perjantai 8. elokuuta 2014

The Girl and The Fox


NIMI: The Girl and The Fox
VUOSI: 2011
OHJAAJA: Tyler Kupferer

Tämän melko tuoreen lyhytelokuvan voi katsoa Youtubessa. Minulle ehdotettiin tänään tämän arvostelua, enkä ollut ennen kuullut mitään tästä leffasta. Joten kiitos suosittelijalle! Tätä lyhytelokuvaa ei kannata sekoittaa lähes saman nimiseen live-action elokuvaan.

The Girl and The Fox on haalinut paljon palkintoja eri elokuvafestivaaleilla, joten odotin melko paljon tältä. Valitettavasti oikeastaan mikään aspekti ei tehnyt vaikutusta minuun, vaikka mitenkään huono elokuva ei ole. Tarina kertoo tytöstä, jonka hanhia kettu on syönyt. Tyttö lähtee murha-aikeissa ketun perään, muttei pystykään tappamaan kettua. Metsässä tyttö eksyy ja on paleltua hankeen, mutta kettu tuleekin lämmittämään tyttöä.Tarina on hyvin yksinkertainen ja ennalta-arvattava, eikä elokuva saanut aikaan tarvittavaa tunnelatausta kohtauksessa, jossa kettu tuleekin auttamaan tyttöä. Itse animointi on tyyliltään myös turhan pelkistettyä, eikä ollut mieleeni. Hahmojen liikkeet ovat kuitenkin melko sulavia. Virallisilla nettisivuilla hämmästyin lukiessani animaation olleen yli 40 työntekijän yhteinen tuotos. Näistä tusina oli hahmoanimaattoreita, toinen tusina tausta-animaattoreita ja taas kolmas tusina värittäjiä. Näin suurelta porukalta olisin odottanut yksityiskohtaisempaa jälkeä, koska olen nähnyt vaikuttavampaa jälkeä pienemmiltäkin ryhmiltä. Loistavana esimerkkinä yhden ihmisen voimin tehty Kaze - Ghost Warrior, joka on vieläpä useita vuosia vanhempi.

Kuten jo sanoin, elokuva ei missään nimessä ole huono. Se ei vain tehnyt minuun mitään vaikutusta ja ei loppuessaan herättänyt minussa mitään ajatuksia ja/tai inspiraatiota. Se on kuitenkin katsomisen arvoinen, etenkin ollessaan vain vähän päälle viisi minuuttia pitkä.

TÄHDET: **


6 kommenttia:

 1. Tuli tästä mieleen että aiotko joskus arvostella Wolfsongin? Sekin on noin 4 minuuttia kestävä lyhytelokuva.

  VastaaPoista
 2. Edellisen kysymyksen vastaukseen viitaten, miten erottelet lyhytanimaatioiden tapauksessa kaupalliset ja ei-kaupalliset teokset? Lyhäreitähän harvemmin suoranaisesti myydään ja tämänkin voi katsoa ilmaiseksi netissä, niin onko kriteerinä esim. elokuvafestivaaleille osallistuminen, isompi tiimi, markkinointi tai sen puute, tms.? Uteliaisuuttani vain kyselen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhäreitä kyllä myydään DVD:llä joko erikseen tai yhdessä muiden lyhäreiden kanssa. Myös elokuvafestivaalille osallistuminen lasketaan kaupalliseksi, koska yleisö maksaa osallistumisesta ja palkinnot voivat olla rahallisia. Anonyymi kysyi Wolfsongin perään, joka muistaakseni on taidekouluopiskelijan koulutyö ja selkeästi viimeistelemätön.

   Poista
  2. Lyhyesti siis: onko joku maksanut teoksen näkemisestä/lukemisesta joskus jotain? Ei ole väliä vaikka teos olisi nyt ilmaiseksi katsottavissa.

   Poista
  3. Haa, no niinpä tietysti, enpäs jotenkin yhtään tajunnut ajatella, että festivaaleillakin pyörii rahaa. Olinpas yksinkertainen. No mutta, kiitoksia vastauksesta!

   Poista