torstai 5. maaliskuuta 2015

Kennel Tokorozawa


NIMI: Kennel Tokorozawa
VUOSI: 1992
OHJAAJA: Hiroshi Sasagawa
TARINA: Maki Ootsubo

Voi pojat miten erikoinen animaatio minulle linkattiinkaan. VAROITUS! Elokuvan juoni perustuu pelkästään eläinseksihuumorille, mutta mitään itse aktia ihmisen ja eläimen välillä ei elokuvassa tapahdu. Jos aihe kauhistuttaa suosittelen kuitenkin herkempiä skippaamaan tämän arvostelun.

Rin Tin Tin on lemmikkikaupan koira, joka rakastaa omistajiensa tytärtä Chikaa koko sydämestään. Ehkä liikaakin, sillä aina kun siihen on mahdollisuus Rin Tin Tin innolla nylkyttää tai muutoin pervoilee Chikan kustannuksella. Valitettavasti Chikaa ei kiinnosta ajatus laittaa hynttyyt yhteen tyhmän koiran kanssa, vaikka hänen koulukaverinsa ja jopa vanhempansa(!?) vitsailevat aiheesta ja yllyttävät häntä. Pikkupervoiluanimet ovat Japanissa suosittuja ja tämän erottaa massasta vain koska päähenkilöinä ovat tyttö ja koira, eikä tyttö ja poika. Länsimaalaisen silmiin anime on mitä todennäköisemmin aivan sairas, mutta japanilaisille tämä on kesyä tavaraa. Onhan pornoanime täynnä kaikenmaailman lonkerohirviöitä, mitkä kaiken järjen mukaan pitäisi luokitella elukoihin sekaantumiseksi.Vain puoli tuntia kestävä elokuva perustuu Maki Ootsubon mangaan. Googletuksella en tästä löytänyt kuin kansikuvan, joten en yhtään osaa sanoa kuinka pitkälle mangaversio menee pervoilullaan. Tai ylipäänsä onko tarinassa kunnon juonta, sillä tässä leffassa selkeää punaista lankaa ei ole. Puolituntinen koostuu lyhyistä tarinapätkistä. Ensin pääkaksikko ja heidän dilemmansa esitellään, sitten Chika harjoittelee koirantrimmausta Rin Tin Tin koekaniininaan ja lopputulos on aivan järkyttävä. Masentunut Rin Tin Tin yrittää itsemurhaa ja Chikan koulukaverit hankkivat liput Chikalle ja Rintylle romanttiselle lomamatkalle. Pervokoira on onneissaan, mutta Chika ihastuukin paikalliseen poikaan, joka taas viettää Chikan kanssa aikaa vain koska luulee Chikan olevan itsetuhoinen. Viimeinen tarina on ehdottomasti huvittavin. Rin Tin Tin on mukana Chikan kanssa luokkaretkellä ja syntyy koominen taistelu Chikan huomiosta pervokoiran ja pervo-opettajan välille. Ja jälleen kerran Chika itse haluaa vain paeta tilanteesta.

Pervoilukomediana anime onnistuu kyllä, mutta tarinalla ei vaikuta olevan mitään selkeää suuntaa, eivätkä hahmot kehity mitenkään. Onkohan tästä joskus pitänyt tulla pidempi tv-sarja? Tuntuu kuin elokuvan pätkät olisi lyhennetty tv-sarjaan tarkoitetuista jaksoista.Animointi on ihan perushyvää pikkubudjetin höttöä. Chika on mielestäni animoitu ihan nätisti, mutta Rin Tin Tin näyttää suurimmaksi osaksi naamastaan typerältä. Tämä on ilmeisesti ollut kuitenkin tarkoituksellista, koska alkuperäisen mangan kannessa koiran naama on vielä astetta typerämmän näköinen.

Jos aihe ei aiheuta nokan nyrpistystä, niin Kennel Tokorozawa toimii ihan hauskana komediana. Huumori on välillä hyvinkin absurdia. Lopputekstien jälkeen seuraa omituinen osio, jossa ilmeisesti haastatellaan äärimmäisen huonoon koirapukuun pukeutunutta ääninäyttelijää. Osio on niin hävettävä ja omituinen etten voinut sitä katsoa kokonaan. Skipatkaa se siis suosiolla, eihän sillä varsinaisesti ole edes tekemistä itse animaation kanssa.

TÄHDET: **1/2


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti