keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Tähdenlento 20

Kannen tekijä KaaoksenKorppi
 Uusin Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenlehti ilmestyi postilaatikkoon viime perjantaina. Kyseessä on peräti 20. numero, mikä on melkoinen saavutus ja osoitus yhdistyksen ja Hopeanuoli-fanituksen elinvoimaisuudesta. Tämä on myös 15. numero, jossa toimin päätoimittajana - onko tämä sitten osoitus minun elinvoimaisuudesta, vai oman elämän puutteesta? Ehkä enemmän sitä jälkimmäistä. Oli miten oli, mielelläni jatkan yhä tätä hommaa. Etenkin kun lehdet ovat nykyään niin laadukkaita ja niistä kehtaa olla ylpeä. Todella hieno numero tuli jälleen. Tämä on myös paksuin Tähdenlento tähän mennessä!

Tuntuu, että nykyään sanon jokaisen uuden numeron olevan suosikkini. No kun ne onkin, oikeasti! Tämäkin pomppasi heti suosikkien kärkeen. Teemana oli kauhu, joka olikin minulle mieluinen aihe ja olin odottanut sen valintaa kuin kuuta nousevaa.


Kauhuun liittyen kirjoitin Kurojakin ja Harppuunakarhun hahmoesittelyt. En alunperin monta vuotta sitten ymmärtänyt hahmoesittelyiden pointtia, mutta nykyään jopa tykkään tehdä näitä ja ymmärrän myös miksi joku haluaisi näitä lukea. On ihan kivaa plärätä mangoja uudestaan ja kirjoittaa hahmon teoista ja triviasta, siinä oppii ymmärtämään hahmoa uudella tasolla. Tein listauksen top 15 karmeimmasta kuolemasta, kattaen kaikki suomennetut Ginga-sarjat. Näin jälkiviisaana olisi pitänyt aloittaa vähiten karmeimmasta ja laittaa se ykkönen jutun loppuun - mutta samapa tuo.

Kauhuteema antoi minulle oivan tekosyyn kirjoittaa parista lempielokuvastani. Dog Soldiers on loistava kauhutoimintapläjäys, jota aina suosittelen jos siihen on pieninkin mahdollisuus. Hiidenpata on todella mielenkiintoinen harha-askel Disneyn historiassa. Hiidenpata ei ole varsinaisesti erityisen mahtava elokuva, siinä on paljon paranneltavaa, mutta se on hirvittävän kiinnostava tapaus ja siinä on harvinaisen ikimuistoinen pahis. Hiidenpadasta on vuosien varrella muodostunut itselleni pieni pakkomielle. Olikin mukavaa päästä kertomaan kaikenlaista nippelitietoa siitä. Taittaja teki näille kahdelle artikkelille tosi hienot sivut.



Sattumalta olin somessa törmännyt mainokseen Moona Keckmanin Thora-kirjasta. En silloin ajatellut asiaa sen enempää, huomasin vaan kirjalla olevan hieno kansi. Myöhemmin törmäsin kirjailijaan Instagramissa ja silloin päätin kysyä haluaisiko hän tehdä haastattelun Tähdenlentoon. Hänen kirjansa voisi kiinnostaa meidän kohderyhmää, sillä se on ihmissusista kertova fantasiaromanssi (ei siis kuulu kauhugenreen, minkä vuoksi sitä ei merkitty teemaan kuuluvaksi sisällysluettelossa). En itse ole kirjaa lukenut kuin ehkä 1/3 verran ja täytyy todeta, että vaikka kirjailija on taitava kirjoittamaan, ei kirja ole minun makuuni, sillä se sisältää turhan kliseisiä alfa-, beta- ja omega-rooleja, ja lähes koko sisältö pyörii romanssin ympärillä. Olen silti hyvin tyytyväinen kun sain haastattelun mukaan monipuolistamaan lehteä ja pienellä tavalla pystyin tukemaan nuorta kirjailijaa. Kirja on julkaistu vuonna 2023 joten kyseessä on todella tuore tapaus.

