lauantai 17. lokakuuta 2015

Nara piertelee, osa 9 - OTP 4 LYFE

Minkäs sille voi kun tekee mieli fanityttöillä? Seuraavaan tuotantokauteenkin on vielä pitkä odotusaika, nyyh. Game of Thrones -fanityttöilyä voin onneksi sentään harrastaa nettikaverini kanssa, jonka kanssa piirrämme ja suunnittelemme dorkaa turriversiota sarjasta. Yleensä uhrikseni päätyvät lempihahmoni Petteri ja Sanna  Petyr ja Sansa. Kaverillani taas on bouneri Briennelle.

Tämä kuva oli suuren turhautumisen ja vaivan takana, sillä jouduin piirtämään ääriviivat uudelleen peräti kolmesti koska mokailin. En myöskään ajatellut tehdä kuvasta blogipostausta, joten tällä kertaa kuvan edistyminen on dokumentoitu huonosti ja kuvat ovat sekalaisesti poimittu Facebookista ja Instagramista.


© HBO
Halusin ajankuluksi piirtää lisää fanitaidetta ja piirsin aluksi screenshottien avulla muutamia luonnoksia, joista sitten valitsin yhden viimeisteltäväksi. Mallin käytössähän ei ole mitään pahaa, se on eri asia kuin läpi piirtäminen. En kuitenkaan itse tykkää jos jokin kuva on vain orjallisesti piirretty mallista tuomatta mukaan mitään uutta, ja ainakin itselleni tälläinen pelkkä jäljentäminen on äärimmäisen tylsää. Joten halusin tehdä kuvaani talvisen maiseman, vaikka alkuperäisessä screenshotissa ei vielä lunta ollut. Kuten yleensäkin minulla ei ollut mitään tarkkaa suunnitelmaa millainen tausta tulisi olemaan, muuta kuin talvinen. Tässä luonnoksessa näkyy vielä pyöreä reunustus, jonka hylkäsin jossain vaiheessa.


Hyi saatana. Ensimmäinen puhtaaksipiirtoyritys meni päin persettä. Käyttämässäni kynässä olikin aivan liian leveä kärki, jolla sai aikaan vain tasapaksua jälkeä. Kun kumitin luonnosjäljet alta lopputulos oli aivan karsea. Vittuuntuneena heitin kuvan muutamaksi viikoksi nurkkiin.

Jouduin piirtämään kuvan uusiksi kolmesti. Toisella kertaa käytin toista parempaa kynää ja jäljestä tuli tarpeeksi tarkkaa. Valitettavasti munasin TAAS. Muste levisi kesken työskentelyn, mutta tämä oli oikeastaan ihan hyvä asia, sillä kolmannella piirtokerralla kasvoista tuli paljon hienomman näköiset. Tosin tässäkin muste levisi pikkaisen (tsekatkaa takin reunus), mutta onneksi levahtaminen tapahtui mustaksi tarkoitetussa kohdassa. Hyvällä kynällä on tosiaankin suuri merkitys, mutta hyvällä kynällä en tarkoita välttämättä sitä kalliimpaa versiota, vaan sitä mikä nyt sattuu soveltumaan käyttäjälleen parhaiten. Käytän itse halpoja toimistokuulakärkikyniä. 

Köyhiksen valopöytä. Piirrän luonnoksen puhtaaksi läppäriä vasten.

Sain viimein ääriviivat tehtyä. Aika siirtyä väritykseen, vaikka nurinkurisesti teen taas hahmot ennen taustaa. Näin ei kuulemma saisi tehdä ja tekeehän se toki järkeä, mutta itse olen aina tehnyt hahmot taustaa ennen ja vanhoista tavoista on hankala päästä eroon.


Aloitin varjostamalla sinisellä. Tässä vaiheessa sinisyys näyttää hyvin tummalta ja voimakkaalta, mutta se peittyy sopivasti kun päälle lisätään hahmojen omat värit. Värit ovat Copicceja, joista osa oli kuolemispisteessä.


Värityksessä ehdottomasti suurin urakka oli noiden perhanan vaatteiden pisteiden kanssa. Pelkkiä pisteriviä oli hirvittävän puuduttavaa tehdä.


Hahmot valmistuivat viimeinkin. Lisäsin kiiltoa joihinkin kohtiin valkoisella geelikynällä.

Taustan teosta en ottanut mitään prosessikuvia. Taustojen piirto on minulla aina melkoista sähellystä ja tämäkin on todella karkeasti tehty. Tausta on Copiccia, mutta lumisateen tein taas aika omaperäisellä tavalla. Minulla on muutama suuri valkoinen permanenttitussi, joita käytetään paljolti tehtailla. Näiden kärki on niin leveä ja itse muste niin paksua etteivät ne juuri sovellu piirtämiseen, mutta kun kärkeä painaa kauan muste alkaa valua siitä valtoimenaan ja voin käyttää sitä värin räiskimiseen (suojatkaa lähiympäristö vaikka sanomalehdellä). Suojasin toki muutamia kohtia kuvasta, koska en halunnut tiettyjen kohtien peittyvän valkoisten laikkujen alle.

2 kommenttia:

 1. Näitä lukiessa kyllä himottaisi kurkata tämä tv-sarjana, kirjat tuli hiljattain luettua lukuun ottamatta tuota uusinta. Vähän tosin taitaisi mielikuvia mm. hahmoista ja niiden ulkonäöstä romuttaa, jo tuon screenshotin perusteella Sansa vaikuttaa vanhemmalta kuin omassa päässäni (tai sitten en ole pysynyt kirjojen ajankulun kanssa yksissä) ja Petyr.. noh, komeampi :'D Itsellä päässä pyöri joku Hobbitien Alfridin näköinen tyyppi (anteeksi!).
  Mutta komeaa väritysjälkeä taasen! <3 Itsekin väritän taustan yleensä hahmojen jälkeen, mutta tässä ainakin hahmot ja tausta pelaa hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse ole lukenut kirjoja, mutta olen lukenut englanniksi pieniä näytteitä ja suoraan sanoen kirjoitustyyli ei oikein iske niiden perusteella. Tyyli vaikuttaa hyvin kuivalta, analyyttiseltä ja pessimistiseltä, mikä pidemmän päälle tulisi varmaan raskaaksi lukea. Suurin osa nuorista hahmoista on vanhennettu heidän näyttelijöiden vuoksi, hahmojen kun pitää olla mukana väkivaltaisissa ja seksuaalisissa kohtauksissa. Tämän ansiosta en näe tämänkään parin touhuja mitenkään pedarimaisena (tosin paljon auttaa kun itse kuolaan vanhojen ukkojen perään), kirjassa voisin suhtautua toisin. Kirjojen ja telkkarisarjan juonenkäänteet on varsinkin nyt alkanut lähteä kulkemaan aivan omia polkujaan, eikä näitä kahta kannattaisi verrata toisiinsa vaan arvostella ihan omina teoksinaan. Suosittelen kyllä katsomista, jos vaan pystyy mielessään erottamaan kirjat erillisiksi asioiksi.

   Poista