqen kanssa puhunut teidän tilanteesta. Paskaa palveluahan tuo suoraan sanottuna on, mä maksoin saman verran kuin te ja sain huomattavasti aikaisemmin kirjan. Ja sitten tuli sitä sekaannusta kun piti yhtäkkiä maksaakin lisää postikuluja. Just just.

   Poista
  2. Haha joo luin vähän liian nopeasti : D Mutta tosiaan Goldien säätö Saqen kohdalla ihmetyttää suuresti. Itse tilasin kahdella printillä joten en kyllä ennen lokakuuta odota mitään postissa. Omalta osalta jää kyllä Goldien uran seuraaminen/tukeminen nettitasolle, jäänyt sen verran paha maku suuhun tästä tempauksesta.

   Poista
  3. Rehellisesti sanoen en juuri pidä Goldenwolfista persoonana, tiedän monta aiempaa esimerkkiä, joiden ansiosta hän on antanut itsestään varsin egoistisen ja sekopäisen kuvan. MUTTA en voi sille mitään, että rakastan hänen taidettaan ja tulen tukemaan häntä rahallisestikin jos hän julkaisee jotain kukkarolleni sopivaa.

   Poista
  4. Melko pissapäisen kuvan olen itsekin saanut, mutta hänen töistään kyllä pidän!

   Poista