maanantai 14. syyskuuta 2020

Tähdenlento 12


Kannen tekijät Raezla & Hopeakuu

Kirjoitan uusimman Tähdenlennon arvion vähän myöhässä. Alunperin minulle lähetetty lehti ei koskaan saapunut perille ja sain korvaavan kopion tänään. Tässä numerossa teemana olivat japanilaiset rodut ja teema tulee mielestäni tarpeeksi hyvin esille. Harmittavasti tähänkin numeroon oli kaavailtu artikkeleita, joiden kirjoittajat eivät lupailuistaan huolimatta lopulta saaneet juttuja valmiiksi. Yksi näistä oli shikokunkoiran rotuesittely, joka olisi niin hyvin tukenut teemaa. Mutta ilmankin pärjättiin.


Kirjoitin tähän numeroon aika paljon tavaraa. Olin oikein innoissani, kun pystyin kirjoittamaan erittäin vähän tunnetusta Takahashin Jaguar -tarinasta (iso kiitos Nawulfille, joka skannasi sarjakuvan!), sekä artikkelin Shiroi Senshi Yamaton ja Hopeanuolen yhtäläisyyksistä. Pidän Yamatosta ihan hirveästi ja aion tulevaisuudessakin keksiä tekosyitä kirjoittaa siitä lisää. Tein myös lyhyemmän jutun Yamatossa esiintyneestä Dandy Billin hahmosta, Fujin hahmoesittelyn, jutun Japanin epävirallisista koiraroduista, sekä suomensin erään amerikkalaisen kishukasvattajan artikkelin kishun ja suden sukulaisuudesta. Tämän jälkimmäisen jutun julkaisusta olin myös todella innoissani. Kishun rotuesittely on toki ollut jo eräässä aikaisemmassa numerossa, mutta tämä uusi artikkeli toi ihan uutta näkökulmaa rotuun.

Näiden lisäksi kirjoitin myös vuoden alussa pitkän Tengu -fanitarinan, jonka jaoin kahtia ja ensimmäinen osa ilmestyi tässä numerossa. Seuraava ja viimeinen osa ilmestyy numerossa 13, vielä tämän vuoden puolella. Tengu kertoo susisaagan jälkeisistä tapahtumista ja jäljelle jääneistä susista. Nimikkohahmo Tengu on uusi hahmo, joka on susien päällikön, Reiman ja grönlanninkoiran jälkeläinen. Tengu on elänyt ylisuojelevan isänsä ja sodan varjossa, eikä hän oikein luota omiin kykyihinsä. Tarinassa seurataan Tengun rohkaistumista ja kerrotaan miksi Ouun laumaan liittyneet sudet lopulta lähtivät pois. Ongelmallisimmaksi koin mangassa esiintyneet susien loitsut ja erikoisiskut, jotka oli pakko ottaa kirjoitukseen mukaan. Suunnittelen jo pikkuhiljaa tarinalle jatkoa ja saatan julkaista tarinan joskus tässä blogissa, mutta minun on odotettava vähintään vuosi kummankin lehden julkaisusta. Kirjoitan myös tällä hetkellä fanitarinaa Hidetoshista ja Johnista, joka on myös jaettu kahtia ja julkaistaan ensi vuoden lehdissä.



Sitten muiden kirjoituksiin! Mielestäni lehden kenties parasta antia on Aino Isojärven todella pätevä ja syvällinen analyysi Jack Londonin Erämaan kutsusta. Kirjoittaja on aikaisemmin julkaissut näitä tekstejä Suden sade -nimisessä blogissa, joka on sittemmin poistettu näkyvistä. Olen erittäin iloinen, että hän suostui julkaisemaan tekstejään Tähdenlennossa ja myös seuraavassa numerossa tulee olemaan häneltä tekstiä. Erämaan kutsu on toki relevantti nyt uuden elokuvan ansiosta, mutta Jack Londonin tarinat ovat ikivihreitä ja etenkin vanhemmat Hopeanuoli-fanit varmasti mielellään lukevat niistä.

Lehdessä on myös jutut viime vuoden Gingaconista (kirjoittajana A.vulgaris), sekä Raezlan raportti yhdistyksen viime vuoden saavutuksista. Kumpikin herätti minussa muistoja ja niitä oli miellyttävää lukea. Vuosi 2019 tuntuu olevan jo valovuosien päässä tämän vuoden ollessa niin raskas. Raezla kirjoitti jutun rotupuhtauden turhuudesta, joka on hyvä ja aina ajankohtainen aihe, joskin itseäni jäi häiritsemään kuinka hän kirjoitti akitojen terveyden olevan kuralla, muttei antanut esimerkkejä niiden terveysongelmista. En yhtään epäile väitettä, mutta väitteitä kannattaa aina jotenkin perustella. Vaihtelua ikuisiin koira-aiheisiin toivat vakiopalsta Pujon omituiset otukset, sekä juttu Renan akaattikotiloista. Rena kirjoitti myös kiinnostavan pohdinnan onko Ouun lauma kultti. Tälläisiä ihan uusia näkökulmia kaivattaisiin ehdottomasti lisää ja ne pitävät Ginga-aiheen freesinä.



Taittaja Nemi on tehnyt todella hyvää työtä ja mikäli muistan oikein teki sen hyvin nopeasti. Tylsiä valkoisia sivuja on vain vähän ja kuvat on sommiteltu hyvin. Etenkin kishu- ja Erämaan kutsu -artikkelien metsätaustat miellyttivät. Hän piirsi myös todella tunnelmaisen Akatoran pääkirjoituksen taustaksi. Olen hirveän tyytyväinen, kun lehteä taittaa niin luotettava, oma-aloitteinen ja taitava taittaja.

Olen tyytyväinen tähän numeroon. Siinä on vaihtelevasti sisältöä, mutta teema tulee silti esille. Sain kirjoittaa paljon itseäni kiinnostavia juttuja. Edellinen numero oli mielestäni päätoimittaja"urani" pohjanoteeraus, joten olin helpottunut, että tähän numeroon löytyi eri kirjoittajia ja hyviä, erilaisia aiheita. Myös seuraava numero on todella mielenkiintoinen ja tällä hetkellä taitossa.

Ei-jäsenet voivat tilata tämän numeron Hopeapuodista. Kuka tahansa voi osallistua Tähdenlennon tekoon ja mikäli tämä kiinnostaa minulle voi laittaa emailia osoitteeseen naravox@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti