sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Nara piertelee, osa 1 - Kaksi koiroa


Olin aiemmin kysellyt kiinnostaisiko lukijoita nähdä jotain piirustustutoriaaleja tai muuta vastaavaa, eikä kellään tuntunut olevan mitään ajatusta vastaan. Olen pikkuhiljaa piirtänyt fanitarinaani varten tulevaa kuvitusta ja ottanut siitä säännöllisesti skanneja. Väritystyyli oli täysin improvisoitu ja kokeellinen, eikä tämä ole siis todellinen tutoriaali koska tyyli ei ole normaalisti käyttämäni. Toisaalta tuskin edes voisin tehdä tutoriaalia, koska metodini vaihtuvat kuvasta kuvaan. Joka tapauksessa, postaan värityskokeiluni tänne ja ehkä siitä joku saa jotain iloa irti.

Kaikki alkaa tietenkin luonnoksesta, jonka ääriviivoja olen tässä jo ehtinyt vähän piirtää puhtaaksi. Luonnostelin sinisellä puuvärillä, enkä kumittanut viivoja pois. Luonnos oli tarpeeksi haalea (tässä kuvassa värejä voimistettu koneella), että näkyy vain hieman värityksen alta ja tuo kuvaan vähän lisää eloa.

Alunperin tarkoitukseni oli värittää kuva cel shading -tyylillä. Eli samankaltainen väritys kuin animaatioissa usein on. Kaksi ihailemaani artistia Huskie666 ja Wielder kumpikin osaavat värittää tällä tyylillä ja ihan perinteisesti paperille, joten totta kai olen halunnut viime aikoina vähän apinoida heitä vaihtelevin tuloksin. Tyyli on aika vaikea tehdä käsin, koska värityksen pitää olla hyvin tasainen. Ääriviivojen värit vaihtelevat vähän mielipuolisesti koirien turkin merkkien mukaan (kummallakin on valkoiset jalat, mutta eri väreillä jalkojen ääriviivat?). Ääriviivoihin käytin Stabiloja.


No niin heti varsinaisen värityksen alkaessa heitin ajatuksen cel shadingista kaivoon ja aloin improvisoida. Huskystä pitäisi tulla mustavalkoinen ja aloitin sävyttää turkkia sinisellä Stabilolla. Hyvin karkeaa jälkeä, mutta kyllä se saadaan tasoittumaan (ja muuttumaan mustaksi!) jossain välissä.... kai.

Musta koira saa päälleen kerroksen mustaa puuväriä ja sävytän valkoisia osia sinisellä ja mustalla.

Nara saa myös kerroksen puuväriä, sisältäen hahmon omat värit ilman varjostuksia. Vaikka piirustusmetodeissani on paljon vaihtelevuutta, väritän kuitenkin aina kerroksittain eri materiaaleilla ja jatkan värikerrosten lisäämistä kunnes kuva alkaa näyttää siedettävältä. Mustassa koirassa on selkeästi enemmän kerroksia, mutta ei ole vielä valmis.

Naraan lisään varjostuksia liilalla ja sinisellä puuvärillä. Oikeasti en ymmärrä valaistuksesta ja varjoista yhtään mitään.

Väritys hahmojen osalta on aikalailla valmis. Kumpikin koira saa päälleen kerroksen Copic -tusseja, mikä tasoittaa puuvärityksen ja jolla vielä vahvistan väritystä. Naran turkkiin on käytetty hiekan ja pinkin värisiä Copicceja, huskyyn harmahtavan sinistä. Huskyn sininen Stabilo -väritys näkyy vielä jonkin verran turkissa ja efekti näyttää ihan kivalta omaan silmääni. Jatkan tätä vielä jonkun verran (ainakin taustan väritän jotenkin ja lisään Naraan tummempia sävyjä), mutta jees, siinä oli tämä värikokeilu tiivistettynä.

EDIT: Lopullinen versio lisätty alkuun.

3 kommenttia:

  1. Copicien lisääminen puuvärin päälle on kiinnostava idea! Tykkään Naran värityksestä tosi paljon, nappivalinta tuo ääriviivojen väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuvärikerros hieman suojelee ääriviivoja tahriintumiselta jos käyttää myös tusseja. Tiedän ainakin yhden artistin, joka tekee päinvastoin kuin minä eli laittaa tussikerroksen ensin, mutta tällöin vaarana on ääriviivojen levahtaminen ellei paperi ole erityisen paksua.

      Poista
  2. Kivan näköistä tuo linetystyyli, pitääpä joskus itsekin kokeilla. :D

    VastaaPoista