torstai 8. lokakuuta 2015

The Hollow Earth

Kansi by Eric W. Schwartz

NIMI: The Hollow Earth
VUOSI: 1996 - ?
TARINA: Mark Shaw
KUVITTAJA: Mark Shaw

Tästä sarjasta löytyy netissä hyvin vähän tietoa ja törmäsin siihen vain sattumalta selailemalla yhtä lempiputiikkiani, Second-Ediä. Myynnissä oli vain kolme lehteä ja koska moni lyhyempi furrysarjakuva on kolmen lehden mittainen oletin koko sarjan olevan siinä. Näin ei käynytkään, enkä ole varma kuinka monta osaa sarjaa on lopulta ilmestynyt. Nuuskimalla löysin Mark Shawin faneille jättämän viestin vuodelta 1999, jossa kerrottiin kuudennen osan olevan näkyvillä ilmaiseksi netissä (sivulla, jota ei enää ole olemassa). Kenties sarjakuvan julkaisu painettuna ei enää kannattanut?

Hollow Earth on sekoitus komediaa ja seikkailua, minulta kesti pieni hetki päästä sen letkeään maailmaan sisälle. Päähenkilö Walter Kitty on vähän luuseri jätkä, joka eräänä päivänä saa tuntemattomalta mummelilta miljoona dollaria lahjaksi. Epäonnisten sattumien takia Walter kuitenkin heti menettää rahat, mutta törmää kauniiseen ja haikean oloiseen Catherine Foxxiin. Catherine asuu arvostetun professori-isänsä kanssa kahdestaan, Catherinen äiti katosi vuosia sitten mystisesti ja tohtori Foxx uskoo hänen kuolleen. Catherine on nähnyt toistuvia unia suuria voimia sisältävästä puhuvasta ja leijuvasta silmämunasta, joka ilmeisesti liittyy jotenkin hänen äitinsä katoamiseen.


Tohtori Foxxin vanha tuttu kertoo uudesta löydöstään Mongroliassa, hän on löytänyt portin onttoon maahan. Catherine ja hänen isänsä lähtevät mukaan tutkimusretkelle, Catherineen jo lääpällään olevan Walterin jäädessä nuolemaan näppejään. Mutta onneksi hädän hetkellä sama mummeli heittää uuden miljoonan Walterille ja mies pääsee juuri ajoissa pelastamaan rakastettunsa lumimieheltä! Catherinen uneksima mystinen silmämuna tulee myös kutsuttuna paikalle pelastamaan sankarit pulasta. Juoneen liittyvät myös jotenkin anubis ja hänen hallitsemansa örkit, mutta valitettavasti en ehtinyt päästä juonesta kunnolla jujulle näin vähäisen materiaalin avulla. Rennosta otteestaan ja hölmöistä juonenkäänteistään huolimatta Hollow Earth oli selkeästi suunniteltu pitkäksi sarjaksi.

En voinut olla pitämättä sarjasta, vaikka olenkin rujo ja tylsä ei tarinan täysin hatusta heitetyt juonenkäänteet haitanneet ollenkaan kun totuin tarinan tunnelmaan. Olen aina pitänyt Indiana Jones -tyylisistä seikkailuista ja aina ajoittain hurahdan lukemaan ties mitä paranormaaliteorioita. Onttoa maata olisi ollut kiva päästä näkemään kunnolla, nyt pääsin tarinassa vasta sen porteille vähän vilkuilemaan ja Catherinen piilevät voimatkaan eivät vielä ehtineet puhjeta kukkaan. Tarinan teema oli siis itselleni varsin viihdyttävä. Itse päähenkilöstä en vielä ainakaan oppinut pitämään, Walter on aika nysverö ja persoonaton. Mutta Catherinen isästä tykkäsin hirveästi, sillä professori on äkäinen ja äärimmäisen skeptinen kaiken vähänkin epätieteellisen suhteen, mutta hänellä on kuitenkin sydän oikealla paikalla tyttärensä suhteen. Tykkäsin myös monista eläimiin liittyvistä kekseliäistä sanaleikeistä, joita oli siroiteltu mukaan. Samalla kuitenkin ahdistuin kun mietin miten ihmeessä moisia voisi suomentaa, sarjakuvien suomennos kun on osa nykyistä duuniani ja englantia lukiessa monesti samalla mietin miten tämän suomentaisin vaikkei minulla olisi mitään suunnitelmaa julkaista teosta.Itse kuvitus ei ole silmiä hivelevää, mutta ajaa asiansa ja on selkeätä seurattavaa. Missään vaiheessa ei ollut epäselvää mitä kohtauksessa tapahtuu, vaikka meno oli monesti vauhdikasta. Kannet ovat hieman harhaanjohtavia, sillä vaikka eri taiteilija on yrittänyt vähän matkia Shawn tyyliä ovat kannet silti paljon edustavamman näköisiä kuin itse sisältö. Tarinan viihdyttävyys kuitenkin pelastaa paljon.

Harmittavan vähän sain luettua lupaavasti alkanutta tarinaa. Harmittaa myös kuinka pilasin nämä omat sarjikseni, sillä olen kamala ihminen ja luen monesti vessassa, olin sitten unohtanut sarjikset lattialle ja suihkun höyryt pilasivat ne.

TÄHDET: ***


2 kommenttia:

 1. Löytyi tällainen 6-osainen poliisikoira manga. Vähän Takahashin näköinen tyyli herätti uteliaisuuden.

  http://page11.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/n142312361
  http://page10.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/m94260894

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää kivalta. En nyt ainakaan viitsi ostaa kun en kuitenkaan ymmärtäisi siitä mitään ja Japanin huutokaupoista tilattaessa postitus-/välityskulut ovat aina pieniä yllätyksiä.

   Poista