keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Massugu ni Ikou


 

NIMI: Massugu ni Ikou (tunnettu myös nimellä Let's Walk Straight)
VUOSI: 2003
OHJAAJA: Kiyotaka Isako

Tämä yhdeksänosainen sarja seuraa Mametaro-koiran arkielämää hänen omistajansa Ikun ja naapuruston koirakaverien kanssa. Varsinaista juonta sarjassa ei ole, vaan jaksoissa seurataan melko tavallisia tapahtumia Mametaron elämässä. Pieniä jännitteitä tulee siitä kuinka koira inhoaa omistajansa poikaystävää, sekä kuinka Mametaroa hävettää olla ainut sekarotuinen naapuruston rotukoirien keskellä.




Sarja on selvästi suunnattu nuoremmille katsojille ja mielestäni ainakin se oli vähän tylsä ja sen huumori ei monesti iskenyt. Sarjaa on kuitenkin vain 9 jaksoa, joten helposti tämän katsoo läpi jos ei ole muutakaan tekemistä. En ole koskaan innostunut näistä niin sanotuista slice of life-sarjoista, vaan kaipaan aina jotain selkeää punaista lankaa tarinaan. Toisin kuin monessa muussa koirasarjassa Massugu ni Ikoussa ei verta lennä ollenkaan, vaan jokainen jakso jättää hyvän mielen. Mikäli siis jatkuva kawaii desu-söpöily ei vihlo reikiä hampaisiin.

Pidän sarjan animaatiosta, ainakin silloin kun koirat on jaksettu piirtää koirina. Valitettavan monesti koirat kuitenkin piirretään chibeinä ja nämä chibikohtaukset voivat jatkua pitkään. Hahmojen designit ovat hyviä, ne ovat yksinkertaisia ja tehokkaita, jokainen näyttää rotunsa edustajalta.




Sarja on ihan perushyvä anime, animaatiota ei kierrätetä (en ainakaan huomannut), mutta laatu ei nouse missään kohtaa keskitasoa korkeammalle. Tämän sarjan todennäköisesti unohtaa nopeasti katselun jälkeen, mikä on yksi syy miksei siitä ole tullut suositumpaa.

Tämä arvostelu on kirjoitettu neljän ensimmäisen jakson perusteella, loppuja en jaksanutkaan katsoa. Mikäli anime parantuu myöhemmässä vaiheessa niin voi toki jättää kommentin, ehkä innostun katsomaan loputkin jaksot ja muuttamaan arviotani.

TÄHDET: **1/2



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti