lauantai 1. maaliskuuta 2014

Taidekirja - Weed


NIMI: Weed taidekirja
VUOSI: 2002, suomijulkaisu 2014
KUVITTAJA: Yoshihiro Takahashi

EDIT: Päätin sittenkin alkaa pisteyttämään myös taidekirjoja, joten ignooratkaa seli-selitykseni alussa siitä etten muka anna tälle tähtiä.

Aiemmin esittelyssä olleiden taidepelikorttien tavoin tämä postaus ei ole arvostelu vaan esittely. Juuri ilmestyneen Weed taidekirjan innoittamana alan tästä eteenpäin myös esittelemään koiraeläinaiheisia taidekirjoja tässä blogissa. Koska taidekirjat eivät yleensä sisällä muuta kuin piirroksia en aio pisteyttää niitä, mutta todennäköisesti saatte jonkinlaisen käsityksen mielipiteestäni pelkän tekstin perusteella ilman tähtiäkin.



Kirja sisältää suuren määrän kuvitusta jota on käytetty Weed-pokkarien kansissa, kalentereissa, mainoksissa sun muissa. Myös muutama kuva on tehty pelkästään taidekirjaa varten. Kuvien oheen on myös kirjoitettu kuvan alkuperäinen käyttöpaika ja aika. Mukana on myös tekijän haastattelu, juliste sekä hahmojen suhdekartta.

Saadessani tämän Postista yllätyin kuinka iso taidekirja olikaan, A4-kokoinen. Ehkä olen niin tottunut Weedin pokkarikokoon etten osannut odottaa taidekirjan olevan näin selkeästi sitä isompi. Takahashin kuvitus on hienon näköistä, en juuri välitä hänen Hopeanuolen jälkeisestä tyylistään, mutta pakko myöntää että ainakin hänen värilliset suuret kuvitukset ovat huolella tehtyjä ja niissä silmä lepää. Valitettavan moni kuva vain on tätä samaa; juoksevia koiria suut auki. Onneksi kuvia on yksinkertaisesti niin paljon että mukaan mahtuu kiinnostavampiakin aiheita.



Mukana on muutama realistisella tyylillä piirretty kasvokuva. Nämä ovat kivaa harvinaisempaa ekstraa, mutta niistä huomaa heti Takahashin käyttäneen valokuvamallia ja ettei jälki ole yhtä luontevaa kuin hänen muissa kuvissaan. Hahmojen profiilisivuilla osalta hahmoista puuttuu nimet ja rodut. Rotujen nimiä ei jostain syystä ole myöskään suomennettu, ja japanilaiset rotunimet on kirjoitettu yhteen (kaiinu vs kai inu).

Pienistä puutteistaan huolimatta julkaisu on laadukas ja toivottavasti myy hyvin jotta saisimme vastaavia julkaisuja lisää Suomeen. Takahashin haastattelua en vielä ole lukenut kunnolla, mutta pikakelauksella katseltuani siellä ei näytetä puhuvan tämän julkaisun kuvituksesta. Olisin toivonut kuvien mukaan jotain pientä kommenttia, mitä Takahashi itse oli mieltä kuvasta, miksi hän piirsi juuri kyseisen aiheen, oliko jonkin yksityiskohdan piirtäminen vaikeaa jne.

TÄHDET: ****



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti