torstai 29. tammikuuta 2015

PELI - Let's Hunt


NIMI: Let's Hunt
VUOSI: ?
TEKIJÄ: Ten Square Games

Let's Hunt on periaatteessa ilmainen Facebook -peli. Peliin saa kyllä kulutettua oikeaa rahaakin, mutta se ei ole välttämätöntä. Olen muutama vuosi sitten pelannut ahkerasti Cabela's:n metsästyspelejä PS2:lla, joista valitettavasti suurin osa on täyttä roskaa ja mukavinkin antoi pelkkää aivotonta viihdettä kunnollisen metsästyskokemuksen sijaan. Tätä peliä olikin pakko heti kokeilla kun sen jostain äkkäsin, enkä tällä kertaa pettynyt.

Mitään kummempaa juonta pelissä ei ole, eikä tarvitsekaan olla. Matkustat paikasta toiseen ampumassa elikoita, siinä se. Uuden kentän saa avattua kun suorittaa aikaisemman kentän kaikki 30 aikarajoitettua haastetta. Aloitat Keski-Euroopassa, jossa on 4 kenttää, joissa jokaisessa 30 haastetta ja mahdollisuus vapaaseen metsästykseen. Tämän jälkeen voit matkustaa Yhdysvaltoihin, jonka jälkeen uusia matkakohteita ei ole vielä taidettu tehdä, mutta peliä päivitetään jatkuvasti. Joka kentällä on 3 eläinlajia.
Pelin kontrollit ovat todella sulavia ja yksinkertaisia. Näppäimistöä ei käytetä ollenkaan, kaikki hoituu hiirellä, mikä on kaltaiselleni nakkisormelle suuri helpotus. Grafiikka pelissä on ihan helvetin hienon näköistä, no, ainakin niillä kentillä, missä se on oikeasti ehditty viimeistellä. Astuin juuri Yhdysvaltain puolelle ja grafiikan taso tipahti huomattavasti, koska kentät ovat vielä uusia ja julkaistu jostain syystä viimeistelemättöminä. Facebook -peliksi peli on todella komea. Eläinten liikkeisiin ja käyttäytymiseen on nähty vaivaa. Laukauksen kuullessa eläimet pysähtyvät hetkeksi kuuntelemaan ja/tai lähtevät paniikissa juoksemaan pitkin maisemia. Huonon osuman jälkeen eläimet nilkuttavat hitaammin pakoon. Itse maisemat ovat myös hyvin tehtyjä, eläimet voivat ilmestyä ja poistua kentältä useista kohdista, maisemissa on korkeita ja syviä kohtia, sekä puita ja kallioita, jotka voivat suojata eläimiä luodeilta. Kentät voivat sattumanvaraisesti näkyä yöllä tai päivällä, auringonpaisteessa tai sateella. Vaihteleva sää tuo samoihin kenttiin uutta tunnelmaa ja etenkin kolmas kenttä on täysin erilaisen tuntuinen yöllä ja päivällä.

Kaikista kehuista huolimatta pelissä on selkeitä heikkouksiakin. Pelaaja ei ärsyttävästi voi vapaasti liikkua kentällä, vaan hän voi vain kyykkiä puskassa ja ampua elukoita sieltä. Tähän kyllä tottuu, mutta peli tuntuu välillä vain koomiselta lahtaukselta, kun eläimiä vain ilmestyy ruudulle tapettavaksi. Silti, aidommalta metsästyskokemukselta tämä tuntuu kuin suurin osa pelaamistani metsästyspeleistä. Aikarajoitettuja haasteita ei voi pelata uudelleen, mikä on aika laimeaa. Osa näistä haasteista on myös naurettavan vaikeita, jolloin on lähes pakko käyttää maksullista toimintoa, joka antaa pelaajan jatkaa haastetta siitä kohtaa mihin hän äsken jäi. Myös normaalin pelirahan ansaitseminen pelissä on jäätävän hidasta, jolloin on lähes pakko ostaa oikealla rahalla päivityksiä varusteisiin. Uusien kenttien julkaisu puolivalmiina on myös typerää, mutta onneksi kenttiä kuitenkin sentään päivitetään myöhemmin. Toivottavasti.

TÄHDET: ***1/2


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti