maanantai 14. elokuuta 2017

Hopeanuoli -keräilykortit tulivat postissa!


Ottamani kuvat ovat todella huonoja, joten sori siitä. :(

Kauan suunnitteilla olleet Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n tekemät fanitaiteella kuvitetut keräilykortit ovat VIIMEIN valmiit ja ilmestyneet jo osalle ennakkotilanneista postissa. Projekti edistyi aluksi hyvin hitaasti, sitten uusien ihmisten ottaessa ohjakset käteen hyvin nopeasti, mutta silti mutkia tuli matkaan loppumetreillä. Painoon päätyneet kortit eivät valitettavasti ole oikoluettuja, joten mukana voi olla virheitä. Lopputulos on kuitenkin todella laadukas, etenkin fanien tuotteeksi ja olen hyvin tyytyväinen niihin.

Ennakkotilaajat saivat ostettua kerralla koko pakan, jossa on 48 korttia, sisältäen laajan hahmokaartin koira-, karhu- ja ihmishahmoja. Myös todella vähälle huomiolle jääneitä hahmoja on otettu mukaan. Tämä ensimmäinen sarja keskittyy GNG:n hahmoihin, mutta tulevaisuudessa yhdistys voi tehdä kortteja lisääkin esimerkiksi susisaagan hahmoista. Kokonaisia pakkoja ei voi enää tilata. Kortteja tullaan tulevaisuudessa myymään kuuden (muistaakseni) sattumanvaraisen kortin buustereissa, joita voi ostaa coneissa yhdistyksen pöydältä ja piakkoin myös Hopeapuodista. Toivottavasti sarja myy hyvin jotta voimme tehdä lisää kortteja.

Tekemäni kortit ja näkymä korttien takapuolista.


Korttien materiaali on laadukasta. Painojälki on osassa korteissa liian tummaa, mikä on yleinen ongelma, sillä painaessa jälki muuttuu aina astetta tummemmaksi ja pitäisi muistaa lähettää painoon hieman vaaleammat versiot. Tekstien ja kuvien asettelu on toimivaa ja selkeää. Tämän sarjan eteen on nähty paljon vaivaa ja se näkyy. Harmittavasti korteilla ei oikein voi pelata mitään, ne ovat vain keräilyä varten. Toki takana olevista pisteytyksistä voisi keksiä jonkunlaisen pelin, mutta on hankalaa kun kummaltakin puolelta näkee mikä kortti on kyseessä.

Kuvituksia on 19 eri piirtäjältä. Tähän joukkoon mahtuu paljon erilaisia tyylejä ja taitotasoja. Osa korteista on valitettavasti vähän vaatimattoman näköisiä, mutta toisaalta tämä ei ole kaupallinen projekti, joten on ihan jees, että kaikki ovat saaneet osallistua.

Yhdistyksen pisteet nousivat tämän projektin toteutuksen myötä paljon silmissäni. Paljon on parjattu, että yhdistyksellä olisi liian monta projektia kesken samaan aikaan ja mitään ei saataisi valmiiksi. Tässä on totuuden siemen joukossa, mutta yhdistys kyllä saa oikeasti paljon aikaakin ja näin hieno lopputulos saa unohtamaan turhautumiset ja odottelut. Iso peukku tästä.

Eri piirtäjien kortteja.

12 kommenttia:

  1. On kyllä tosi hyvännäköisiä kortteja! Kuvitukset vaikuttavat laadukkailta ja mukavan monipuolisilta.

    VastaaPoista
  2. Hahmot jaettiin ainakin alussa ihan vain niin, että jokainen sai varata haluamansa hahmot. Minä tietty heti kahmin itselleni ruttukuonot ja Sniperin.

    VastaaPoista
  3. Oikoluku ois kyllä tehnyt hyvää, enkä usko et ois vienyt kauankaan aikaa. "Daisuken vanhemat", ughh..
    Kortit näyttävät hyviltä! Olisi kiva päästä lääppimään ja toteamaan hyvälaatuisuus. Itse arvostan kuvituksen tasalaatuisuutta, mutta tämän tapaisessa projektissa mielestäni tärkeämpää ottaa osallistujia niin paljon mukaan kuin on halukkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti oikoluvusta vastuussa ollut henkilö missasi kaksi deadlinea ja kortit oli pakko laittaa tälläisinään painoon, jotta ne tulisivat luvattuna aikana ennakkotilaajille.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Haluaisin muuten oikaista sen verran, että kortteja on kyllä oikoluettu parinkin ihmisen toimesta, mutta varsin kiireisesti koulukiireiden ja muiden vastaavien lomassa. Kukaan oikolukijoista ei huomannut sanoa, että hommaan kaivattaisiin lisää aikaa (jokainen kai oletti, että joku muu ehtii), eikä sitä kukaan hoksannut heiltä kysyä. Asia huomattiin vasta, kun yhdistys oli jo ottanut vastaan ennakkotilausten maksuja, jolloin hallituksen kanssa katsottiin, että kortit pitää toimittaa tilaajille silloin kuin on luvattu. (Niitä koitettiin vielä viime metreillä korjata, mutta kortit oli jo taitettu, jolloin tekstien korjaus olisi ollut paljon isotöisempi prosessi.)

