sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Nara piertelee, osa 23: Kaibutsu

Piirsin tämän kuvan viime vuoden keväällä tai kesällä Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n pian julkaistavaa uutta keräilykorttisarjaa varten. Tämä Kaibutsu tulee pakkausten kuvitukseksi. Piirsin sarjaa varten myös 4 muuta kuvitusta, jotka julkaisen netissä sitten kun kortit ovat virallisesti myynnissä. Koska korttien piirtämisestä on jo noin kauan olen hieman tyytymätön osaan piirroksistani. Tähän kuvaan olen kuitenkin yhä ihan tyytyväinen.

Olen piirtänyt paljon kuvia säännöllisesti, mutta blogiin en ole niistä juurikaan kirjoittanut. En tiedä kuinka paljon nämä postaukset kiinnostavat ketään ja loppujen lopuksi en osaa kuvailla piirtoprosessiani mitenkään syvällisesti ja päädyn toistamaan itseäni. Osasyynä on myös puhdas laiskuus.

Luonnos ja möllinaama. Tässä vaiheessa piirrän vain kuvan idean itselleni muistiin.

Puhtaaksi piirretty hahmo ja taustan alkua. Näin jälkiviisaana hahmon takajalat näyttävät turhan pieniltä ja muitakin anatomiapieruja löytyy. Rinnan ja etujalan kiinnitys ei toimi.


Suureksi yllätykseksi olen viimeaikoina alkanut jopa nauttia taustojen tekemisestä. Tässä yksinkertaiset pohjavärit on tehty puuväreillä.

Vesiväriä lisätty. Väritän nykyään paljon sekalaisesti puu- ja vesiväreillä kerroksittain. Ensin puuväriä, sitten vesiväriä, sitten taas puuväriä ja niin edelleen, kunnes kuva vaikuttaa valmiilta. Tällä hetkellä nämä välineet tuntuvat luontevimmilta, mutta sekin saattaa joskus muuttua. Muutama vuosi sitten väritin kaiken Copiceilla ja se tuntui silloin parhaimmalta.

Lisää vesiväriä ja varjostuksia. Valitettavasti seuraavasta vaiheesta, jossa lisäsin kaikkeen uudestaan puuväriä ja valkoisella geelikynällä hohtavia kohtia, sekä vahvistin ääriviivat uudelleen, ei ole enää tallessa kuvia.

Valmis kuva. Olen jo teettänyt omiin myynteihin printtejä tästä kuvasta ja olen ollut todella tyytyväinen printtien laatuun. Nyt vielä odottelen innolla miltä kuva näyttää keräilykorttien pakkauksissa.


5 kommenttia:

  1. Kyllä näille sun piirtopostauksille on omat katsojansa! Ainakin minua kiinnostaa :D Kiitos näistä! Kivaa vaihtelua ja kuitenkin sopii teemaan kun ovat pääosin eläin (koira)teemaisia (eikä ne ihmisetkään todellakaan haittaa).
    Tykkään näistä postauksista, koska itsekin harrastan piirtämistä niin on kiva katsoa miten ja millä välineillä ihmiset tekevät kuvansa. Ehkä koen, että näistä voi oppia jotain ja on muutenkin kiva katsoa ns. kuvan syntyä :> Valitettavasti aina ei vain löydä sanottavaa niin ei tule sitten kommentoituakaan, mutta kivoja postauksia ovat silti.

    Btw, mitä valkoista geelikynää mahdat käyttää? Itsellä on Sakuran Gelly Roll, mutta ainakin omassa käytössä se tuntuu tukkeutuvan/löbö loppuu kesken vaikka mustetta olisi kyllä riittämiin. Olen yrittänyt löytää jotain toista, mutta ainoa mitä kirjakaupoista saa on tämä kyseinen :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että näillekin löytyy lukijoita! Otan vaihekuvia lähes kaikista piirroksistani, mutta jotenkin laiskotuttaa aina tehdä niistä blogipostauksia.

      En ole mikään välineurheilija, enkä ole koskaan pannut merkille mitä geelikyniä ostan. Kunhan se on valkoinen, niin olen ostanut sen minkä olen ekana löytänyt... Nyt olin ostanut jotain Uniball Signo -merkkisiä, näitä ennen oli ollut jotain toista merkkiä. En ole törmännyt geelikynään, joka olisi ollut ongelmaton. Kaikki ovat alkaneet jossain vaiheessa pihistelemään mustetta vaikka sitä olisi ollut paljon jäljellä. Nämäkin tekevät sitä ja jälki on epätasaista.

      Poista
    2. Ah, okei kiitos :> Näköjään ihan samat ongelmat kuin Sakuran geelikynässä. Saatan kuitenkin kokeilla noita sun kyniä ihan testi mielessä, jos löydän. Repertuaaria on hyvä kasvattaa.
      Kiitos vielä vastauksesta ^ .^

      Poista
  2. Itsekin pidän näistä piirrustusblogeista ja näitä olisi mukava nähdä lisää!
    Jos tuntuu siltä ettei yksittäisiä piirrustuksia prosesseineen viitsisi postata jne, niin voisit ehkä kokeilla postata kuvia läjissä?
    Silloin jäisi kyllä vähemmän tilaa yksittäisille kuville, mutta ainahan sitä voi kokeilla :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta. Koetan tehdä näitä lisää. :)

      Poista