maanantai 22. syyskuuta 2014

Havoc Inc.


NIMI: Havoc Inc.
VUOSI: 1998 - (jatkuu)
TARINA: Mark Barnard
KUVITTAJA: Terrie Smith

Tämän käsittääkseni varsin suositun sarjakuvan suhteen minulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia, en edes tiennyt mistä se kertoisi. Ostin usean numeron sarjakuvaa oikeastaan vain kuvittaja Terrie Smithin vuoksi, sillä hänen jälkensä on aina miellyttävää katseltavaa. Tähän mennessä sarjaa on ilmestynyt 9 numeroa, joista pari jäi itseltä uupumaan välistä. Lukemista tämä ei kuitenkaan haitannut.

Hyväntuulinen sarja sekoittaa komediaa ja scifiä yhteen viihdyttäväksi paketiksi. Seksiä tai megalomaanisia suhdedraamoja ei sarjassa ole, mikä on virkistävää vaihtelua furrysarjakuvien saralla. Päähenkilöinä toimivat epämääräisessä suhteessa olevat miehekäs pilotti Chris (susi) ja räiskyvä ja nokkela Chester (kissafretti). Yhdessä kaksikko omistaa Havoc Inc. firman, jonka tehtävänä on rahdata tavaroita ja ihmisiä eri puolelle avaruutta. Jatkuvan huonon tuurin ja etenkin Chesterin tuhlaustaipumuksen vuoksi firma on jatkuvasti veloissa, jolloin kaksikko joutuu suostumaan mitä erikoisimpiin työtarjouksiin.


 

Terrie Smithin luoma Chester on amerikkalaisten furryjen keskuudessa hyvin suosittu hahmo, eikä ihme. Chester varastaa shown täysin spontaaneilla päähänpistoillaan ja nokkelilla repliikeillään, jättäen kumppaninsa Chrisin monesti lähinnä statistiksi. Olin aiemmin tutustunut Chesteriin vain yksittäisten kuvien perusteella ja arvelin etten pitäisi hahmon luonteesta ollenkaan. En pidä ollenkaan diivamaisista, turhamaisista ihmisistä, mutta onneksi Chesterin turhamaisuus on vain pieni osa häntä.

Sarjan tarinasaagat ovat noin 2-3 lehden pituisia, eli melko lyhyitä ja kompakteja paketteja. Näiden saagojen aikana kaksikko tapaa muun muassa heitä jumalina palvovia alkuasukkaita, kiukuttelevan ja köyhän japanilaistyylisen prinsessan ja piraatiksi haluavan juopon oravan. Seikkailuissa ei siis ole vakavuuden häivääkään ja tarinat ovat mukavan kevyttä luettavaa aivot narikkaan -meiningillä.



Kuvitus sarjassa on laadukasta, hyvin selkeää jälkeä. Terrie Smithin hahmot ovat aina ilmeikkäitä, joskin hänen piirtämät tekniset laitteet eivät ole kovinkaan uskottavan näköisiä ja hän selkeästi välttää esimerkiksi avaruusalusten piirtämistä, vaikka genre scifi onkin.

Olen tyytyväinen ostokseeni, Havoc Inc on erittäin viihdyttävää luettavaa. Sarjan huumori on oikeasti hauskaa ja hahmojen sanailut nokkelia. Furrysarjakuvat tuntuvat suureksi osaksi keskittyvän suhdedraamoihin ja jostain syystä etenkin homoseksiä löytyy jokaisesta suositusta sarjakuvasta. Tämänkin sarjan päähenkilöt ovat homoja, mutta onneksi edes tämä sarja on seksitön ja siten kaiken ikäisten luettavissa. Pidemmän päälle on nimittäin alkanut tuntua, että seksi on monissa furrysarjoissa vain pakollinen päälle liimattu myyntivaltti.

TÄHDET: ****


3 kommenttia:

  1. Saanen kysyä, mistä tätä voisi ostaa? Kiinnostuin (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti useammastakin paikasta, mutta ainakin http://www.second-ed.com/ ja http://www.rabbitvalley.com/ Näitä on myös aina välillä Ebayssä ja Furbuyssä.

      Poista