lauantai 13. joulukuuta 2014

Peli - Pom Gets Wi-Fi


NIMI: Pom Gets Wi-Fi
VUOSI: 2013
TEKIJÄ: Me Patra

Pom Gets Wi-Fi on ilmainen peli, jonka voi ladata täältä. Heti ensimmäiseksi pitää sanoa pelin olevan helvetin hauska ja omaperäinen. Ohut kehystarina kertoo internetriippuvaisesta pomeranianista nimeltä Pom, joka kuolee tulipalossa ja joutuu koirien taivaaseen nössön kaverinsa Shibe -shiban kanssa. Mutta koirien taivaassa ei löydykään langatonta verkkoa ja itsekkään Pomin on lähdettävä etsimään sitä. Etsintäreissulla tavataan toisia koiria ja heille tehdään palveluksia vinkkejä vastaan.

Pelin tehtävät vaihtelevat laidasta laitaan, yhdessä tehtävässä etsitään sopivia tavaroita, joilla päästäisiin kipuamaan aidan yli, toisessa taas räpsitään salaa kuvia koiraneidosta pervolle bernhardilaiselle. Välillä tulee Pokemon -tyylisiä taistelutilanteita, joissa tosin ainoa vaihtoehto on jatkaa tappelua valitsemalla joko vastustajan härnäämisen (Pom loukkaa vastustajaa lapsellisesti) tai "Mutsis oli" tyyppisen vitsin (eli Pom heittää vastustajan äidistä loukkaavan vitsin). Taistelutilanteista ei voi paeta ja en ole varma voiko niitä edes hävitä. Välillä taistelut tuntuvat kestävän liian kauan ja energiamittarit ovat erittäin sekavia. Vitsit sentään ovat hauskoja, jos siis pitää alakoulutason loukkauksista.



Pelin hahmot ovat hauskoja, etenkin päähenkilö. Pom on äärimmäisen epäkohtelias, häpeämätön, itsekeskeinen ja laukoo jatkuvalla syötöllä viittauksia internetin memeihin ja animeen. Ystäväänsä Shibeä hän parittaa kuumeisesti toisen uroksen kanssa yhteen kunnon yaoi-fanitytön tavoin. Mukana on myös jatkuvasti hölmöjä koiriin liittyviä sanaleikkejä. Pelissä esiintyy kiitettävä määrä eri koirarotuja, jotka pikselityylistä huolimatta ovat tunnistettavia. Harmittavasti pelissä ehditään tutustua kunnolla lähinnä kolmeen hahmoon, sillä pelattavaa on vain noin tunnin verran. Lisäpituutta tuo vaihtoehtoinen loppu, mutta itse en enää jaksanut pelata peliä uudestaan sitä varten.

Grafiikka pelissä on tietoisen pikselistä ja ylisöpöä, mikä luo hauskan kontrastin rumille puheille. Peli näyttää oikeastaan varsin kivalta ja nostalgiselta. Koirat ovat lähikuvissa hyvän näköisiä ja heidän ilmeet vaihtuvat silloin tällöin puheen mukana. Pelaamiseen ei käytetä kuin nuolinäppäimiä liikkumiseen ja Z-nappia tai Enteriä kun halutaan vuorovaikuttaa toisten koirien tai esineiden kanssa. Liikkuminen on välillä tönkköä jos Pomin mukana kulkee toinen koira (suurimmaksi osaksi peliä perässä kulkee Shibe), koska seuraajakoira ei väistä jos peruutat häntä päin.



Pelistä on käsittääkseni tullut varsin suosittu, etenkin sen jälkeen kun PewDiePie on tehnyt siitä muutaman videon. Peli on harmittavan lyhyt ja tekemistä ei ole loppujen lopuksi paljoa. Vain muutaman tehtävän voi suorittaa vaihtoehtoisella tavalla. Tekijä on kirjoittanut mukaan kiitettävän paljon valinnanvaraista dialogia, jotka voi missata mikäli ei välillä palaa puhumaan koirien kanssa. Myös Shibelle voi ja kannattaa puhua aina jonkun suuremman tapahtuman jälkeen, jolloin Shibe antaa vinkkejä etenemistä varten tai Pom pikkuvittuilee hänelle. Parhaimmaksi elementiksi pelissä koinkin juuri koirien keskinäiset randomit höpötykset. Peli tuskin tarjoaa mitään jos ajatus raivokkaan animeteinin tavoin hälisevästä nettiriippuvaisesta koirasta ei houkuta.

Pom on tekijänsä ensimmäinen peli ja on erittäin hauska ja omaperäinen aloitus. Mistään mestariteoksesta ei todellakaan ole kyse, mutta sitä peli ei rehellisesti edes yritä olla. Kyseessä on "vain" puhdasta älyvapaata viihdettä.

TÄHDET: ***1/2

5 kommenttia:

  1. Apua oli pakko ladata ja pelaa tää läpi :''D Nauroin koko pelin läpi

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kyllä aivan mahtava! Täytyy jossain vaiheessa pelata uudemman kerran läpi jos saisi tuon vaihtoehtoisen lopun. Ei mitään hajua millainen tuo vaihtoehtoinen on, mutta luulen että nyt tuli jonkin sortin pahisloppu :'D Nuo rpg-ottelukohdat oli heikointa antia, mutta hauska idea niissä oli ja eipä niitä liikaa ollutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvän lopun saa ilmeisesti jos et suostu ottamaan Crestistä salakuvia ja viimeisessä taistelussa Shibeä vastaan (sen jälkeen kun Dog on lyöty) et hyökkää ollenkaan.

      Poista
  3. Onko tän lataus ilmanen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvostelun ensimmäisessä lauseessa sanotaan kyllä on ilmainen. :')

      Poista