sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Nara piertelee, osa 24: Pipi susi

Kolmas postaus tässä kuussa? Uskomatonta, mutta totta. Näkyy koronakotoilut näinkin.

Sain joskus vuoden alussa yhtäkkisen päähänpiston kirjoittaa pitkä Hopeanuoli-fanitarina Tähdenlentoon. Etsin valmiita fanitarinoita netistä sillä silmällä jos niitä voisi joskus julkaista lehdessä (luvan kanssa tietenkin). Suurin osa tarinoista oli kuitenkin kesken ja moni selkeästi hylätty, joten päätinkin tehdä oman. Idea syntyi lennosta ja kirjoitin tarinan valmiiksi 3-4 päivässä, muistaakseni. Pituuden takia jaoin sen kahteen tulevaan numeroon. En lupaile mitään mesteriteosta, kyseessä oli päähänpisto, joka hetkellisesti valtasi ajatukseni ja vaipui pian taas unholaan. Mutta tarinan teko oli hauskaa ja toivon, että mahdolliset lukijat tulevat pitämään siitä.

Tarinaa varten tarvittiin tietenkin kuvitusta, ettei lehdessä olisi vain tylsää tekstiseinää. Tämän postauksen kuva on näistä kuvituksista uusin ja sijoittuu tarinan loppupuolelle, jossa pahissusi Mugen teloo itsensä tippumalla kivikkoon. Hahmoa tuskin tunnistaa tyylistäni, halusin piirtää kuvat melko realistisina ja Mugenin jännät naamakuviot kesyyntyivät sen takia. Takahashin sudet ovat muutenkin aika... mielenkiintoisen näköisiä.

Anatomia oli aluksi tooodella epämääräistä, eikä se välttämättä ole ihan kohdillaan lopullisessakaan kuvassa. Olen tyytyväinen suden pelokkaaseen ilmeeseen.


Ääriviivoja ja varjostusta. Varjoversio oli ihan kivan näköinen. Voi kunpa tajuaisin ja jaksaisin skannata näitä välivaiheita, väritön versio olisi myös hyvä omistaa kuvista.

Viimeaikoina olen alkanut tykkäämään taustojen piirtämisestä. Varmaankin vanhemisen tuomaa kärsivällisyyttä. 


Väritys alkaa. Värittäessä en ajattele mitään väriteorioita sun muuta fiinejä juttuja, mutta ainakin nykyään tuppaan perustamaan kuvan värimaailman 2-3 värin varaan, jotta kokonaisuus olisi yhtenäinen (tai jotain). Tässä ne ovat vihreä ja punainen, joilla aluksi väritin haaleasti lähes kaiken. Ensimmäinen värikerros on tehty vesiväreillä. Alemmassa kuvassa pelkällä vesivärillä väritetty susi on vielä kesken, mutta kivet ovat valmistumassa ja saaneet puuvärikerroksen ja vähän uutta vesiväriä päälle. Valkoista geelikynää on lisätty sammaleeseen kosteutta matkimaan. 


Suteen on lisätty puuväriä ja geelikynää, sekä veret vesivärillä ja tussilla. Ääriviivoja on vahvistettu uudelleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti