sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Taidekirja - Goldenwolf's Sketchbook 2


NIMI: Goldenwolf's Sketchbook Volume 2
VUOSI: 2015
KUVITTAJA: Christy "Goldenwolf" Grandjean

Ihmissusitaiteestaan äärimmäisen suosittu Goldenwolf on pullauttanut maailmaan toisen luonnoskirjansa. Kirja on yli 60-sivuinen ja täynnä hänen mustavalkoisia luonnoksiaan vuosien varrelta. Kirjalle hankittiin julkaisubudjetti keräämällä rahaa IndieGoGo:n kautta, kuten aiemmallekin osalle. IGG:n keräykseen osallistuneet ovat saaneet kirjasta erikoisversion, jossa on mukana kirjaa varten piirretty värillinen kuva. Tavallisessa versiossa (jonka voi tilata täältä) tätä kuvaa ei ole.



Aiempi Goldenwolfin taidekirja onkin arvosteltu blogissa viime vuoden puolella. Pidin kyseistä kirjaa ihan perushyvänä ja oletin seuraavan kirjan olevan jo asteen laadukkaampi. Valitettavasti kuvissa esiintyy yhä epätarkkuutta, mutta onneksi selkeästi pikselisiä kuvia ei enää ole mukana. Kuitenkin kakkosnumeroa vaivaavat yksipuoliset aihevalinnat, lähes joka sivulla komistelee susia/ihmissusia. Mikäli olet susifriikki kirja on melkoinen aarre, mutta muutoin tarjonta on kovin yksipuolista. Mikäli nyt laskin oikein noin 60:sta sivusta yli 40:ssä esiintyy susimaisia eläimiä. Toisaalta melko samoihin lukuihin päädyin kun nyt laskin aiemman kirjan tarjontaa, mutta edellisosassa tarjonta tuntui kuitenkin monipuolisemmalta.

Taiteilijan kommentit puuttuvat yhä kirjasta, mikä on erittäin harmittavaa. Olisin olettanut niiden tulevan toiseen numeroon. Suurimmalla osalla sivuista olisi ollut sopivasti tyhjää tilaa edes lyhyelle kommentille mitä kuva esittää, miksi ja kelle se on tehty ja niin edelleen. Sitä kokovärillistä taidekirjaa odotellessa...

TÄHDET: ***

4 kommenttia:

  1. Arvelin että sisältö tulisi olemaan pitkälti samaa joten jäi itseltä tilaamatta tämä jatko-osa, varsinkin kun jäi vähän kaihertamaan aiemman kampanjan ongelmat. :/ Oliko tämä toinen paremmin järjestetty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvat tuntuivat olevan satunnaisessa järjestyksessä kuten viimeksikin

      Poista
    2. Ah ellet tarkoittanut kuinka kampanja järjestettiin! Tällä kertaa kaikki meni nappiin. Ei tarvinnu maksaa yllättäviä postikuluja ja tuli hyvissä ajoin postissa.

      Poista
    3. Hyvä! Vaikuttikin siltä että paljon sujuvammin hoitui homma vaikka en tarkkaan seurannutkaan :3

      Poista