torstai 31. maaliskuuta 2016

Teini-iän hupatuksia

Käväsin faijallani eilen ja hän ei vielä ollut kotona, joten pitkästä aikaa muutamaan vuoteen kävin yläkerrassa, jossa teini-ikäisenä majailin aina silloin tällöin kun äitin kanssa oli sukset mennyt ristiin. Tarkoituksenani oli ottaa kuva joskus kymmenen ikäisenä lattiaan piirtämästäni koirasta (ylistetty olkoon tyhmyys!), mutta harmikseni en löytänyt enää sitä lattiasta, joten kaipa se on viimein saatu luututtua pois.

Sen sijaan huoneeni seinät huvittivat vähän. Äitini kotona olen tyhjentänyt asuinkoloni seinät melko lahjakkaasti, mutta faijallani seinät ovat jääneet samaan kuntoon kuin lähtiessä. Mitä siis oli 15-18v Naran mielessä? No ainakin ihmissusia:
Kämäisesti tulostettuja kuvia on muun muassa Goldenwolfilta, Dark Natashalta, Emryswolfilta ja Kyohtilta. Kuuluvat yhä lempiartisteihini. Furrytaiteessa olen aina pitänyt enemmän eläimen kuin ihmisen lailla käyttäytyvistä otuksista, joilla käyttäytyminen on alkukantaista, vaatetus minimissä (kun hei haloo, niillähän on turkki) ja jotka asustavat jossain korvessa piilossa ihmisten silmiltä. 
Sitten löytyi pari leffajulistetta (mikä muistutti etten ole nähnyt Sovitusta kuin kerran), artikkeli Christian Balesta roolissaan Amerikan psykona (Bale on yksi lempinäyttelijöistäni ja Amerikan psyko lempikirjani), Seiskan roska-artikkeli jostain hullusta australialaisesta akasta lemmikkikrokotiilinsa kanssa, joku oma piirros josta olin aikoinaan ylpeä, jostain kirjasta revitty sivu chupacabrasta (kryptozoologiaa! *asettelee foliohattuaan*) ja jotain muuta sekalaista.Eteisessä on ollut usemman vuoden tämä A3-kokoinen pahasti kesken jäänyt työ. En tuohon saanut kuin pohjavärit tehtyä. Kuvassa on toteemieläimeni krokotiili, susi, koira ja raptorityyppinen dinosaurus. Mikään näistä ei edusta jotain tiettyä lajia tai rotua. Sen aikaista koiraihannettani edustivat raskaat laumanvartijatyyppiset koirat melkoisilla puuhkaturkeilla, niistä pidän edelleenkin, mutta mielikuvani "täydellisestä" koirasta on muuttunut sittemmin paljon. Tänä päivänä arvostan koirissa voiman lisäksi kestävyyttä ja draivia, aivotkin olisi hyvä löytyä, ja turkin pitäisi olla korkeintaan keskipitkä. Pelkästään rakenteen perusteella esimerkiksi tämä, tämä, tämä ja tämä edustavat tämän päivän ihanteitani. Jos tekisin kuvan uudelleen tänä päivänä yhdistäisin koiran ja suden koirasudeksi ja laittaisin variksen neljänneksi eläimeksi.

2 kommenttia: