keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Portfolio - The Disqualified Portfolio

Kansi by Cara Mitten
NIMI: The Disqualified Portfolio
VUOSI: 2007
TEKIJÄT: Useita

Tätä portfoliota ei harmittavasti ole julkaistu kirjana, vaan CD:nä. En piittaa taide-CD:istä, koska mielestäni kirja on arvokkaamman oloinen, mutta pidän tämän portfolion aiheesta ja kun halvalla sai niin tulipahan hankittua.

Teemana ovat koiranäyttelyistä hylätyt koirat, joilla on esimerkiksi jokin värivirhe. Terveenä sanomana on, että jokainen koira on yhä arvokas ja komea yksilö, vaikkei nyt kävisi yhteen rotumääritelmän ahdasmielisyyksien kanssa. Kaikki CD:n furryt ovat uroksia.

Vasen: Miss Monster. Oikea: Thornwolf.
Vasen: Egypt Urnash. Oikea: Cara Mitten.
Mukana on 34 rotua, joissa on vaihtelua tunnetuista kestosuosikeista (Alaskanmalamuutti, akita, rottweiler...) harvemmin nähtyihin rekkuihin (Bostoninterrieri, meksikonkarvatonkoira, bokseri..). Oma suosikkini on tietty yläoikella näkyvä amerikanpitbullterrieri, josta en ennen ollut nähnyt sensuroimatonta versiota. Rotukirjo on siis kiitettävä ja suurin osa koirista näyttää rodultaan. Joka kuvan alla lukee onneksi koiran rotu ja hylkäyksen syy, joskin huomasin turhan monen artistin vähän mielikuvituksettomasti vain antaneen koiralle siniset tai eriväriset silmät hylkäyksen syyksi.

Artisteja on ollut mukana 21. Tunnetuimpia näistä lienevät Zaush, Wolfnymph, Heather Bruton, Bloodhound Omega, Roz Gibson ja Thornwolf. Mukana on myös pienempiä furrytaiteen nimiä. Jokainen on saanut piirtää omalla tyylillään, jolloin kokonaisuus on vähän sekametelisopan puolella osan kuvista ollessa äärimmäisen realistisia, osan taas ollessa lähes abstrakteja/kubistisia.

Mukana on myös jokaisesta kuvasta tehdyt työpöydän taustakuvat. Ihan kiva kokonaisuus, joskin en pääse eroon tästä "yhyy mut kirja ois ollu parempi" päähänpinttymästäni.

TÄHDET: ***1/2

by Damalia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti