keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Werewolf the Apocalypse - Fianna


NIMI: Werewolf the Apocalypse - Fianna
VUOSI: 2002
TARINA: Joe Gentile
KUVITTAJA: Steve Ellis

WTA-sarjakuvat ovat teoksia joihin petyn jokaisen uuden ostoksen myötä, mutta silti jatkan sarjan ostoa. Ensimmäinen hankkimani WTA-sarjakuva oli Black Furies, jonka kuvitus ja tarina olivat täysin eri luokkaa verrattuna sarjakuviin joita myöhemmin hankin. Black Furies oli myös toinen postaukseni tähän blogiin blogin perustamisen jälkeen, joten antakaa anteeksi kyseisen arvostelun sekavuus. Jatkuvista pettymyksistä huolimatta aion ostaa kaikki sarjan osat, minulta taitaakin puuttua enää vain yksi.

Tässä sarjakuvassa keskitytään Fianna-heimoon jonka juuret ovat pääosin kelttiläisiä. Fiannat ovat tunnettuja taiteellisuudestaan, huumorintajustaan ja romanttisuudestaan, mutta he ovat taisteluissa yhtä hurjia ja armottomia kuin muutkin heimot. Tarinan pää-osassa on neljän ihmissuden bändi jonka klubin nurkilla totta kai lurkkii pahan Wyrm-hengen saastuttamia ihmisiä ja ihmissusia.


 
 
Tarina on sekava ja tylsä, en tunne kaikkia ihmissusien ja heidän vastustajiensa erikoiskykyjä joten olen välillä aivan pihalla, eikä tapahtumia mitenkään selitetä jälkikäteen uusille lukijoille. Yhdessä välissä ihmissudet ovat häviämässä Wyrmin saastuttamille ihmissusille, jolloin yksi päähahmoista kutsuu telepaattisesti haltioita apuun jotka saapuvatkin paikalle sekunnissa tyhjästä ilmaantuen ja konfliktin ollessa ohi katoavat taas. Okei...? Tunnen sarjan melko pintapuolisesti ja en ole aivan perillä mitkä heimot ovat liittoutuneet minkäkin lajin kanssa, saati mitä kaikkia lajeja WTA:ssa ylipäänsä on olemassa. Välillä siis nämä juonenkäänteet tuntuvat tulevan aivan puskan takaa.

Ja sitten kuvitus, ai että mikä pettymys olikaan kun näin tämän olevan jätetty mustavalkoiseksi! Steve Ellis kuvitti myös Bone Gnawersin, jossa hänen kuvitustaan tuki kelpo väritys. Ellisin kuvitus ilman värejä ei vakuuta minua pätkääkään, Bone Gnawersissa se oli ihan dynaamisen näköistä mutta tässä ääriviivat näyttävät hosutuilta ja huomasin hänen välillä unohtelevan pieniä yksityiskohtia.

Hahmon kaulakoru unohtuu piirtäjältä vähän väliä.


Kiinnostavimmaksi aspektiksi koin kahden hahmon välillä olevan orastavan romanssin. Ihmissudet eivät saa tehdä jälkikasvua toisen ihmissuden kanssa, sillä jälkikasvusta tulee tuolloin epämuodostuneita. Ihmissusien sen sijaan kuuluisi lisääntyä joko ihmisen tai suden kanssa, paremman puutteessa koirakin on parempi vaihtoehto kuin toinen lajitoveri.

Harmittaa kovasti kuinka joudun pettymään WTA:n sarjakuvatarjontaan, varsinaista roolipeliä kun en tule koskaan pelaamaan. WTA:ssa on ehkä kattavin ja mielenkiintoisin versio ihmissusista, josta mielelläni lukisin paremmin toteutettuja sarjakuvia.

TÄHDET: *1/2


3 kommenttia:

  1. WtA nörttinä suosittelen chekkaamaan Get of Fenris sarjiksen ja jättämään muut huomiotta. Siinä on paljon enemmän heimon kulttuuria, ja tarinassa on jotakin tolkkua,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ostan senkin jossain vaiheessa, kirjoitan tällä hetkellä Children of Gaian arvostelua. Melkoista kuraa sekin oli

      Poista
    2. Jooh, sanon suoraan että nämä sarjikset eivät puoleksikaan kuvaa itse peliä XP

      Poista