lauantai 13. huhtikuuta 2024

Karhukoirien salainen tekniikka

Riki leikkaa Gakin varpaat irti.
Tämä juttu julkaistiin alunperin Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n Tähdenlento-jäsenlehdessä nro 15.

Zetsu Tenrō Battōga on Gingan karhukoirasuvun ehdottomasti tunnetuin ja vaarallisin tekniikka (fanien keskuudessa tunnettu myös lempinimellä "Lentävä sirkkeli"). Sekä Hopeanuoli-animessa että mangassa Riki opettaa sen Ginille, kertoen tekniikan olevan sukupolvelta toiselle siirtynyt karhukoirien erikoisuus. Hyvin pian taidon opetettuaan Riki haavoittuu kuolettavasti, ja animessa hänen kuolemansa on hyvin koskettava.

Toisin on kuitenkin alkuperäisessä mangassa, jossa Rikin kuoleman herkkä tunnelma pilataan hänen alkaessa sekavasti höpöttää pahuuden hampaista. Riki varoittaa ettei Gin saisi enää käyttää tekniikkaa, muuten paholaiset pahuuden hampaineen tulisivat etsimään hänet. Hämmentynyt Gin miettii isänsä viimeisiä sanoja vielä pitkään.

Animeen ei otettu mukaan susisaagaa, joten Rikin viimeistä varoitusta ei myöskään esiintynyt animessa. Pahuuden hampailla Riki viittasi susiin, ja mangassa käy ilmi, että Zetsu Tenrō Battōga onkin oikeasti susien salainen tekniikka. Viisi vuotta sitten Fūga-susi oli karannut noidutusta metsästä, koska ei ollut halunnut kostaa ihmisille. Muut sudet lähtivät hänen peräänsä ja ajoivat Fūgan nurkkaan, jolloin yllättäen Riki syöksyi Fūgan avuksi ja päihitti hänen vainoajansa. Kiitoksena tästä Fūga opetti Rikille susien mahtavimman tekniikan.


Zetsu Tenrō Battōga ei siis ollutkaan karhukoirien tekniikka, mutta oliko jotain sen kaltaista koskaan olemassakaan? Ilmeisesti oli, sillä jo pokkarissa 12 on maininta tästä. Taistellessaan Akakabuton kaksoisolentoa, Gakia, vastaan Riki sanoo: "On aika näyttää, miksi karhukoirat ovat selvinneet nykyaikaan asti! Karhukoirilla on satojen vuosien historia! Sukupolvesta toiseen karhukoirat ovat varjelleet salaista tekniikkaa!" Tämän jälkeen Riki kiihdyttää huikeaan nopeuteen, hohtaen valkoista valoa, ja lävistää Gakin etutassun varpaat, jotka lentävät irti.

Myöhemmin Riki käyttää samaa iskua saapuessaan viimein Suureen taisteluun. Ouun armeija näkee taivaalla saman vaalean välähdyksen ja hetkessä Akakabuton kätyrin pää lentää irti. Riki ja Gin tekevät iskun myös yhdessä, kumpikin hyppää ilmaan, ja ilmassa he asettavat etutassunsa yhteen, ponnistaen sitten eri suuntiin nopeasti viiltämään Akakabutoa kummaltakin puolelta.

Tämän iskun nimi on Shiroi Senkō, eli valkoinen välähdys. Zetsu Tenrō Battōga on ehdottomasti Rikin ja myöhemmin hänen jälkeläistensä voimakkain tekniikka, mutta todellisuudessa se ei ollut karhukoirasuvussa vuosisatoja kulkenut erityisominaisuus. Sen sijaan vaikuttaisi siltä, että Shiroi Senkō olisi ollut tämä myyttinen erikoisisku, joka kuitenkin on ironisesti jäänyt sittemmin unholaan paljon vaikuttavamman lainatun battōgan tieltä.

5 kommenttia:

  1. Todella mielenkiintoista pohdintaa, tätä oli mukava lukea!
    Luulen, ettei Weed välttämättä olisi pystynyt vaikuttamaan Kamakiriin vaikka tämä olisi toiminut vahvasti eikä alistunut. Luulen, että Kamakiri olisi silti pitänyt sitä (mahtailevana) pentuna, mutta Gin olisi ehkä voinutkin tehdä vaikutuksen.

    Siia elää kauramössöllä, avain alushousuissa ja kiltin yön lahja äidin korvikkeena. Siia on kuusi vuotta vanha tyttö, jonka päätä pyörittää televisiosarjojen todellisuus, ostosparatiisin tavaramaailma ja lähiön pikkurikollinen piiri. Siian naapuriin kotiutuu Pietarista kaksi miestä: tragikomedinen luuseri Pöyhönen ja epämääräisiä bisneksiä pyörittävä Viikki. Nämä eivät pysty katsomaan sivullisina pienen tytön yksinäistä elämää. Viikki ottaa Siian hoiviinsa. Tämän äidillä ei ole siihen aikaa, koska hän tanssii Sinisessä Sakiirissa tukka isona ja paljon koruja päällä.

    Hienoa, että myös Akamen pahat teot otettiin esille. Minua on hieman kieltämättä alkanut tympimään tuo Akamen ainainen ylistys siitä miten rauhallinen ja kaikkitietävä se on. On sekin tappanut surutta koiria ja oli valmis tappamaan Ouun laumankin ilman sen kummempia selvittelyjä ja sen takia Ben sokeutui. Varmasti koirat ovat antaneet sen anteeksi, mutta tuo ei mielestäni kerro paljon viisaudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa mielenkiintoinen kommentti kun mikään kohta ei liittynyt blogitekstiin. Keskellä varsinkin kryptistä sisältöä.

      Poista
    2. Näyttää ihan AI:lla tuotetulta tekstiltä, tai sitten joku koiranleuka (heh) on kokenut muuten vain tarvitsevansa puuhaa.

      Poista
  2. Mielenkiintoista pohdintaa. Sääli ettei kyseistä tekniikkaa käytetty sarjassa enemmän. Se tosin avaa oven mahdollisuudelle että Riki olisi opettanut tekniikan Fujille (tai vaihtoehtoisesti Fuji tietäisi tekniikasta ja jopa käyttäisi sitä), joka sitten opettaisi tekniikan kahdelle muulle pennulleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi tosiaan ettei Shiroi Senkoa nähdä enempää, sillä onhan se paljon nopeampi ja käytännöllisempi kuin Zetsu Tenrou Battouga, jota on viljelty sarjassa jo niin paljon, ettei iskussa ei ole enää mitään ihmeellistä.

      Poista