torstai 19. helmikuuta 2015

Garou The Lone Wolf

Kansi by Leo Jimenez
NIMI: Garou The Lone Wolf
VUOSI; 1999
TARINA: Mike Purcell
KUVITUS: Victor Moya (piirrokset), Gina Quaranto (tussaus)

Tämä sarjakuva on täysi katastrofi. Kansikuva on hämäävän hyvän näköinen (koska sen on tehnyt palkattu ammattilainen), muuta kehuttavaa sarjassa ei ole. Sarja on ilmeisesti ollut heti floppi, sillä lehtiä ei ole ilmestynyt kuin kaksi ja tarina jää selkeästi kesken.

Tarina alkaa, kun kolme enkeliä puhuvat papille jota on purrut ihmissusi. Enkelien reilukerho informoi papille, että hän joutuu ihmissusidemonina Helvettiin ja hänen pitäisi tappaa itsensä, mutta oho itsemurhakin on syntiä ja siitä myös joutuu Helvettiin. Mukavasti pappia ensin paahdettuaan enkeli ei poista supervoimillaan papin kirousta, vaan mahdollistaa, että pappi pysyy järjissään susimuodossaan. Papille annetaan Mooseksen kävelykeppi, joka on ilmeisesti kuin taikasauva, jolla pappi pystyy vetelemään demoneita turpaan ja kanavoimaan randomia magiaa. Miehen tehtävänä on nyt omistaa elämänsä Saatanan demoneita vastaan taistellen.
Papin hahmossa ei ole minkäänlaista syvyyttä, en edes muista hänen nimeään. Hahmo vain voivottelee miten nöyrällä jumalan palvelijalla voi olla niin julma kohtalo, taistelukohtauksissa latoen Raamatun sitaatteja liukuhihnalta. Kaipa tämä jonkun mielestä oli hauska idea, tosin en ole varma onko sarjakuva tehty terveellä huumorilla vai oikeasti tosissaan. Tarinalla ei tunnu olevan selkeää suuntaa ja se ei kahden numeron aikana edennyt mitenkään kiinnostavasti. En myöskään ole uskovainen, joten en millään pystynyt ottamaan teemaa tosissani.

Kuvitus on karmeaa. Ruutujen asettelu on sekavaa ja yrittää liian kovaa olla dynaamista, siinä surkeasti epäonnistuen. Hahmot on välillä piirretty hyvin yksityiskohtaisesti (eivät silloinkaan kuitenkaan hyvin), välillä taas puolella perseellä sutaisten. Melko hyvä tussaus pelastaa paljon. Tekstit on kirjoittanut selkeästi joku lukihäiriöinen, sillä pitkin sivuja on räikeästi väärinkirjoitettuja sanoja ja huonosti aseteltuja tekstejä. Printtilaatu on täysin ala-arvoista, osa sivuista on järkyttävää pikselimössöä ja en ymmärrä miten tätä on kehdattu laittaa myyntiin. Uskomatonta paskaa käärittynä hienoihin kansiin.

TÄHDET: *

Sivu on oikeasti näin huonolaatuinen!

4 kommenttia: