tiistai 5. elokuuta 2014

Man's Best Friend


NIMI: Man's Best Friend (Inu Mo Arukeba)
VUOSI: 2004
TARINA/KUVITTAJA: Kazusa Takashima

Jälleen kerran annos homoerotiikkaa. Man's Best Friend on yhden pokkarin pituinen tarina poikakoirasta, joka kykenee muuttumaan ihmiseksi. Itse päätarina kestää vain kolmen luvun verran, jonka jälkeen pokkarissa on muutama muu lyhyt tarina, jotka eivät liity koiriin mitenkään.

Kuro on mustavalkoinen kulkukoira, joka tarkkailee joka päivä kadulla kulkevaa ihastustaan, Ukyo -poikaa. Koiran huomaavat ilkeät pikkupojat, jotka alkavat kiusata Kuroa. Ukyo kuitenkin tulee väliin ja vie Kuron kotiinsa. Kuro on onnesta sekaisin ja muuttuukin yhtäkkiä ihmiseksi. Käy ilmi, että rakastunut Kuro on rukoillut kuulta voivansa muuttua ihmiseksi ja nyt joka kerta innostuessaan muuttaa muotoaan hetkellisesti.
Juonen alkuasetelma on ihan mielenkiintoinen, mutta valitettavasti päätyy hyvin ennalta arvattavaksi peruspoikarakkausmangaksi. Kuron koiramaiset piirteet hänen ihmismuodossa ovat viihdyttäviä, mutta minua jäi häiritsemään mitä Kuro alun perin näki Ukyossa. Mikä sai koiran ihastumaan häneen niin voimakkaasti? Mangaa lukiessa kyllä huomaa, että Ukyo on kunnon jätkä, mutta eihän Kuro olisi sitä ennalta voinut tietää. Kuron ja Ukyon tarina myös loppuu liian kesken ja hahmot on keksitty selkeästi vain fetissitarinaa varten. Kaikki kohtaukset johtavat seksiin ja muulla ei juuri ole väliä. Yaoilta ei varmaan kannata edes odottaa syvällisempää, mutta olen silti lukenut yaoita, jossa hahmot tulivat paremmin tutuiksi ja itse tarina oli juonellisesti vahvempaa. Häiritsi myös miksei Ukyo missään vaiheessa pohdiskellut onko oikein paneskella koiraansa, oli hän ihmismuodossa tai ei.

Kuvitus on perushyvää, joskin missään kohdassa en ollut erityisemmän vaikuttunut. Annan plussaa siitä ettei tekijä ole tyytynyt piirtämään Kuron koiramuotoa vain yksinkertaisena chibinä.

Loput tarinoista eivät liity koiriin millään tavalla, joten en niitä sen enempää käy läpi. Yhdessä tarinassa Kuro tosin vilahtaa kadulla koiramuodossaan, mikä oli hauska yksityiskohta. Olin hieman pettynyt tähän pokkariin, koska oletin päätarinan olevan pidempi ja mielenkiintoisempi. Olin nähnyt monta vuotta sitten mainoksen tästä mangasta jonkun muun mangan mainossivuilla ja siitä asti olin mietiskellyt tämän ostamista. Hieman erikoisesta aiheestaan huolimatta manga oli valitettavan tylsä.

TÄHDET: ***


2 kommenttia:

  1. Harmittaa nämä yaoi-sarjat joiden alkuasetelma voisi tarjota hyvin mielenkiintoista sisältöä ja pitkähkön tarinan, mutta sitten se toimiikin vain melko pinnallisena johdatuksena seksiin ja that's it :T Piirrostyyli näyttää kuitenkin aika kivalta, eikä noiden esimerkkikuvien perusteella mukana ole yaoi-käsien tapaisia kliseitä :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta. Jos kunnon tarinallista miesrakkausmangaa hakee niin pitää ostaa kesympää shonen aita. Hyvin harvoin kunnon yaoissa on hyvin mietittyjä juonia ja pidempiä tarinoita.

      Poista