    Jatkossa pitää pyrkiä organisoimaan tällaiset projektit vähän paremmin.

    Projektin kanssa oli mutkia matkassa, mm. ajanpuutetta, kommunikaatiokatkoksia, jne., joista pyritään ottamaan oppia tulevia projekteja ajatellen. Oli kuitenkin parempi saada kortit ulos kuin ruveta viivyttelemään loppumetreillä jopa kuukausia, kun moni tilaaja oli kuitenkin maksanut kortit ennakkoon.

    Tulevaisuudessa pyritään paremmin huolehtimaan siitä, että aineisto on oikeasti valmiina, ennenkuin mitään ennakkotilausten maksuja aletaan ottaa vastaan.

    Tämmöisiä isoja projekteja tehdessä oppii aina paljon, mitä kannattaa ottaa huomioon, jne. niin osaa sitten jatkossa tehdä paremmin.

    Toivon, että porukka on pääosin tyytyväisiä kortteihin - itse ainakin olin, eikä silmiini osunut kortteja lueskellessa kuin ehkä pari hassua lauserakennetta. Korteissa on kuitenkin paljon hyvääkin, mm. kuvitus ja taittojälki, sekä itse tarina, mikä jatkuu kortista toiseen käyden läpi GNG:n tapahtumia varsin eläväisesti.

    Sanoisin, että muutama hassu typo on tässä kohtaa varsin pieni paha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, ettei täällä voi vain "tykätä" jonkun kommentista Facebookin tapaan, mutta eli että tykkään tästä kommentistasi! Se valaisee paljon projektiin osallistumattomille tai muuten tämän alan projektikokemattomille, millainen urakka oikeasti on kyseessä. Ja oikein hyvää työtä harrastelijoilta, sitä en kiistä! Ja kun on rahat pelissä/vaihtokauppa kyseessä, asiasta tulee aina tärkeämpi, joten hyvä vain ottaa ennakkomaksun/-tilauksen tehneet asiakkaat huomioon.

      Poista
  6. Ui, olin jo unohtanut itse projektin! Hianon näköisiä kumminkin.Lemppari on varmaankin tuo Sniper:-)Minkä kokoisina teit nuo omat piirroksesi muuten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän tekemäni olivat noin A5-kokoisia, eli varsin pieniä. Ainoastaan Benizakura oli noin A4-kokoinen.

      Poista
  7. *Vilkutukset* Yksi niistä piirtäjistä tässä~ Satunnaisen Internet surfailun johdosta. Juuh itse olen aika tyytyväinen kortteihin :2 Printtaus jälki on mukavaa ja värit tosi selkeät eikä oo raitoja~ Ainoo on just se että muutama kortti hiukan tummia (mm. muutama omistani xD Pochi boi ja kompanja. Pitää tehdä vaaleampia ens kerralla~) Onhan niissä tasoissa vaihtelua ja se on välillä vähän 'mmmm...' *Käden tasoittelua ilmassa* Mutta mukavaa on se kun imisillä on erilaisia visioita ja taustat näyttää mukavilta ja niissä on variaatiota :D Joo ei niillä oikein pelaamaan pysty, sääli sinänsä, mutta tulipahan itseni ostettua läpinäkyvät sleevit niille niin säilyvät hyvässä kunnossa ja näyttää kivoilta~ (Silloin kun eivät luista käsistä! Turvassa mutta liukkaita kuin mitkäkin~) Siitä sitten odottelemaan että milloin ruvetaan tekemään lisää :2 Ihan hauska oli osallistua vaikkakin hyppäsin junaan vähän myöhässä. We'll see että mitä sieltä jatkossa tulee~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua olin niin hämmentynyt kun luin aluksi sinun sanoneen "vitutukset" xD
      Olitko tietoinen, että ry:n foorumilla on menossa äänestys seuraavan sarjan aiheesta? Weedin alkupuoli vs sudet, sudet oli voitolla viime näkemän.

      Poista
  8. *Laittaa väärän profiilin ja viesti syödään* Kaunis suomenkieli~ En ollut tietoinen :O Täytyy käydä katsomassa~ Viime animeconissa tuli hankittua viittä kirjaa vaille koko Hopeanuoli manga, viimeinen osa puuttuu mutta muuten on kaikki susi osan kirjat. Kiinnostus pilvien korkeudessa~ Katsoo miten käy ja kerkeääkö :2

    VastaaPoista