sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Gingacon tulee!

Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n järjestämä Gingacon-tapahtuma on tänä vuonna Tampereella 23.11. Gingacon on ollut yksi harvoista eläintarinoihin keskittyneistä tapahtumista, kyseessä ei siis ole pelkästään Hopeanuoli-fanien tapahtuma. Luonnollisesti myös turrit ovat aina olleet tervetulleita. Tällä hetkellä on vielä 27.9. asti menossa lipunmyyntikampanja, jossa Hopeapuodin kautta lipun ostaneet ovat automaattisesti mukana arvonnassa, jossa voi voittaa loppuunmyydyn ja nykyään harvoin saatavilla olevan olkalaukun ja 20 € lahjakortin Manga Cafeen.

Olen ollut alusta asti mukana Gingaconien suunnittelussa ja järjestämisessä, tänäkin vuonna olen tehnyt pääasiassa markkinointihommia. Olen käynyt kolmessa Gingaconissa aiemmin, ja ne olivat kaikki oikein mukavia tapahtumia. Koska olen eläinpiirtäjä on Gingaconeissa ollut harvinaisen kiinnostavia taidekujia, sillä niissä panostetaan eläintaiteeseen. En oikein seuraa uusimpia hitti-animeja, joten "tavallisissa" anime-coneissa on yleensä vähän tarjontaa juuri minulle. Gingaconeissa taas on ollut hyvin paljon ohjelmia, jotka juuri minua ovat kiinnostaneet.

Gingacon oli koronan ja järjestäjien puutteen takia pitkään tauolla, ja nyt pitkän tauon jälkeen ollaan tavallaan jouduttu taas aloittaa nollasta. Olisikin tärkeää osoittaa eläintarinatapahtumalle olevan yhä kysyntää. Etenkin nyt lipunmyyntikampanjan yhä ollessa voimassa kannattaa lippu viimein hankkia, jos sitä on harkinnut!

Voin paljastaa, että tänä vuonna conissa tulee olemaan esimerkiksi retropelipiste, luento Squid Gamesta, cosplay-kilpailu, AMVplus-kilpailu, Ginga-tietovisa, ilmainen korva- ja häntäpaja, sekä paljon muuta, jota en kaikkea viitsi vielä paljastaa ja jotain ei ole vielä satavarmasti lyöty lukkoon. Kilpailuissa ja tietovisassa on tietenkin hyviä palkintoja, ja myös yhdistyksen pöydällä olevan onnenpyörän palkintoihin on erityisesti panostettu. Kilpailuihin voi yhä ilmoittautua osallistujaksi, ja ohjelmahaku on yhä auki, mikäli kiinnostaisi järjestää jokin ohjelma, luento tai miitti. Myös jotkin työvoimahaut ovat vielä auki. Lisätietoa näistä voi löytää Gingaconin nettisivuilta.

Itse en valitettavasti pysty tänä vuonna osallistumaan. Päätös oli katkera, mutta rahatilanne ei vaan anna myöten. Asun aika kaukana, joten matkakulut ja koiran hoitokulut olisivat iso kulu. Olen aina tienannut Gingaconin taidekujalla kulut takaisin, mutta jos menisin tänä vuonna taidekujalle joutuisin laittamaan paljon rahaa etukäteen tuotteiden teettämiseen, sillä minulla ei ole enää juuri mitään varastossa. Paljon pitäisi siis etukäteen maksaa, vaikka voisinkin aika hyvällä todennäköisyydellä saada rahat takaisin. Teen nyt turvallisen ja tylsän ratkaisun, ja jään pois, mutta toivottavasti tapahtumaa järkätään vielä tulevaisuudessa ja voisin silloin osallistua. Autan conia etänä miten pystynkään.

Aiempia raporttejani Gingaconista voi lukea täältä:
2019
2017
2016

5 kommenttia:

  1. Moi!

    Saako Tähdikseen lähettää omii runoja?

    [size=85][color=#FF80FF]Din,
    Minttu-dan
    tmn.
    Hanihani99
    (:-|)-K[/color][/size]

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, että eläintarinoihin on keskittynyt oma con. Itse en valitettavasti pääse mukaan, mutta jos joskus elämäntilanne sallii, olisi kiva käydä tuolla pyörähtämässä. Toivotaan, että Gingacon saa tauon jälkeen tuulta siipiensä alle ja pystytään järjestämään jatkossakin.

    VastaaPoista
  3. Et taida enää arvostella koirasarjoja? Jätän tämän linkin kuitenkin tähän, jos sinua (tai jotakuta blogisi lukijaa) sattuu kiinnostamaan ihan muuten vain. Sattui tulemaan Devassa vastaan tällainen suomalaisen tekemä koiraeläinsarjakuva, jonka ekasta osasta tekijä on nyt painattanut (ilmeisesti ensimmäisen?) omakustanteensa. Ennestään se on jo ollut ilmaiseksi luettavana ainakin tekijän Deviantartissa, johon linkki vie.

    Friends with a monster-koiraeläinsarjakuva (Katariina Ahtonen)
    https://www.deviantart.com/suskisusi/art/FWAM-Book-1104131213

    Lyhyesti tiivistettynä tarina kertoo kallopäisen suden / susimaisen hahmon Shiman ja tavallisen suden Sagan ystävyydestä. Shima on pelottavan ulkokuorensa takia kaikkien hyljeksimä ja pelkäämä "hirviö", Saga taas pienen susiperheen tavallinen jäsen.

    Shima on karmivasta ulkonäöstään huolimatta yksinäinen, sisäänpäinkääntynyt ja erittäin huonon itsetunnon omaava uros, joka ei lähtökohtaisesti halua pahaa kenellekään. Hän ei uskalla lähestyä ketään oma-aloitteisesti, koska uskoo jo etukäteen muiden hylkivän häntä kuitenkin, joten turha edes yrittää. Varsinkin, kun kokemuksia siitä on Shimalla jo liikaakin.

    Shiman elämä kuitenkin vähitellen muuttuu, kun hän tapaa sudenpentu Sagan, joka päinvastoin kuin Shima, on ulospäinsuuntautunut ja ennakkoluuloton. Shiman ja Sagan ystävyys syvenee ja Shima alkaa vähitellen tulla kuorestaan ulos, vaikkakin hyvin hitaasti.

    Ja juuri kun asiat alkavat mennä paremmin Shiman osalta, tapahtuu tietenkin käänne, joka uhkaa vaarantaa niin kaksikon ystävyyden kuin Sagan perheenkin.

    Ystävyyden lisäksi sarjakuva käsittelee Shiman ulkonäön salaisuutta. Toisin kuin moni luulee, Shiman pää muodostuu näkyvästä kallosta, eikä lähde irti naamarin tavoin. Mutta onko Shima syntynyt "hirviönä", vai muuttunut sellaiseksi myöhemmin? Millainen tarina piilee Shiman ulkonäön takana?

    (P.S. En ole kyseisen sarjakuvan tekijä itse, jos joku kuitenkin sitä epäilee. Pidän sarjakuvasta itse ja halusin omalla tavallani tukea sarjakuvauraansa aloittelevaa tekijää.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä on kiireistä ja kaikkeen ei riitä aikaa tai jaksamista. Kirjoittelen aiheista, joista on inspiraatiota.

      Olen lukenut tätä sarjaa netistä ja pitänyt siitä tähän mennessä. En ole kuitenkaan itse tekijää seurannut mitenkään, joten tuo omakustanne on mennyt ohi. Kiitos linkistä, ehkä saan ostettua tuon jossain vaiheessa.

      Poista