sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Nara piertelee, osa 4 - Yksityiskohdat nopeastiOlkaa hyvä, tein ensimmäisen varsinaisen tutoriaalin. Tällä kertaa näytän millä tapaa itse piirrän/väritän tietyt yksityiskohdat koiran naamassa. Tyylini on semirealistinen ja ei missään nimessä mitenkään täydellinen, mutta tälläisestä postauksesta voi silti olla iloa ja hyötyä muille.


Tämän tutoriaalin tarkoitus on myös näyttää nopea tapa saada aikaan melko realistista jälkeä.
Monesti kun olen ollut piirtäjämiiteissä tai työpaikalla muistilappuihin piirtämässä ihmiset ovat ihmetelleet miten voin piirtää niin nopeasti. Tämän postauksen kuvat ovat kaikki nopeasti piirrettyjä ja pidemmällä keskittymisellä kuvista saisi paljon vaikuttavamman näköisiä.


Aloitetaan kirsulla ja silmällä. Luonnokset kummastakin.

Piirretään puhtaaksi. Jotta kirsu ja kyynelkanava eivät vain olisi tyrkätty koiran päälle kannattaa piirtää hieman hajanaista karvaa niiden ylitse. Kirsuihin piirrän aina isot sieraimet ja minua aina niin häiritsee jos piirtäjän tyyliin ei kuulu piirtää nokkareikiä! Hengittäminen on tärkeää.

Lisätään tummia alueita, silmään teen värikalvon mitälie säteitä. Kirsut eivät ole sileitä, vaan täynnä pieniä nyppylöitä ja tätä matkin tekemällä kirsuun pyörivällä liikkeellä suttua, mutta jätän hohtavan osan kohdalle tyhjää.

Sitten lisätään mustaa puuväriä sävytykseksi vähän kaikkialle...

Varsinaiset värit tulevat mukaan nyt. Silmiin laitan lähes aina verisuonet, koska tykkään yksityiskohdista, eikä ne minun mielestä ainakaan ole ällöttäviä. Puuväritys on melko kevyttä, koska päälle tulee vielä Copic -tussia.

Kerros samansävyistä Copiccia tasoittaa puuvärityksen ja samalla vahvistaa väriä. Päälle laitan vielä valkoista geelikynää, jos haluan korostaa jonkin hohtoa. FINITO, siirrytään seuraaviin jutskiin.

Nyt vuorossa kieli ja huulet. RAKASTAN KOIRIEN LÖRPPÄHUULIA! Ne on niin hienoja. Kuvissani on aina suuria ja kiiltäviä koirahuulia.

Piirretään puhtaaksi. Koirien huulet eivät ole vain yhtenäinen tuubi, vaan suupielien kohdalla ne menevät yleensä hassusti ruttuun.

Sit niitä turhia yksityiskohtia! Kieli ei myöskään ole tasainen, vaan täynnä ällöjä ryttyjä ja kumppuja. Huulet väritän mustiksi suureksi osaksi, kiilto on tietenkin myös ruttumainen suupielen kohdalla.

Kevyttä sävytystä mustalla puuvärillä. Lisäsin tuonne huuleenkin, vaikkei se näin pienessä kuvassa näy.

Jees tuttua kauraa. Kieltä ei kannata värittää tasaisesti, koska pinta ei ole tasainen.

Ja sit Copiccia ja geelikynää. Voila. Toivottavasti tämä postaus oli viihdyttävä.

6 kommenttia:

 1. Siis aivan mahtavaa! Ihanaa katsoa, kuinka jotkut oikeasti viitsivät panostaa yksityiskohtiin kunnolla. En ole koskaan edes ajatellut, että jopa niinkin pienet asiat kuin silmien verisuonet tai kielen oikeanlainen väritys voisivat olla noinkin upeita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva, että tästä tykättiin! 8D Teen vielä myöhemmin lisää tälläisiä, tätä ainakin oli hauska tehdä.

   Poista
 2. Pitkään on pitänyt kommentoida...

  Hyvä aloitus vuodelle tällainen. Miekin piirrän aika nopeasti ja kuulemma yksityiskohtasesti; jos ei ole kärsivällisyyttä niin miksi en. Ja tutoja on kiva tutkiskella, näkee miten eri tavalla ihmiset piirtää. Voi myös olla, että opin tästä itse jotain, kun en koirapiirtäjä ole (blogisi on varmaan ainoa koirateemainen animaatio/sarjakuva/visuaalisen taiteen blogi jota luen) mutta onhan noita tullut välillä yritettyä ja katsottua omasta koirastakin apuja.

  Tykkään tyylistäsi ja tekniikoistasi, varsinkin Copicin käyttäminen sävytyksiin on hyvä veto jota en itse ole aina tajunnut kokeilla/käyttää, varmaan koska Copicit on niin kalliita.

  Ja plussaa semirealismista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi todella myöhäisestä vastauksesta. Ollut vähän nettiongelmia. Siistiä kuulla, että blogia seuraa myös joku "ulkopuolinen". :D

   Poista
 3. Mukavia tällaiset piirto-oppaat, näitä ehdottomasti lisää.

  Voisitko joku kerta arvostella Viidakkovekara Juuson ja tämän jatko-osan Viidakkovekara Juuso elokuvasankarina? Elokuvissa esiintyy Riitta-niminen kettu. Molemmat elokuvat löytyvät yutubesta kokonaisina ainakin suomeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion nuokin jossain vaiheessa katsoa uudestaan, lapsena katsoin kummankin monta kertaa. Tiedän, että lukijat haluavat lukea vanhoista suosikeistaan, mutta samalla itse haluan löytää aina vaan uusia juttuja niin kestää joidenkin sarjojen kanssa valitettavan kauan arvostella ne. :(

   Poista