torstai 1. toukokuuta 2014

Portfolio - The Mystical Fox


NIMI: The Mystical Fox
VUOSI: 2002
KUVITTAJA: Dark Natasha

!!!!SADAS POSTAUS BLOGISSA!!!!

Dark Natashan portfolioiden analysointi jatkuu. Ostin häneltä kerralla kolme portfoliota, joten tämän jälkeen arvostelematta on vielä yksi. Nämä portfoliot ovat siis vain kokoelmia eri irrallisista printeistä, jotka pysyvät kasassa/järjestyksessä mukana tulleiden muovitaskujen avulla. Olin vähän pettynyt aluksi, koska luulin portfolioiden olevan kirjoja tai vihkoja, mutta toisaalta nyt printtejä on helpompi vaikka laittaa seinälle. Kuitenkin jokin kirjanen on mielestäni arvokkaamman oloinen.

Tässä portfoliossa teemana ovat erilaiset ketut, suurin osa ketuista on perinteisiä punakettuja, mutta on joukossa joitakin erikoisempia lajeja. Mukana on kolme värillistä ja 11 mustavalkoista printtiä, kaikki paksulle ja laadukkaalle paperille painettuina. Koko on A4.



Olin aivan äimistynyt kuvitusten laadusta. Kaikki kuvat on tehty vuonna 2002 tätä portfoliota varten, missä on varmasti ollut kova työ. Kaikki ketut oikeasti näyttävät ketuilta, anatomia toimii hyvin, turkituksen yksityiskohdat ovat järjettömän upeita ja ketuille on jaksettu piirtää erilaisia koruja ja asusteita. Moni ketuista on jätetty sukupuoleltaan androgyynisen näköiseksi, mikä mielestäni sopii kettujen salaperäisyyteen. En varsinaisesti edes välitä ketuista sen kummemmin, mutta ihastuin näihin kuviin täysillä.

Rakastan tälläistä realistista furrytaidetta, joka lähentelee teriantrooppisia ajatuksia ennemminkin kuin tämän päivän furrykuvioita joissa furryt ovat monesti yliseksuaalisia, täysin ihmismäisiä käytökseltään ja elävät moderneissa kaupungeissa. Nämä olennot taas ovat yhtä luonnon kanssa ja tälläisen taiteen avulla katsoja voi nähdä toisenlaisen primitiivisemmän maailman, joka voisi olla ihan hyvin olla todellinen. Juuri tälläisen maanläheisen ja hengellisenkin furrytaiteen avulla kiinnostukseni heräsi kyseistä genreä kohtaan ja juuri Dark Natasha oli yksi ensimmäisistä furrytaiteilijoista jonka netistä löysin. On upeaa viimein nähdä hänen taidettaan kunnolla, sillä nettiin hän lataa vain pienehköjä ja selkeästi huonompilaatuisia kuvia teoksistaan. En osannut edes aavistaa kuinka yksityiskohtiasia nämä kuvat oikeasti olivat.

TÄHDET: *****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti