torstai 20. maaliskuuta 2014

Thicker Than Blood


NIMI: Thicker Than Blood
VUOSI: 2007
KUVITTAJA: Mike Ploog (piirrokset), Simon Bisley (väritys)
TARINA: Simon Reed

Tämä lyhyt kolmiosainen sarja kertoo kahdesta epäonnisesta veljeksestä. Andrewsta on tullut pieleen menneen maaseutumatkan jälkeen ihmissusi ja hänen kemistiveljensä Eric yrittää epätoivoisesti luoda hänelle parannuskeinoa. Seerumikokeita kuitenkin häiritsee Ericin rahapula, hänet on palkattu kehittämään parannus oopiumriippuvuuteen mutta ei ymmärrettävästi pysty keskittymään kahteen projektiin yhtä aikaa.

Andrew löytää Ericin pöydältä seerumipullon jonka olettaa olevan hänelle tarkoitettu, pullon sisältöä ei kuitenkaan ole vielä testattu. Andrew juo sen kuitenkin ja seerumi ei poista hänen kiroustaan, vaan muuntaa sitä niin ettei hän enää muutu ihmissudeksi vain täyden kuun aikaan vaan myös aina suuren tunnekuohun aikana. Eric keskittyy testaamaan oopiumriippuvuuteen tarkoitettua seerumia apinalla ja apina puree häntä, muuntaen Ericin jonkinlaiseksi ihmisapinahirviöksi.




Rakastan ihmissusia, mielestäni ne ovat siisteimpiä otuksia ikinä. On siis harmi että niistä harvoin tehdään oikeasti hyviä leffoja tai sarjakuvia, tämä sarja on kuitenkin keskitasoa parempi vaikkei nyt suurta vaikutusta kuitenkaan tehnyt. Ääriviivat sarjakuvaan on tehnyt Mike Ploog joka aikaisemmin kuvitti Ihmissusi yössä-sarjan. Onneksi tässä sarjassa ihmissusi on paljon uskottavamman näköinen, vaikka häntä puuttuu yhä. Veljekset ovat hyvin saman näköisiä ja välillä menin sekaisin kuka kukin oli, muutoin kuvitus on varsin toimivaa ja välillä jäin ihastelemaan jälkeä pidemmäksikin aikaa.

Tarina itse on melko peruskauraa, ihmisapinahirviö oli mielestäni hölmö veto aluksi mutta onneksi se toimi kuitenkin jollain lailla sarjassa eikä meno mennyt naurettavaksi.




Mikäli tiedät jotain ihmissusitarinaa joka teki sinuun vaikutuksen haluaisin ehdottomasti kuulla siitä kommenteissa, ei väliä oliko kirja, elokuva tai sarjakuva. Rakastan ihmissusia aivan järjettömästi, mutta suurin osa niistä tehdyistä teoksista on täyttä roskaa. Tätäkin sarjaa vaivaa tietty mielikuvituksettomuus kun perinteitä on haluttu vaalia liikaa, tuntuu kuin olisin lukenut tämän saman tarinan jo monta kertaa ennenkin.

Luonnehtisin tätä hyväksi, keskitasoa paremmaksi sarjakuvaksi joka kuitenkin ei tuo mitään uutta ihmissusigenreen.

TÄHDET: ***


2 kommenttia:

  1. Jos tänne vielä voi laittaa noita ehdotuksia ihmissusi tarinoista, niin voisin lämpimästi suositella sellaista elokuvaa kuin Ginger Snaps. Elokuva saattaa löytyä Youtubesta, mutta ajattelin että saattaisit tykätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen katsonut Ginger Snapsin parikin kertaa, mutta viime kerrasta on varmaan jo lähes 10 vuotta. Muistan pitäneeni elokuvasta, se ei ollut mikään mestariteos (ihmissusielokuvat yleisesti ovat hyvin huonoja, paria poikkeusta lukuun ottamatta) mutta se oli ihan hauska ja viihdyttävä, eikä ottanut itseään hirveän vakavasti.

      Poista