keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Johnin menneisyys metsästyskoirana

Tämä juttu julkaistiin ensin Tähdenlento nro 9:ssä.

Vaikka John onkin niin tärkeä ja pidetty hahmo Ginga-sarjassa, ei sen kiehtovasta menneisyydestä metsästyskoirana kerrota paljoa. Hahmon menneisyydestä kuitenkin levitellään etenkin mangan alussa pieniä tiedon muruja siellä täällä. Näiden avulla voi saada melko kattavan kuvan hahmon entisestä elämästä.

Saksanpaimenkoira on erikoinen valinta metsästyskoiraksi. Aivan epärealistista tämä ei suinkaan ole, onhan rotu hyvin älykäs ja monipuolinen. Olen jopa kuullut rodun edustajista joita olisi käytetty noutajina. Palveluskoiralajeihin kuuluu paljon noutoa, joten kapulan vaihto sorsaan tuskin on näppärälle koiralle haasteellista. John oli kuitenkin melkoinen monitoimikoira, jonka roolina oli saaliin noudon lisäksi jäljittäminen ja saaliin paikalla pito haukulla, ja myös joissain tapauksissa suoraan saaliin kimppuun käyminen. Koira vaikutti myös ymmärtävän ilmiömäisen hyvin isäntänsä puhetta - se osasi esimerkiksi kietoa köyden puun ympärille käskystä sekä pitää saaliiseen eroa isäntänsä sanoman välimatkan verran.




John ei myöskään ollut erikoistunut mihinkään tiettyyn eläinlajiin. Isäntänsä Hidetoshin kanssa se oli metsästänyt ympäri maailmaa. Hidetoshi näyttää Daisukelle trofeehuoneensa, jossa on paljon täytettyjä eläimiä ja valokuvia kaadoista. Näiden joukossa on muun muassa kiinalainen ihmissyöjätiikeri, afrikkalainen leijona, merileijona, pahkasika, puuma sekä erilaisia peuroja ja villivuohia. Hidetoshi painottaa kaataneensa saaliinsa Johnin kanssa yhdessä. Näiden lisäksi he metsästivät myös pientä riistaa, kuten fasaaneja, minkä ansiosta John ja Gin tapasivatkin toisensa. Aluksi John vähättelee japanilaisia karhuja, sillä ne eivät sen mielestä olleet mitään verrattuna afrikkalaisiin petoihin.

Business Jump -lehdessä julkaistiin vuonna 2011 lyhyt lisätarina nimeltä Namonaki Inu no Uta ("Nimettömän koiran laulu"). Tätä tarinaa ei ole vielä julkaistu minkään pokkarin mukana. Tarina sijoittuu viimeiseen taisteluun Akakabutoa vastaan. Valkoinen kishua muistuttava koira Ref pelastaa Johnin Akakabuton kätyrin iskulta, mutta haavoittuukin itse. John hämmentyy tunnistaessaan koiran, sillä ne ovat aiemmin tavanneet vuosia sitten Afrikassa. John oli ollut isäntänsä kanssa metsästysmatkalla, ja Refin isäntä oli ollut japanilainen valokuvaaja, minkä vuoksi Ref kantoi laukussa mukanaan filmirullia. Yksinään liikkuva Ref oli joutua leijonan uhriksi, mutta John pelasti sen. Muistelun loputtua Ref kuolee karhun iskuun ja John jatkaa taistelua karhuja vastaan. Hahmoa ei tämän jälkeen enää mainita.


1 kommentti:

  1. Hämmentävästi eksyin tänne blogiin... tuli hopeanuoli ja lapsuus mieleen :D Kiitti julkaisusta.

    VastaaPoista