keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Senda Violenta


Nimi: La Vida Misma Es Pasion - Senda Violenta
VUOSI: 1990
TARINA: Saul Rey
KUVITTAJA: Jorge Perez Valdes

Tässä taas vähän erikoisempi tapaus. Kyseessä on yksi numero meksikolaista lehtisarjaa nimeltä La Vida Misma Es Pasion ("Elämä on intohimoa" kökkösuomennettuna). Lehden joka numerossa on/oli ilmeisesti eri sarjakuvatarina liittyen intohimoon, rikoksiin ja muihin aikuisia kiinnostaviin aiheisiin. Tämä numero käsittelee koirataisteluita, mikä tietenkin kiinnitti heti huomioni vaikka normaalisti tälläinen lehti ei olisi kiinnostanut. En tiedä onko lehti enää tuotannossa, tämä numero on jo melko vanha. Kyseessä on kertakäyttöistä kioskipurkkaviihdettä ja lehden kokokin on sopiva rullattavaksi taskuun, koko on vähän alle A5.

Kielimuuri iski, joten valitettavasti en osaa kertoa juonesta tarkasti. Kuvalukemalla sain selville, että nuoren parin pihalle ilmestyy valkoinen pitbull, joka tekee tuttavuutta talon sekarotuisen piskin kanssa. Mies menee hätyyttämään koiraa ja myöhemmin näkee saman pitbullin pienessä kärhämässä mustan pitbullin kanssa. Valkoinen pitbull pakenee paikalta kuopauttamalla hiekkaa mustan koiran silmiin. Mies kiinnostuu näkemästään ja ottaa koirat kiinni jossain välissä. Hän esittelee sidottuja koiria kaljuuntuvalle miehelle, joka ilmeisesti ostaa tai saa kummatkin koirat.




Kaljuuntuvan miehen luo tulee joukko pahansisuisia miehiä, joille kalju on ilmeisesti velkaa. He antavat kaljulle miehelle turpiin ja vievät mustan koiran mennessään. Valkoinen koira vain kyyristelee ja mies kokeilee kaverinsa koiralla onko valkoisella koiralla ollenkaan sisua. Aluksi valkea koira vain yrittää paeta ja väistellä, mutta lopuksi hyökkää koiran kimppuun ja voittaa sen. Valkea koira viedään seuraavaksi viralliseen otteluun, jossa se myös voittaa.

Kaljun miehen laskeskellessa rahojaan ilmestyvät velkojat uudelleen. Ymmärtääkseni velkoja haluaa nyt tappeluttaa valkoisen ja mustan koiran toisiaan vastaan. Velallisella miehellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin suostua. Taistelupäivänä hermostunut kalju mies aikoo epätoivoisena keinona ruiskuttaa valkoiseen koiraan jotain ainetta (jotain kipua lieventävää? steroideja? nukutuspiikki?), mutta koiran alunperin löytänyt nuori mies säntää huoneeseen ja raivoaa asiasta. Koira pääsee irti ja hyökkää kaljun miehen kimppuun, mutta ei vahingoita häntä pahasti ja lähtee sitten karkuun. Pihalla valkoinen koira juoksee mustan koiran ohi ja musta koira lähtee takaa-ajoon. Kuten alussakin koirat ryhtyvät taistoon, mutta valkoinen koira jälleen pölläyttää hiekat mustan koiran silmiin ja juoksee vapauteen.



Ihan viihdyttävä lyhyt sarjakuva, mutta kaukana mestariteoksesta. Enempää ei voisi vaatiakaan  pienellä rahalla tehdyltä kertakäyttöviihteeltä. Kuvitus on persoonatonta peruskauraa, värivalinnat välillä raastavat silmiä ja koirilla esiintyy kyseenalaista anatomiaa.

Saatoin tulkita koko tarinan päin persettä, mutta tuskin menetitte mitään jos näin kävi.

TÄHDET: **1/2


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti