tiistai 29. syyskuuta 2020

Nara piertelee, osa 26: Roosa

Tämän kuvan tein lahjana eräälle nettikaverilleni, jonka koiraa olen ihaillut etäältä jo pitkän aikaa. Muistaakseni kuva valmistui joskus keväällä. Kuvaa ei ole piirretty minkään tietyn valokuvan perusteella ja totta puhuen väritys ei lopulta näyttänyt niin paljon oikealta koiralta... mutta ajatus tärkein.


Luonnos. Halusin tehdä rauhallisen kuvan, jossa koira näyttäisi viisaalta ja lempeältä ja ympärillä olisi jotain luontoa. Etualan oksista luovuin laiskuuden takia.




Käytin pitkästä aikaa värillisiä ääriviivoja. Välillä minulla on vaiheita, jolloin käytän paljon värillisiä ääriviivoja, tällä hetkellä olen taas alkanut laiskottelemaan ja teen viivat perinteisellä mustalla. Skannasin myös valmiit ääriviivat, ihan sen takia jos väritys menisi pieleen ja ehkä ääriviivaversiolle on joskus jotain käyttöä.

Ensimmäinen värikerros on ohut ja hutaistu puuvärikerros. Tämän päälle laitoin vesiväriä.

Tässä vaiheessa mokasin, vaikka en vielä tiennyt sitä. Aioin seuraavaksi värittää taustan ja sen takia levitin maskinestettä suojaksi puunlehtien, oksan, kuun reunojen ja reunimmaisten karvojen päälle. Maskineste näkyy vihertävänä mönjänä kuvassa. Maskineste on täysin uusi juttu minulle ja ehkä käytin sitä väärin, mutta taustan värityksen jälkeen en saanut sitä kuoriutumaan pois kunnolla, minkä takia etenkin puunlehdet tulivat epämääräisen näköisiksi.


Toinen kokeellinen juttu oli merisuolan käyttö taustassa. Olen useamman kerran kokeillut suolattaa taustoja ja en tiedä mitä teen väärin, kun väri ei vain muodosta yhtä hienoja huurremaisia kuvioita kuin muilla...









Vesivärien kuivuttua laitoin päälle taas uuden puuvärikerroksen, ja taisin myös vähän Copic-tusseja käyttää myös. Laitoin aika paljon vaivaa puunlehtiin, joten olin kyllä hiton pettynyt kun maskinesteen alta paljastui todella epämääräistä värimössöä.


Koetin pelastaa puunlehdet ja muut kadonneet yksityskohdat tekemällä ääriviivat uusiksi värimössön päälle, mutta lopputulos on yhä mielestäni epäonnistunut. Lisäsin vielä valkoisella geelikynällä tähtiä sun muuta. Tämä kuva oli vähän epäonnistunut monessa mielessä, mutta onneksi lahjana kelpaa.

7 kommenttia:

  1. Kiitos kommentista! Olen katsonut ihan pikkulapsille tehtyjä ohjeita ja tarhaikäisetkin saavat aikaan niin näyttäviä huurteita, mutta minä en vain saa vaikka mitä tekisi... >:(

    VastaaPoista
  2. Komealta näyttää lopputulos kommelluksista huolimatta! Itse en ole tainnut koskaan käyttää maskinestettä jo väritetyn kohdan päälle, lieneekö ollut liian kosteaa ja siten sumentanut värejä? Oma maskineste on Winsor&Newtonin kellertävää ja ihan hyvin lähtee noin muutoin pois, mutta aika epätarkkaa laittaa. Molotowin maskikynä olisi mielessä hankkia joskus testiin!

    Merisuolaa olen kans hieman kokeillut eikä ole kovin hääviä ollut, pitäneekö sitä sitten heittää vaan reilummalla kädellä, tai testata eri paperilaadulle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vitsi mullakin on Winsor&Newtonin maskinestettä, kun sitä sentään saa kaikkialta. Tosi epätarkkaa todellakin ja en itse tiedä millä sitä levittäis, kun siveltimeen se mm. vaan kuivuu heti kiinni DX ja hyvää tikkua ym. en ole tähän löytänyt.

      Tuo maskikynä kuulostaa hyvältä! Näköjään tota kynä saa jostain Itäisenkadun Kehystämöstä Turusta ja näköjään Temperassakin on jotain Schmincken vastaavaa. Pitää pitää mielessä, jos joskus tulee innostus, että tarvitsee maskinestettä enemmänkin!

      Poista
  3. Kömmähdyksistä huolimatta kuva on kokonaisuudessaan onnistunut :> Koiran turkki ja sen väritys on aika bueno!

    En ole mikään maskineste keisari, mutta jos et tiennyt niin maskinestettä EI saa pistää märälle eikä kostealle pinnalle. Joten ehkä vesiväri ei ollut sitten kerennyt kuivua kunnolla ja siksi mössäsi lehdet? Mutta joo perseestä, kun käyttää aikaa ja vaivaa ja sitten käykin köplästi :/

    Ja vielä tuosta suolasta. Joskus itsekin kokeillut ja mitä olen ymmärtänyt niin paperi ei saa olla liian märkää eikä liian kuivaa ja se väri itsessään ei saa olla liian paksua. Eli kannattaa kokeilla niin, että enemmän vettä ja vähemmän itse väriä. Onnsituuko siltikään niin dunno. En ole expertti ja joskus kauan sitten kokeillut.

    Kiitos näistä postauksista! On kiva katsoa miten toiset piirtää kuviaan ^ .^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm pitääpä pitää mielessä tuo ettei maskinestettä saa laittaa kostealle pinnalle - tosin en usko laittaneeni, mutta varmana en voi enää sanoa kun tästä on jo kauan aikaa.

      Poista
  4. Tuo kolmannen vaihekuvan tyyli pelkkine värillisine ääriviivoineen sopisi sellaisenaan joksikin verhokuvioksi. Itse ostaisin noin nätit verhot heti. :D

    Harmi, että lehdet ja sokerointi epäonnistuivat.

    VastaaPoista