keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Tini ja pupujussit


NIMI: Tini ja pupujussit (Bobo und die Hasenbande)
VUOSI: 1995
OHJAAJA: Tibor Hernadi, Jeno Koltai

Tämä saksalais-unkarilainen animaatio ja sen jatko-osa ovat lojuneet nurkissani varmaan jo pari vuotta. En koskaan nähnyt näitä lapsena, joten mitään nostalgiasidettä minulla ei ole elokuviin. Uskoisin kuitenkin etten olisi lapsenakaan välittänyt tästä, sillä elokuva oli hyvin pitkäveteinen ja söpöilevä. DVD:ssä ei ole mahdollista saada elokuvaa alkuperäiskielellä suomiteksteillä, mikä on sääli, sillä suomidubbaus on huono. Etenkin laulut ovat hyvin epävireisiä.

Koiranpentu Tini hylätään metsän reunaan ja hänet löytää kuusi jänistä. Jänissisarukset pelästyvät aluksi koiraa, mutta huomattuaan Tinin olevan ah niin söpöherttainen he saavat vanhempansa suostuteltua adoptoimaan Tinin. Sitten ei tapahdu paljoakaan. Tini ja jänikset pomppivat ja leikkivät pitkin metsää, välillä juoni ei tunnu etenevän mihinkään pitkään aikaan, mutta onneksi uhkaa tuovat haukka ja metsästäjät.



Haistattelu Disneylle
Leffa on hyvin pitkäveteinen ja selkeästi suunnattu hyvin nuorille. Tarhaikäisiä Tini varmasti viihdyttää, mutta itse en saanut tästä enää mitään irti. Animaatio on pienellä budjetilla tehtyä ja välillä hyvin kömpelön näköistä, samoja kalvoja myös käytetään useasti uudelleen. Itse tyyli ei ole kiinnostavan näköistä myöskään. Tini on välillä ihan söpön näköinen, mutta pennun järjettömän suuri otsa häiritsee. Jänisten pomppinen on animoitu erittäin tökkivästi.

Elokuva oli niin mitäänsanomaton etten keksi mitä siitä nyt väkisin kirjoittaisin. Vielä toinen pitäisi katsoa jossain välissä. *syvä huokaus*

TÄHDET: *1/2



6 kommenttia:

  1. Mikä tuo Mikki Hiiren naaman varjo oikein on.. Miksi se on elokuvassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jänisten esittelyn aikana tämä jänis osoitti voimakkuuttaan tappelemalla mielikuvitusolentoja vastaan, yhdestä muodostui Mikki Hiiri.

      Poista
    2. Kyseessä on ehkä aikuisille suunnattu vitsi, että laatuanimaatiota osaa tehdä muutkin kuin Disney. Tosin tämä elokuva oli tarinallisesti kuin ulkoisestikin varsin kehno...

      Poista
  2. Miksihän jäniksille ja kaneille piirretään usein koiramainen kirsu? Tuli vain mieleen noista jäniksistä.

    VastaaPoista
  3. Oi, mikä nostalgia tätä lukiessa nousikaan :D

    VastaaPoista
  4. Katsoin lapsena tätä leffaa sekä kakkososaa varmaan miljoona kertaa. Niin hyvää nostalgiaa!

    VastaaPoista