torstai 28. elokuuta 2014

Blogit, joita itse luen

Kuva ei liity tapaukseen.
Vaikka kuinka egoistinen olenkin on joskus annettava kunnianosoitusta muillekin. Seuraavaksi luvassa on lista blogeista, joita aktiivisesti seuraan ja suosittelen.

Sarjakuva- ja animaatioblogit:

Koiranvirka on tai oli Detrahin arvostelublogi, jossa aiheeni olivat koirista kertovat sarjakuvat, etenkin vähemmän tunnetut sellaiset. Tämä blogi antoi minulle innostusta aloittamaan Suola Kuupielen, mutta omaa blogiani laajensin sisältämään kaikki koiraeläimet, furryt ja ihmissudet, sekä animaatiot ja taidekirjat näistä. Löytäessäni tämän blogin se oli jo kuollut kasaan, eikä ilmeisesti enää päivity, mikä on harmi. Detrahin kirjoitustapa oli turhan lapsellinen ja arvostelut liian lyhyitä, mutta omatkin ensimmäiset postaukseni olivat jälkikäteen katsottuna huonoja.
Finnish Comics Dissected oli aivan järjettömän hauska blogi, jonka kirjoittaja on anonyymi. Hän kirjoitti arvosteluja suomalaisista sarjakuvista erittäin viihdyttävällä ja ankaralla tyylillä, aina perustellen mielipiteensä hyvin. Valitettavasti tämäkin blogi on ollut kuolleena jonkin aikaa. Olen erityisen kateellinen kuinka hän on saanut käsiinsä Elli Puukankaan Shunkashuutoun, jota niin himoitsisin arvostella.
Hammasnurkka on Äffän kaikenlaiseen eläinfiktioon keskittyvä blogi. Aihe on vähän turhan laaja itselleni, mutta aina silloin tällöin Äffä kirjoittaa kiinnostavia huomioita. Äffä on myös aktiivisesti mukana Suomen Hopeanuoli-fanit RY:n toiminnassa, josta hän kirjoittaa blogiinsa usein. Itse näitä harvoin jaksan lukea, mutta joitakuita saattaa kiinnostaa.
Kani Kirjalla uusi blogi, jota aloin seuraamaan vähän aikaa sitten. Vaikuttaa tähän asti ihan mielenkiintoiselta. Blogi esittelee eläimistä kertovia kirjoja. Blogin kirjoittaja Heidi kirjoittaa hyvin perusteltuja arvosteluja ja joka kirjasta on asianmukaisesti annettu kaikki tarpeelliset tiedot.
Manga & Maailma on Urun (Urumin omistaja) kirjoittaman blogi kaikesta mangaan ja animeen liittyvästä. Blogi päivittyy valitettavan harvoin. Mukana on kiinnostavia postauksia Suomen mangakulttuurista ja itseäni kiinnosti paljon lukea hänen Urumi -firmansa historiasta.
Popcorn on Antun uusi blogi, jossa hän arvostelee kaikenlaisia animaatioita ja sarjakuvia. Hänen käyttämä aihepiiri on omaan mieleeni turhan laaja, eikä kirjoitustyylissä ole vielä tarpeeksi persoonallisuutta. Kyseessä on kuitenkin tuore blogi, joten oma linja löytyy varmasti vielä. Ahkeruutta kirjoittajalta kyllä löytyy, arvosteluja on lyhyessä ajassa kertynyt paljon.

Hopeanuoli -blogit:

Hopeatiikeri on yksi parhaimmista gingablogeista, ainakin tällä hetkellä. Antulla on selkeä tyyli kirjoittaa ja aiheet ovat monipuolisia. Hän kirjoittaa myös melko usein, silti harvoin tulee tunne uusimman postauksen olevan turha tai tylsä.
Hopeanuolen Tomodachi on Kiatsun blogi. Blogi päivittyy säännöllisesti ja aiheita löytyy laidasta laitaan, joskin Kiatsun kirjoitustyyli on usein kankean oloista.
Hopeahammas on harvakseltaan päivittyvä Yurikon blogi. Aina silloin tällöin mukana on kiinnostavia pohdintoja gingasaagasta, mutta muuten blogi hukkuu vähän massaan.
Oun Soturi on blogi, josta pidän erittäin paljon. Blogia kirjoittaa Aaron/Yuki. Oun Soturissa käsitellään ihastuttavan paljon Takahashin tuntemattomampia sarjoja, mukaan lukien ihmisistä kertovia teoksia.
Tähdenlento Blogi kuuluu Satanicalle. Blogi päivittyy säännöllisesti ja Satanicalla on monesti hyviä (ja pitkiä!) artikkeleita sarjoihin liittyen, mutta säännöllisiä Weed -pokkarien arvosteluita en ole enää jaksanut pitkään aikaan lukea.
Kaksoissolan Blogi on Urun toinen blogi, joka keskittyy lähinnä Hopeanuoleen. Mukana on aina välillä myös muiden eläinsarjojen esittelyjä. Ammattinsa puolesta Uru osaa kirjoittaa hyviä tekstejä oheistuotteista ja niiden historiasta.
Maikan Hopeanuoliblogi on ymmärtääkseni melko vähälle huomiolle jäänyt blogi. Tämä on harmi, koska blogista löytyy kiinnostavia valokuvia esimerkiksi vanhojen Shonen Jump -lehtien sivuista.

Muut:

Gladiator on Pirtan LEGENDAARISEN PASKA lapsuuden koirasarjakuva, joka hetkellisesti katosi netistä, mutta on jälleen nähtävissä tässä blogissa. Kiitos tästä upeasta ja jalosta lahjasta maailmalle.
Retrieverman on Scottien erittäin hyvä blogi, jossa usein käsitellään koirien jalostusta, koirarotujen historiaa, genetiikkaa ja villieläimiä. Artikkelit perustuvat aina vain puhtaisiin faktoihin ja vaikka keskustelu kääntyy välillä kommenteissa ärhäkäksi, Scottie jaksaa pysyä aina asiallisena vastaillessaan. Olen oppinut häneltä paljon, tosin viime aikoina mies on kirjoittanut valitettavan vähän kiinnostavia artikkeleita ja keskittynyt lähinnä kuvaamaan pihapiirinsä ankkoja.
Border Wars käsittelee hyvin nasevasti ja aggressiivisesti koiranjalostuksen epäkohtia, artikkelit ovat aina hyvin perusteltuja ja nojaavat puhtaasti tieteeseen pelkän mielipiteen sijaan. Pelkästään bordercollieista kertovat artikkelit jätän itse kuitenkin väliin.
Pedigree Dogs Exposed sairaalloisesta koiranjalostuksesta kertoneen dokumentin tekijän blogi aiheesta. Päivittyy melko usein.
Silkasta piirtämisen ilosta  on Fjallen taideblogi, joka päivittyy aivan liian harvoin. Kuvat kuitenkin ovat hienoja, silloin kun ilmestyvät.

6 kommenttia:

 1. Kiinnostuin tuosta asiasta, miten koet kirjoitustyylini (ei sillä että olisin itseeni ottanut). Sillä tiedän sen olevan yksiä seikkoja, joka tekee tekstistä kovaa. Miten mielestäsi sitä voisi pehmentää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin välillä kirjoitan hyvin tankeroa tekstiä, puheeni on vielä pahempaa (mistä johtuukin esim blogin nimi). Lauseesi ovat monesti pitkiä ja hankalasti muotoiltuja, mutta en sen paremmin osaa asiaa selittää. Olen huomannut, että monesti jos puhut vaikka hahmosta John viittaat häneen seuraavaksi sanalla saksanpaimenkoira, pelkän "hänen/sen/uroksen/koiran" sijaan. Rotujen nimet ovat suomeksi hyvin pitkiä ja kankeita, joten tämä hankaloittaa tekstiä turhaan.

   Poista
  2. Ahaa. Tämä selkeytti ja yritän kiinnittää näihin mainitsemiisi asioihin huomiota. ~

   Poista
 2. Finnish Comics Dissected oli kyllä mahtava sivusto, olen itsekin harmitellut ettei se päivity enää. Kurkkasin muutaman sivun tuota Gladiatoria, ihana :'D

  VastaaPoista
 3. Kiitos maininnasta ja kiva jos blogini on mieleesi :)

  VastaaPoista
 4. FCD:stä voisi sanoa vaikka mitä, mutta ehkä parempi olla sanomatta ja jättää vanhat draamat vanhoiksi draamoiksi. Ainakin toistaiseksi.

  Pitää nyt kuitenkin kyseisestä blogista esitettyjen positiivisten mielipiteiden vastapainoksi todeta, että kaikkia sen tyyppinen lähestymistapa ei suinkaan miellytä.
  Enkä ole mielipiteideni kanssa yksin.

  VastaaPoista