Muiden kirjoittajien juttujen joukossa erityisen kiinnostava oli Vivyn kertomus Yoshihiro Takahashin nimikirjoitustilaisuudesta, jossa hän pääsi myös haastattelemaan herraa Sarjainfo-lehteen. Tämä Takahashin viimeisin neljän päivän mittainen vierailu Suomessa oli merkittävä tapahtuma, joten halusin siitä kattavan raportin ja Vivy kirjoitti oikein kiinnostavan tekstin. Raezla kirjoitti hyvää pohdintaa susisaagan kauhuelementeistä ja hän kirjoitti myös lyhyellä varoitusajalla kivan fanitarinan. Fanitarinoita on lehdessä aika harvoin, olisi kivaa saada niitä mukaan useammin.



Rotuesittelyjä oli kaksi: kainkoira ja galgo espanol. Kainkoiria on varmasti kaivattu, ovathan ne suuressa roolissa Ginga-sarjoissa. Monipuolisuuden nimissä on kuitenkin hyvä ettei rotuesittelyissä aina olisi ikuisia pystykorvia ja paimenkoiria, joten galgot olivat tervetullutta vaihtelua. Olin aluksi huolissani olisiko kaksi koirarotuesittelyä samassa numerossa liikaa, mutta ei se haitannut ollenkaan.

Olen hyvin tyytyväinen tähän numeroon. Teema tulee tarpeeksi esille ja lehdessä on paljon erilaisia aiheita, joista ainakin nimikirjoitustilaisuuden raportti ja kirjailijan haastattelu olivat ajankohtaisia. Suuri kiitos Vivylle myös hänen työstään sponsorivastaavana. Hän on hankkinut uusimpiin lehtiin monta mainostajaa, ja täten hankkinut yhdistykselle lisää rahaa ja uudet mainokset ovat tehneet lehdestä asteen ammattimaisemman näköisen.

Lehti tulee hieman myöhemmin tarjolle Hopeapuotiin ja sen voi myös ostaa yhdistyksen pöydältä eri tapahtumista.

3 kommenttia:

  1. Hyvästä kirjoituksesta saat palkinnoksi päivän vitsin:

    Olipa kerran kolme sisarusta nimeltään Hylly, Mylly ja Pylly, sekä heidän epästabiili alisisaruksensa Ryijy. Mylly jauhoi vehnänjyviä päivästä päivään. Hylly avitti tätä taukoamatta jauhamalla päivän iskusanoista. Pylly tarjosi tuulta myllyn siipiin. Ryijy makasi kellarissa ja opiskeli italiaa.

    Tänään oli toisin. Mylly ei pyörinyt, iskusanoja ei kuulunut, ja Ryijy oli muiden seurassa.

    Mylly: Ruisleipään ei kuulu vehnänjyviä. Irtisanoudun.
    Hylly: Penni ajatuksistani. Markka perimmäisistä tavoitteistani.
    Pylly: Tuuli puhaltaa lounaasta. Minä en.
    Ryijy: Oh, chi siamo noi buttati via. Dolcissimi rancori.

    Kuka heistä valehtelee?

    ₳Ð₳ ƓƗƠ
    Konfuusion mestari

    VastaaPoista
  2. Onpa harvinaisen kaunis kansi! <3 Ei siis sillä, että aiempienkaan lehtien kannet rumia olisivat, vaikka vaihtelua niiden tasossa toki onkin (ja mielestäni "kuuluukin" olla, koska onhan kyseessä fanien tekemä lehti faneille). Tämä kansi sopii teemaan loistavasti.

    En ole itse lukenut kyseistä lehteä, joten en osaa siitä sen syvällisemmin sanoa mitään suuntaan tai toiseen, mutta omaankin silmään tämän blogin kuvailujen perusteella lehden taso vaikuttaa nousevan nousemistaan.

    Oletkin joskus kirjoittanut jonkun artikkelin yhteydessä, että pidät siitä että lehdessä on juttuja, jotka voivat kannustaa muitakin kuin Hopeanuoli-faneja ostamaan lehden. Mielestäni tämä numero on juuri sellainen lehti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kansi on todellakin hieno! Oikein tunnelmallinen ja tykkään sen rajoitetusta värimaailmasta. Kansiin ja muihin kuvituksiin otetaan piirroksia kaikenlaisista tyyleistä ja taitotasoista, tällä halutaan saada kaikkia faneja mukaan tai ainakin annetaan mahdollisuus osallistua. Toki kuvien pitää olla painolaatuisia, eli tarpeeksi isoja ja ei pikselisiä.

      Mukava ja kannustava kommentti!

      Poista