perjantai 12. elokuuta 2016

Nara piertelee, osa 12: Pusipusi


Pahoittelen näiden piirtoartikkelien yleisyyttä viime aikoina, tiedän, että nämä aiheuttavat joillekin lukijoille kuitenkin peppukutinaa. Arvosteluita tulee taas piakkoin. Niitä odotellessa saatte tyytyä edes jonkunlaiseen blogin täytteeseen.

Viime aikoina olen jotenkin muuttunut kärsivällisemmäksi piirtämisen suhteen, mutta samalla yksityiskohtien tekoon kuluu koko ajan vähemmän aikaa. Tai sitten piirtokokemus on tällä hetkellä niin miellyttävää etten edes huomaa ajan kulua. Joka tapauksessa piirtäminen tuntuu nyt todella kivalta ja paineettomalta ja piirtovälineiden vaihto vaikuttaa virkistäneen minua.


Kuvanlaatu on taas vähän paskaa. Otin kännykällä hämärässä kuvia nettikaverilleni sitä mukaa kun kuva edistyi. Tuosta ekasta kuvasta nyt ei saa mitään selvää, mutta alkuluonnos oli hyvin karkea. Kuvan takana ei ollut mitään suurta merkitystä tai suunnitelmaa, kunhan piirtelin aiheita, joita on miellyttävää piirtää samalla kun katsoin videoita.


Ostin joku aika sitten vahingossa harmaata paperia ja huomasin, ettei se ollut ollenkaan läpikuultavaa. Ajattelin piirtäväni kallon mittasuhteet läpi, mutta se ei ollutkaan mahdollista ja kallon piirto "ihan itse" jännitti. Reffeinä käytin tätä ja tätä. Yllättävän hyvin tuo onnistui silmämulkoilulla.



Lisäsin varjostukset lyijärillä ja valkeat kohdat valkoisella puuvärillä ja geelikynällä. Mielessäni kuva oli kokovärillinen, mutta en luota väritystaitoihini ollenkaan, joten ainakin hetkellisesti stoppasin ja kutsun kuvaa valmiiksi. Ehkä joskus uskallan vielä kokeilla sen väritystä. Toisaalta olisi hirveän mielenkiintoista joskus palkata joku taitava digitaalivärittäjä kokeilemaan viivojeni väritystä, mutta tällä hetkellä olen ihan peeaa joten moinen pitää siirtää tulevaisuuteen. Haaveilen monesti esimerkiksi sarjakuvan teosta, johon tekisin vain viivat ja joku muu hoitaisi väritykset.

3 kommenttia:

  1. Tämä on yksi suosikeistani täällä julkaisemasi piirroksista. <3

    Tuossa toiseksi viimeisemmässä kuvassa (missä on nuo kaksi kuvavaihetta vierekkäin) katse näyttää vasemmalla olevan jotenkin zombimaisen ajatukseton, kun taas oikeanpuoleisessa hahmo näyttää enemmänkin luovuttaneelta ja ehkä surulliseltakin, mutta kuitenkin elävältä. Hyvä muutos siis ja on ehdottomasti parempi lopputulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tämä on yhä yksi lemppareistani tekemistäni töistä. Harmittaa etten tallentanut siitä isoa skannia ja olen jo myynyt alkuperäisen. Noh, en tee tälläistä virhettä uudestaan.

      Poista
  2. Sellainen vinkki läpinäkymättömälle paperille piirtämisestä, että luonnoksen voi ensin piirtää toiselle paperille ja sitten leikata sen irti siitä käteväksi kaavaksi, jolloin luonnoksen voi edelleen sen avulla piirtää ääriviivoja pitkin läpinäkymättömälle paperille.

    Ja juu, tämän julkaisun tekemisestä on jo vuosia ja Naralla on sen jälkeen ollut vuosia aikaa keksiä piirtämiseen sopivia niksejä, mutta tämä vinkki onkin suunnattu kaikille, jotka mahdollisesti lukevat tätä kommenttia ja kenties painivat saman ongelman kanssa kuin Nara vuosia sitten. :D

    VastaaPoista